Beleid en regelgeving Les 3.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verenigings meerjarenplan Agenda presentatie  Plan van aanpak  Taak commissies  Bevoegdheden commissies  Invloed leden  Jaarplan  Stellen.
Advertisements

De illusies die we ons mogen permitteren VERA 20|6|2006: “ICT- en e-governmentbeleid in de komende legislatuur” Tom Dehaene  Vlaams parlementariër  OCMW-voorzitter.
De vrijwilliger van vandaag • wil zich niet binden. Wel; tijdelijke taak • wil afgebakend pakket, overzichtelijk • verschillende typen mensen passen bij.
Les 33 Dit wordt mijn spreekbeurt
Samen groeien… naar een leefbare gemeente Zundert Zeker nu ! Verder werken aan ambities met realiteit.
Veilig Jeugdwerk Veilig Jeugdwerk is jeugdwerk met gezonde verhoudingen tussen leidinggevenden en deelnemers. Het is van belang om mogelijk misbruik te.
Kwaliteit met beleid Petra Verhagen
‘Een Spraakmakend Project’
Scholing NPZE 6 maart 2014 Omgaan met rouw en verlies
Korte toelichting “Plan voor de toerusting van regionale en lokale belangenbehartigers” ALV januari 2012.
Actief Burgerschap Plan Nederland.
1. Leidinggeven Blz. 7 Boekje Leidinggeven. leidinggeven Wat wil een leidinggevende? Dat het werk goed gedaan wordt en dat medewerkers met plezier werken!
Les 3 Deze les duurt 90 minuten
Communicatiehandvatten Blijf in contact
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Ik zie… Ik zie… wat jij niet ziet
Interculturele communicatie
2: Het Oude Egypte Par 4B: Een hoogontwikkelde cultuur
Start SD&V Start examen SD&V Kader- en Basisberoeps Doel: structuur en overzicht [februari - mei] SportDienstverlening& Veiligheid.
Kom in actie tegen eenzaamheid!
SOT REKENEN IN GROEP 1-2 Waar ben ik mee bezig?. WAT HEB IK GEDAAN: Interview leerkracht groep 1-2 Beginsituatie van de school geschetst Literatuuronderzoek.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Dé vereniging voor mensen met MS en hun betrokkenen.
Mantelzorgkaart Aan de slag op het werk Aan de slag met mijzelf Aan de slag thuis mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS en het ministerie van.
Lokale media in de dynamiek van technologie en markt Paul Rutten Universiteit Antwerpen Paul Rutten Onderzoek Presentatie voor Gemeenteraad Dordrecht Dinsdag.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
VETC - Voorlichting in Eigen Taal en Cultuur Drs. Robin Kaplan Medewerker Gezondheidsbevordering - VETC Kennis & Expertise Centrum (KEC)
Workshop Cliëntenbeleid Kennisbijeenkomst Jeugdzorg 24 mei 2012.
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Auteur: Felicie van Vree, Susan van Klaveren Datum: 4 februari 2010 Van AWBZ naar Wmo: zoeken naar nieuwe vormen van ondersteuning Susan van Klaveren en.
Wmo 2015 en Mantelzorg. Hoe ver staat het? Rijk schiet niet op Juli e kamer? Gegevens cliënten pas in augustus naar gemeente Kadernota mei 2014:
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Beleid en regelgeving Les 2.
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Hoe zien docenten de leeromgeving in
Bijeenkomst 3 Bespreking huiswerkopdracht week 2: invloed burgers/organisaties op besluit van een gemeente Taken en rollen van de gemeenteraad De gereedschapskist.
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Thema 12 wet en regelgeving
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
OR Kompas 13 april 2017 Liesbeth van Bakel en Marian Beeren
Hand-Out.
Definitie Thuisondersteuning (concept) - 1
ADL 31 mei 2016 Berthe/Mirjam.
1.
Cursus 1.1 Werken met Kaarten Klas 1 KGT Lesweek 4
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Burgerschap Samenwerkend leren
Thema 4: Zo bereik je meer
Duurzame inzetbaarheid
Conversatietool leerlingenvervoer
Zorg jij voor gezelligheid in onze huiskamer?
Duurzame inzetbaarheid
Leidinggeven voor eerste verkoper
Communicatie 4e les.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning
Beleid en regelgeving Les 1.
Kwaliteitzorg Les 5.
Cyclisch proces binnen methodisch begeleiden
Lies Korevaar, lector Rehabilitatie
Participatie bij initiatieven:
5 valkuilen & Tips.
Inspelen op innovaties
Burgerschap Thema: politiek
Wat leer je allemaal op school?
Een ding zal ik altijd bij me dragen: vluchtelingen zijn normale mensen in een afschuwelijke situatie. Ze zijn vriendelijk, hebben humor, willen zich ontwikkelen.
Transcript van de presentatie:

Beleid en regelgeving Les 3

11.5 Beleid uitdragen Als het beleid ontwikkeld en goedgekeurd is, kun je activiteiten bedenken die daarbij passen. Clienten en vrijwilligers kun je hierbij betrekken. Zo wordt het beleid ook iets van hen en niet alleen van bovenaf opgelegd. Een van de regels is dat je je houdt aan het beleid, ook al vind je dat soms moeilijk of ben je het er niet mee eens

communicatie De client moet weten waarom hij dingen zelf moet doen. Steeds opnieuw zal je dit gesprek aan moeten gaan. Als jij ziet dat een client toch meer zorg of begeleiding nodig heeft, dan kun je dit aangeven bij je leidinggevende. Wees kritisch maar ook menselijk!

11.6 Invloed op het beleid Je kunt alleen invloed op het beleid uitoefenen, als je het beleid kent. In het landelijk dagblad lees je wat het landelijke beleid is. In regionale en lokale bladen vind je informatie over het beleid van de plaats waar je werkt.

Raadsvergaderingen Raadsvergaderingen en commissievergaderingen staan aangekondigd in het lokale krantje, met de agenda erbij. Commissies houden zich bezig met een onderdeel. Bijvoorbeeld wmo of cultuur. Als je commissieleden kent, onderhoud daar dan goed contact mee. Bij commissievergaderingen kun je als burger je mening uiten. Dichterbij de bron kun je niet zijn.