De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is natuur? Is natuur iets dat helemaal niet door mensen is aangeraakt? Is natuur iets dat overal aanwezig is? Of zijn mensen juist ook onderdeel van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is natuur? Is natuur iets dat helemaal niet door mensen is aangeraakt? Is natuur iets dat overal aanwezig is? Of zijn mensen juist ook onderdeel van."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is natuur? Is natuur iets dat helemaal niet door mensen is aangeraakt? Is natuur iets dat overal aanwezig is? Of zijn mensen juist ook onderdeel van natuur? Iets dat je kunt ervaren...

2 Natuurervaring Geef een beschrijving van een ervaring die je hebt gehad met / in / van natuur: De ervaring is indrukwekkend, mooi of heftig. Deze ervaring blijft je bij, het is een herinnering waar je af en toe aan terecht kunt denken. Bewustwording teweeg brengt over de waarde van natuur en je eigen plaats in het grotere geheel.

3 Natuurervaring voorbeeld:
Tijdens een wandeling in Frankrijk op hoge bergen waar je niemand tegenkomt dan kom je op de top van zo’n berg, heb je een mooi uitzicht en dan is het koud. Dan ervaar je dat. Prachtig! Dat ik daar stond dat vond ik erg bijzonder. (leerling uit Utrecht, V5)

4 Natuurervaring voorbeeld:
Toen ik negen was had ik met een vriendin een spin gevangen. Toen zat ie in een plastic fles, toen hadden we een mot er ingedaan. Toen moesten we naar een verjaardag, maar ik bleef maar aan die spin denken. Toen we terugkwamen had de spin een heel web gemaakt en de mot leeggezogen, die lag onderin. Dat was leuk. Maar als ik nu een spin zie maak ik hem dood. (leerling uit Ubbergen, H5)

5 Natuurervaring voorbeeld:
Ik heb wel eens dat ik ergens loop en dan zie ik dat de lucht vet donkergrijs wordt, dat het zo gaat onweren. Dan denk ik zo van:”Ik loop hier nu wel, maar eigenlijk ben ik ook helemaal niks op deze wereld.” Het maakte indruk, dat je jezelf in een geheel plaatst. (leerling uit Nijmegen, 5V)

6 Natuurervaring voorbeeld:
Ik had dat laatst, toen fietste ik door het bos en toen schoten er zes herten over het pad. Dat maak je ook niet vaak mee. (leerling uit Nijmegen, 5V) Van de zomer in London zat een eekhoorn op mijn balkon. Dat was heel leuk. Toen had ik echt zo’n natuurgevoel terwijl ik in hartje Londen zat. (leerling uit Nijmegen, 5V)

7 Natuurervaring Geef een beschrijving van een ervaring die je hebt gehad met / in / van natuur: De ervaring is indrukwekkend, mooi of heftig. Deze ervaring blijft je bij, het is een herinnering waar je af en toe aan terecht kunt denken. Bewustwording teweeg brengt over de waarde van natuur en je eigen plaats in het grotere geheel.


Download ppt "Wat is natuur? Is natuur iets dat helemaal niet door mensen is aangeraakt? Is natuur iets dat overal aanwezig is? Of zijn mensen juist ook onderdeel van."

Verwante presentaties


Ads door Google