De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beleid en regelgeving Les 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beleid en regelgeving Les 2."— Transcript van de presentatie:

1 Beleid en regelgeving Les 2

2 11.3 Bijdragen aan beleid Als sociaal werker wordt er van je verwacht dat je bijdraagt aan het beleid van de organistatie waarvoor je werkt. Dit kun je alleen doen als je het beleid kent. Het beleid staat beschreven in een beleidsnota of een beleidsplan.

3 Activiteiten die een bijdrage leveren aan het beleid van een instelling
Een sociaal-cultureel centrum heeft als doel activiteiten aan te bieden die eenzaamheid tegengaan, sociale cohesie versterken en zelfstandigheid bevorderen. Bijv. Eenzaamheid kan een groot probleem zijn. Belangrijke oorzaak van eenzaamheid is dat ouderen of werkelozen zich nutteloos voelen. Je kunt deze mensen helpen door hen weer een doel te geven. Bijvoorbeeld iemand die graag wandelingen maakt koppelen aan iemand die in een rolstoel zit en graag de natuur in wil.

4 11.4 Knelpunten in het beleid
Knelpunten in het beleid kunnen zijn: Het beleid is onduidelijk Medewerkers zijn het oneens met het beleid Er is geen geld

5 Beleid is niet duidelijk
Bijvoorbeeld: wat wordt bedoeld met “ zo zelfstandig mogelijk” ? Hoe lang moet je een cliënt laten aanmodderen met zijn betalingsachterstanden? Goede communicatie is hierin belangrijk. Bijvoorbeeld bespreekbaar maken hoe je met cliënten omgaat.

6 Oneens met beleid Het beleid moet je altijd uitleggen en motiveren. Als je met vrijwilligers werkt is dit een belangrijk punt. Als je het zelf niet eens bent met het beleid kun je in overleg gaan met je leidinggevende. Hierin kun je dan met argumenten aangeven waarom je het niet eens bent met het beleid. Je kunt ook een artikel schrijven en het artikel indienen als vergaderstuk. Je zegt dan tegen de voorzitter van de vergadering dat het graag als agendapunt op de vergadering wilt hebben.

7 Geen geld Door landelijk beleid moeten mensen zoveel mogelijk zelfstandig blijven wonen. Dit betekent dat er veel meer thuiszorg en schuldhulpverlening nodig is. Gemeenten moeten de totale hoeveelheid geld verdelen over alles wat er nodig is. Naar jou idee kan er dan weinig geld overblijven voor zorg en welzijn. Creativiteit is nodig. Zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk geld.


Download ppt "Beleid en regelgeving Les 2."

Verwante presentaties


Ads door Google