ZESC – Taken en verantwoordelijkheden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gebruik van enquête voor teamleiders binnen Scouting Academy
Advertisements

Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
KNHS Regio Zeeland Jeugd Stimuleringsplan
1e Hilversumsche Groep Kaderweekend 29 / 30 november 2003 Verkenners Scouting Hilfertheem Hilversum.
WELKOM Vrijwilligersbijeenkomst De WENDE Programma  20.05: Waarom deze bijeenkomst  20.10: Samen vooruit -Huidige situatie & voorstellen -Waar.
Invulling jeugdcommissie Coachoverleg 10 september 2012.
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
o welkom o voorstellen bestuur o opening vergadering o vaststelling agenda o financiën o eindafrekening en verantwoording o 2010 K&V Luc van Dam / kascommissie.
OUDERS VAN NIEUWE LEDEN
Scouting 2010 Trainingen 2.0. Disclaimer Wij weten (nog) niet alles Wij baseren ons op de informatie van het projectteam van Scouting Nederland Wij zijn.
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
Scouting Academy.
A RBO - WETGEVING VOOR DUIKEND N EDERLAND Presentatie: Manfred van Deelen 9 april 2011.
Zorggroep Fysiotherapie Zutphen Oost Achterhoek. De stand van zaken, hoe staat het ervoor? Zorgstandaard Integrale bekostiging Ketenzorgorganisatie Monodisciplinaire.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Aanpassing Selectie beleid
Workshop bejegening en informatievoorziening
OUDERS VAN NIEUWE LEDEN INFORMATIEAVOND. Agenda 1. Welkom / Even voorstellen 2. Leeftijd categorieën en trainingen 3. Begeleiding 4. Wat als je lid wordt!
Visie informatievoorziening
Ontdek Scouting!.
Hoe up-to-date is jouw Scoutinggroep?
Scouting Nederland Robert Baden-Powell Klik hier op Saluteren 3 vingers in de lucht Spel takken: Bevers 5-7 Jaar Welpen 7-11 Jaar Scouts.
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Niets is wat het lijkt. 3T 4T 2T 5T 6T 1T 3T 4T 2T 5T 6T1T tijd ?
Landelijke raad 14 december 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Programma Groepsontwikkeling Naam groep Datum presentatie.
Landelijke raad 10 december 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Landelijke raad 14 juni 2014 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Informatie over deze presentatie (verwijderen voor gebruik) Bijgaande presentatie is ontwikkeld om groepen die met het programma Groepsontwikkeling willen.
De sterkste schakel: de verbinding tussen het vmbo en het mbo Michaela Zwaan, Vakcollege Groep.
Peuter & Co De Hbo’er in Groep Nul en de Startgroep Van spelen word je vrolijk!
Landelijke raad – 15 juni 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Scouting in beeld bij je gemeente. 2 Scouts in beeld bij je gemeente Gemeenteraadsverkiezingen Aandacht vragen voor de wensen en uitdagingen op lokaal.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Introductieavond voor bestuursleden Doelstellingen Scouting Nederland.
Intro avond NDLG Heinkenszand Maart Taken binnen het groepsbestuur 1 Het groepsbestuur draagt in het bijzonder zorg voor: (art 23) a. het voorbereiden.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
Programma Natuur en Water Radenconferentie Midden-Holland 11 februari 2013 Jan Vente.
Scouting in perspectief Wereldwijd opgericht in: 1907 Wereldwijd 41 miljoen leden in meer dan 160 landen.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Het werk van de regiobegeleider Een kijkje in onze keuken.
Woonservice gebieden Resultaten Enquête Door Mark Paalman.
Brainstorm woensdag 10 september 2014 Wat verwacht de moderne WaterScout? Alexander Haccou.
Evalueren ZESC 2016 Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0.
SCOUTING AROODA DORDRECHT
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
Stichting Eindhovense Kwaliteitstaxi
ZESC – Situationeel leiderschap
Gesprekstechnieken Trainers: Jasper Kroeger Tom Kievit
Scouting Academy, de mensen.
Landelijke raad 10 december 2016
‘Ontwikkelen doen we samen’
Introductieavond voor bestuursleden
Teambarometer.
Meningvormend deel landelijke raad juni 2017
Activiteiten 2013, gericht op de uitvoering van het
Training Vergaderen Een project van: In opdracht van:
Jeugdparticipatie regio Rivierenland
Onderzoek Scouting in de praktijk
Mijn spreekbeurt gaat over
Taken en verantwoordelijkheden LOB-Specialist (decaan/LOB-coördinator)
Landelijke raad 8 December 2018
Bemiddelingscommissie
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Mijn spreekbeurt gaat over
Transcript van de presentatie:

ZESC – Taken en verantwoordelijkheden Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0

Het leidingteam Het leidingteam is een team met een gezamenlijke taak en doel. De leden van het team dragen de verantwoordelijkheid voor het voorbereiden en het uitvoeren van het programma. Daarnaast dragen de leden bij aan het beleid van de groep via hun zitting in de groepsraad.

Samenstelling van het team Vaste groep mensen die de speltak draaiende houdt. Daarnaast ondersteunende staf die af en toe (bijvoorbeeld zomerkamp of avondspel) meedraaien. Duidelijke afspraken over wie er tot het team behoren zijn van belang. Welke stem hebben zij bij het nemen van beslissingen?

Onderlinge taakverdeling Er komt zoveel op het team af dat een duidelijke taakverdeling noodzakelijk is. Denk aan: Wie houdt de financiën bij? Wie regelt vergaderingen? Wie is het aanspreekpunt naar buiten toe? Zet de taakverdeling op papier en controleer ieder jaar of deze nog klopt.

De visie van Scouting Nederland De speltakken bevers, welpen en scouts worden begeleid door een leidingteam. De speltak explorers wordt begeleid door een begeleidingsteam. De speltak roverscouts wordt begeleid door een adviseur of een coach. Het leidingteam bestaat uit de teamleider en de (bege)leiding van een speltak. De leden van een leidingteam worden benoemd door de groepsraad, nadat dit besproken is met de groepsbegeleider. De teamleider wordt eveneens benoemd door de groepsraad, op voordracht van het leidingteam.

De visie van Scouting Nederland Het leidingteam is verantwoordelijk voor: Het draaien van de speltak volgens de landelijk opgestelde richtlijnen. Het voorbereiden en programmeren van de opkomsten van deze speltak. De ledenadministratie en de financiële administratie van de speltak. Het onderhouden van contacten met de ouders van jeugdleden. Het onderhouden van contacten met organisatoren van de betreffende speltak. Het deelnemen aan trainingen en activiteiten van de regio. De benodigde kennis van het Scoutingspel en de daarvoor benodigde technieken leidingteam op peil houden. Het voordragen van nieuwe leiding voor het leidingteam van de speltak. Indien het een speleenheid van het waterwerk betreft, de deelname aan trainingen en activiteiten van de regionale admiraliteit.

De visie van Scouting Nederland De belangrijkste taken van de teamleider zijn: De teamleider vervult een coördinerende functie in het team. De teamleider vertegenwoordigt het team naar buiten. De teamleider is eindverantwoordelijk voor de gang van zaken binnen de speltak. De teamleider is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het Scoutingprogramma. De teamleider draagt zorg voor een afstemming met de speltakken onder en boven zijn speltak, zodat een doorlopende leerlijn ontstaat.

Belanghebbenden De verantwoordelijkheden van het leidingteam zijn dus niet alleen verantwoordelijkheden naar de kinderen toe. Naar welke gebieden draagt het leidingteam een verantwoordelijkheid toe en welke taken horen hierbij?