Integriteit Dilemmatraining.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Onze kernwaarden.
Advertisements

Introductie: vertellen dat de taxichauffeurs in deze training leren hoe zij de gedragsprotocol kunnen gebruiken en toepassen in de praktijk. Lastige situaties.
Hoe moet je het vooral NIET doen?
Visie op HNW juni Belang van een Visie Een Visie op Werken is de overkoepelende beschrijving hoe een organisatie werk in de toekomst ziet. De visie.
Beroepsgeheim in de Bijzondere Jeugdbijstand Antwerpen, 14 oktober 2008 Beroepsgeheim: we zwijgen erover?! Axel Liégeois K.U.Leuven – Broeders van Liefde.
Ambtelijke Integriteit
WAARDEN EN DEONTOLOGIE. Situering Waarom “plots” een nota over waarden en deontologie ? Bespreking van de inhoud Verdere procedure.
Kwaliteitszorg als meerwaarde
Middenmanagement in positie VO Congres 2013
Gedragscode Koninklijke Landmacht
Organisatiecultuur.
Luisteren Parafraseren; Reflecteren van gevoel; Herhalen; Ordenen;
Ongewenste omgangsvormen
Integriteit in de praktijk
6 pijlers van de code in beeld
Iedereen coach naar Jef Clement.
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
Integriteit concretiseren ‘Integriteit … meer dan een mooi woord’
Morele ontwikkeling en opvoeding
“Een samenwerkingsverband van mensen in formele functies die met behulp van regels en middelen een gemeenschappelijk doel realiseren”. ORGANISATIE Mensen.
Fysieke integriteit.
Help! Verzuim voorkomen
Dienstverlening voor integere en geweldloze communicatie Presentatie door R.R. Annema.
SECURITY Opdracht Diefstal van een digitaal personeelsdossier.
Identiteit van de divisie Zorg & Gezondheid
Waarden & organisatiecultuur
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
Groepsdynamica & Interactief communiceren
DOE HET ZELF PAKKET. Doe-het-zelfpakket Wat  Richtvragen  Voor (werkende) mantelzorgers  Werk- en mantelzorg zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen.
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
Hulpvragen voor het formuleren van je eigen kernwaarden
22/11/ Jaar Den Bell opendeurdag Ethische vragen bij gebruik sociale media.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Aandoeningen/ziektes Functies & anatomische eigenschappen Activiteiten en participatie Omgevingsfactoren Persoonlijke factoren InschikkelijkheidIk ben.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
Tevredenheidsmeting OCMW Presentatie MC Bea 24/08/09.
INTEGRITEIT Welkom bij deze bijeenkomst over: Februari t/m april 2010 Aflegging ambtseed, of - belofte Een beetje integer bestaat niet! uitspraak door:
09/11/2009 Interactie met studenten Workshop opleiding Psychologie 9 november 2009.
Integriteit Volgens de vertaling van Van Dale: in·te·gri·teit (de ~ (v.)) 1 onkreukbaarheid 2 onschendbaarheid van een staat of een persoon.
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
REGELREKSESSIE SCHAKELDAG 21 juni 2016 Boukje Keijzer en Marte Kappert.
INLEIDING Introduceer uzelf, het scenario en van toepassing zijnde hulpmiddelen. STEL DISCUSSIENORMEN Bespreek de “basis regels” voor discussies, inclusief.
Startpagina zonder foto Werksessie waarden & de deontologische code 2 september 2016.
Assertief zijn Hoofdstuk 25 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk
Gedragscode Koninklijke Landmacht
Rekenen.
Diversiteit & Inclusie
Het 7-stappenplan.
Getuigenis re-integratie
Wat kan AgO voor u betekenen? HR-programma integriteit
Groepsdruk Sarah Benabdallah 2015/2016.
Studiedag FEBE Weldoen bij persoonlijke dilemma’s…
Het 7-stappenplan Er bestaan verschillende modellen en stappenplannen om morele dilemma’s te analyseren en tot een beslissing te komen. Wij gebruiken “het.
Eindpresentatie module 5
Burgerschap Samenwerkend leren
ASAP-TIPS VOOR DE HR-PROFESSIONAL
Ken je Bedrijf?! Quiz Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Neem vooraf de vragen door, plus de antwoorden die je onder iedere sheet in.
Online feedbacktool Vlaamse overheid
Duurzame inzetbaarheid
Wij willen als gemeente/organisatie X onze klanten centraal stellen
Toolbox Oogincidenten
Duurzame inzetbaarheid
Assertief zijn Hoofdstuk 25 VZ Begeleidingskunde Carin Hogenbirk
Werken in een arbeidsorganisatie
Wat is gebiedsgericht werken?
Ontwikkeling, wij als EBS
WZC Villa Rosa & ‘t Meiland
Zichtbaarheid Creëren
Overzicht gedragingen per competentie
Transcript van de presentatie:

Integriteit Dilemmatraining

Integriteit als trots ‘Integer’ betekent letterlijk ‘onaangeraakt’ Onkreukbaar, onbesmet, gaaf Van het Latijn ‘in’ (= niet) en ‘tangere’ (= aanraken) Je bent fier om jouw job correct, betrouwbaar en zo goed mogelijk uit te voeren Iedereen probeert zoveel mogelijk ‘superheld’ te zijn Onkreukbaar!

Wat betekent integriteit voor stad en OCMW Antwerpen? Werken volgens de A-waarden Denken aan alle betrokkenen Verantwoordelijkheid nemen: altijd zelf nadenken, zelf beslissen, zelf doen Doen en denken volgens de gedragscodes

Integriteit op de proef gesteld: moeilijke beslissingen maken De regels zijn niet duidelijk De beslissing ligt gevoelig Er zijn verleidingen in het spel …

Zorgzaam en verantwoord omgaan met de beschikbare middelen KOSTENBEWUSTZIJN Zorgzaam en verantwoord omgaan met de beschikbare middelen KLANTGERICHTHEID Steeds het algemeen belang voor ogen houden en ons handelen afstemmen op wat onze klanten van ons verwachten SAMENWERKEN Onze inspanningen richten op het gezamenlijk belang van onze afdeling, team of bedrijf, de stad, met het oog op een zo goed mogelijk resultaat DIVERSITEIT Verschillen tussen mensen respecteren en met ieder individu professioneel omgaan INTEGRITEIT Het juiste doen. Iedereen moet erop kunnen rekenen dat ze in gelijke gevallen gelijk behandeld worden en dat het algemeen belang van de stad voorop staat

Mag ik kritiek over de stad of het OCMW op Facebook zetten? Uit de gedragscode Mag ik kritiek over de stad of het OCMW op Facebook zetten? Ja dat mag, maar: Het moet duidelijk zijn dat je als privépersoon spreekt Je moet de problemen eerst intern besproken hebben en proberen te verbeteren Je mag het imago van de stad of het OCMW niet ernstig schaden

Geld vragen of aannemen is VERBODEN! Uit de gedragscode Een burger wil me bedanken voor mijn werk. Welk geschenk mag ik aanvaarden? Ik spreek er over met mijn collega’s Ik vertel het aan mijn leidinggevende Het cadeau heeft weinig materiële waarde Het cadeau verplicht me niet om iets terug te doen A) Een zak snoep B) 5 euro OPGEPAST Geld vragen of aannemen is VERBODEN! C) Helemaal niets

Zit je met vragen? Praat erover! Met… Je collega’s Je leidinggevende Een hogere leidinggevende of collega van je chef Een vertrouwenspersoon Het Bureau voor Integriteit

Vertrouwenspersonen Bij een vertrouwenspersoon kan je terecht voor een informeel en vertrouwelijk gesprek. Zij kunnen je advies geven of helpen om een probleem te melden vertrouwenspersonen https://www.antwerpen.be/nl/info/54536072b2a8a77a208b457a/vertrouwenspersonen

Het Bureau voor Integriteit Bij het Bureau voor Integriteit kan je advies vragen of een integriteitsprobleem melden. Het probleem wordt dan onderzocht. De persoon die het probleem meldt, kan anoniem en beschermd blijven. bureau voor integriteit https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/bureau-voor-integriteit-1/info-contact-en-opleidingen 03 338 51 25 of 0491 62 30 34 stad_bureau_integriteit@stad.antwerpen.be

Spreek met je collega’s

Je staat er niet alleen voor!

Infofiche ‘Integriteit (opleiding)’ Meer info? Infofiche ‘Integriteit (opleiding)’ https://www.antwerpen.be/nl/info/5303714eaba8a7a71d8b456d/integriteit-opleiding opleiding integriteit Bedankt!