De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SCOUTING AROODA DORDRECHT

Verwante presentaties


Presentatie over: "SCOUTING AROODA DORDRECHT"— Transcript van de presentatie:

1 SCOUTING AROODA DORDRECHT
Informatieboekje 2017

2 INLEIDING Beste ouder(s) en/of verzorger(s),
Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt het 86ste jaarboekje van Scouting AROODA. In dit boekje vindt u uitgebreide informatie over al onze speltakken, de contributie, de scoutfit, de installatie en het zomerkamp. Via onze website en facebookpagina houden we u op de hoogte van onze activiteiten. U vindt hier ook praktische informatie per speltak (leidingteam, bijzondere opkomsten, afmelden voor een opkomst etc.). De opkomsten vinden plaats op Jeugddorp, Middelweg 13. Zie plattegrond aan het einde van dit boekje. In de rubriek ‘Activiteiten om niet te vergeten’ vindt u vast een overzicht van bijzondere activiteiten voor het komend jaar, zodat u hiermee vroegtijdig rekening kunt houden. Mocht u na het lezen van dit boekje en de website toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de leiding of het bestuur. Met uw steun en medewerking vertrouwen wij weer op een goed en leuk Scoutingjaar De Voorzitter

3 INHOUDSOPGAVE Scoutinggroep AROODA pagina 4
Aanmelden / opzeggen pagina 5 Contributie pagina 6 Bevers pagina 7 Welpen pagina 8 Scouts pagina 9 Explorers pagina 10 Roverscouts & Plusscouts pagina 11 Installatie pagina 12 Zomerkamp pagina 13 Activiteiten om niet te vergeten pagina 14 Adressen Scoutshops pagina 15

4 SCOUTING AROODA Scouting AROODA is opgericht in Wij zijn een landscoutinggroep voor stoere meiden die een uitdaging niet uit de weg gaan. Wij bieden het scoutingspel: samen spelen en activiteiten ondernemen geïnspireerd op het buitenleven, creatieve ontwikkeling, gezelligheid en samenwerking. Op zaterdag draaien onderstaande speltakken: Bevers* jaar uur Welpen jaar uur Scouts jaar uur Explorers jaar uur Roversouts jaar vrijdagavond * Tot het einde van het lopende seizoen. Met ingang van september zijn welpen vanaf de leeftijd van 6,5 jaar welkom. Naast jeugdleden zijn wij ook altijd op zoek naar jonge, enthousiaste leiding. Natuurlijk zijn bestuursleden en mensen die ons zo nu en dan willen helpen bij activiteiten ook van harte welkom. Wilt u helpen of kent u iemand het leuk zou vinden om onze leidingteams te komen versterken of een andere functie binnen AROODA te vervullen, neemt u dan contact op met de groepsvoorzitter.

5 AANMELDEN/OPZEGGEN U kunt uw dochter of zoon aanmelden d.m.v. het aanmeldformulier. Dit kunt u downloaden van de website, of verkrijgen via de leiding. Als uw dochter of zoon besluit van Arooda af te gaan, wordt u vriendelijk verzocht hem of haar schriftelijk af te melden bij de ledenadministratie. Hier kunt u ook uw adreswijzigingen doorgeven. (Deze ook aan de betreffende leiding doorgeven) Bij opzegging stellen wij het zeer op prijs als u ook de reden van de opzegging aan de ledenadministratie en de betreffende leiding door zou willen geven.  Afmelden voor een opkomst Als uw dochter/zoon niet kan komen, dan horen wij dat graag van te voren. U kunt hem of haar afmelden via de website of per telefoon. Bij onverwachte gebeurtenissen kunt u hem/haar ook op zaterdagochtend afmelden (078 – ).

6   CONTRIBUTIE De contributie bedraagt € 15,00 per maand of € 42,50 per kwartaal.* De contributie dient vooruit te worden betaald, bij voorkeur automatisch per kwartaal. Indien noodzakelijk kan in overleg met de penningmeester een andere wijze van betalen geregeld worden. U kunt de contributie overmaken per giro / bank naar NL70INGB t.n.v. Penningmeester Scouting AROODA onder vermelding van contributie (maanden) en vervolgens de naam van uw dochter/zoon invullen. LET OP, U krijgt geen acceptgiro of factuur! * De contributieprijs is exclusief het zomerkamp en eventuele weekendkampen of bijzondere activiteiten. Bij deze activiteiten vragen wij de ouders om, in onderling overleg, het vervoer te verzorgen van en naar de desbetreffende lokatie.

7   DE DE BEVERS De bevers zijn meisjes en jongens van 5-7 jaar. De bevers draaien tot het einde van het lopende seizoen. Met ingang van september zijn welpen vanaf de leeftijd van 6,5 jaar welkom. De bevers spelen in het dorp Hotsjietonia. De bekendste inwoner is Stuiter. Bij de bevers wordt in het programma met de basis van het scoutingspel gewerkt. Zodra de bevers 7 jaar oud zijn, vliegen zij in september over naar de welpen. De jongens vliegen over naar Van Speijk. Opkomsttijden De bevers hebben opkomst op zaterdagochtend van tot uur Uniform Blauwe (spijker) broek Rode beverblouse Arooda-das Arooda-trui (optio neel)

8 D DE WELPEN Welpen zijn meisjes in de leeftijd van 7-11 jaar.
Samen met de figuren uit Jungleboek beleven zij spannende avonturen. In kleine groepjes voeren zij samen opdrachten uit, lopen zij een speurtocht of gaan op onderzoek uit in de natuur. Wanneer de welpen 11 jaar zijn vliegen zij in september over naar de scouts. Opkomsttijden De welpen hebben opkomst op zaterdagochtend van tot uur Uniform Blauwe (spijker) broek Groene welpenblouse Arooda-das Arooda-trui (optioneel)

9 DE SCOUTS Scouts zijn meiden in de leeftijd van 11-15 jaar.
Zij doen veel verschillende activiteiten. Ze pionieren, gaan op pad met kaart en kompas, knopen een fluitenkoord, maar bereiden ook maaltijden boven een kampvuur of in de oven. Het zijn sportieve meiden die in patrouilles samenwerken en niet snel opgeven Zodra de meiden de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt vliegen zij in september over naar de explorers. Opkomsttijden De scouts hebben opkomst op zaterdagochtend van tot uur. Uniform Blauwe (spijker) broek Beige scoutsblouse Arooda-das Arooda-trui (optioneel)

10 DE EXPLORERS De Explorers zijn meiden in de leeftijd van 15-18 jaar.
Zij bepalen in grote lijnen zelf wat ze gaan doen en werken zelf, onder begeleiding, hun activiteiten uit. Actief zijn en grenzen verleggen is hun motto. Nachthikes, gezelligheid, creativiteit, het leggen van nationale en internationale contacten en een actief zomerkamp staan op hun programma. Als een explorer 18 wordt kan zij leiding gaan geven bij één van de speltakken en/of roverscout worden.  Opkomsttijden De explorers draaien hun opkomst op zaterdag. Uniform Blauwe (spijker) broek Bordeauxrode explorerblouse Arooda-das Arooda-trui (optioneel) 

11 E ROVERSCOUTS & PLUS-SCOUTS
De roverscouts bestaan uit leden van jaar. De plusscouts zijn leden ouder dan 21 jaar. Zij bepalen zelf wat ze allemaal gaan doen en draaien ook hun hand niet om voor het maken van het groepsblad of het organiseren van activiteiten voor de hele groep. Verder leggen zij nationale en internationale contacten en doen mee aan allerlei activiteiten speciaal voor de roverscouts & plusscouts. Roverscouts en plusscouts kunnen ook leiding worden bij de verschillende speltakken van Arooda Opkomsttijden: De roverscouts & plusscouts hebben een keer in de maand opkomst.

12   DE INSTALLATIE Als uw dochter of zoon na drie keer vrijblijvend meedraaien lid wordt bij onze scoutinggroep, dan kan uw kind worden geïnstalleerd op de eerstvolgende installatiedag. De installatie is een feestelijke gebeurtenis, uw kind moet eerst opdrachten en spelletjes doen om zijn insignes en das te verdienen. Deze opdrachten en spelletjes worden door de andere kinderen bedacht. Tijdens de installatie ontvangt uw kind de benodigde insignes en de Arooda-das. De benodigde blouse koopt u zelf bij één van de scoutshops (adressen en openingstijden staan achter in dit boekje vermeld). Voor de zomer zijn er ook speciale Arooda T-shirts te koop. (€ 8,00 per stuk). De installatiekosten bedragen ongeveer € 12,00. De prijs hangt af van het feit of uw kind al attributen heeft. Van de leiding hoort u de datum van de installatie en hoe dat verder per speltak geregeld wordt. De leiding kan contact met u opnemen voor een eventueel huisbezoek.

13   ZOMERKAMP Het zomerkamp is altijd een jaarlijks terugkomend hoogtepunt voor zowel de kinderen zelf als voor de leiding. Het is een afsluiting van het scoutingseizoen en ook natuurlijk de start van het nieuwe seizoen. Heel belangrijk om mee te maken dus, ook omdat de kinderen het vaak nog hebben over hoe het op kamp was en wat ze gedaan hebben. Er wordt heel veel tijd aan de voorbereiding besteed en voor de gezelligheid is het heel erg leuk dat er veel kinderen mee gaan. Het kampgeld bedroeg in 2016 €125 per kind op basis van vervoer door de ouders van en naar het kampterrein, om het betaalbaar te houden voor iedereen. Het zomerkamp wordt altijd georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie in het basisonderwijs. De bevers gaan niet op zomerkamp maar zullen wel op een ander tijdstip een weekend bij Arooda logeren.

14 ACTIVITEITEN OM NIET TE VERGETEN
Baden Powell-dag: De verjaardag van Lord Baden Powell (22 februari) de oprichter van scouting. Jantje Beton collecte: Zaterdag 18 februari collecteren we in de ons toegewezen wijk. Schoonmaakochtend: Zaterdag 18 februari. Jaarlijkse (voorjaars)schoonmaak van het clubhuis. Familie barbecue: Een goed verzorgde barbecue met ter afsluiting een kampvuur. We organiseren de barbecue samen met Van Speijk. Zomerkampen: De eerste week van de zomervakantie in het basisonderwijs. Boterstavenactie: November. De kinderen verkopen boterstaven die zij zelf bij hun “klanten” bezorgen. Per speltak is er voor degene die de meeste boterletters verkoopt een presentje. Sinterklaas: Zaterdag 26 November komt Sinterklaas op bezoek bij Arooda. Kerstfeest: Zaterdag 17 december, tevens de laatste opkomst in 2016.

15 ADRESSEN SCOUTSHOPS Rotterdam Breda Heemraadssingel 129 Doelen 36
Openingstijden: Openingstijden: woensdag: 12: woensdag: vrijdag: donderdag: zaterdag: zaterdag: Elke 1ste zondag van de maand van Gorinchem Appeldijk Tel: (Even vooraf bellen) Openingstijden: woensdag: donderdag: zaterdag: Betalen met PIN niet mogelijk! Naast de uniformen heeft de scoutshop ook allerlei andere scouting- en kampeerspullen, boeken en hebbedingetjes. U kunt ook gebruik maken van de postorderservice, de goederen worden dan thuisbezorgd. Bestellen kan via internet: of bellen tijdens kantooruren: 033 – / Kijk ook eens op de website van Scouting Nederland:

16


Download ppt "SCOUTING AROODA DORDRECHT"

Verwante presentaties


Ads door Google