Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verenigings meerjarenplan Agenda presentatie  Plan van aanpak  Taak commissies  Bevoegdheden commissies  Invloed leden  Jaarplan  Stellen.
Advertisements

1 1 De Gelderse Maat Discussie Regionale Uitvoeringsdiensten in relatie tot externe veiligheid 1 december 2009 Jaarcongres Relevant Gerard Nieuwe Weme.
Welkom bij de jaarvergadering A G E N D A : Aanvang jaarvergadering: 20:00 uur: 1. Opening door de voorzitter 2. Verenigingszaken - ingekomen.
Gemeenteraads- verkiezingen 2010 T.b.v. Algemene Ledenvergadering 25 maart 2008.
WSNS Passend Onderwijs Stappenplan
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
Statuten en het Huishoudelijke Reglement Vergelijking huidig-nieuw (draft) 1.
Zorggroep Fysiotherapie Zutphen Oost Achterhoek. De stand van zaken, hoe staat het ervoor? Zorgstandaard Integrale bekostiging Ketenzorgorganisatie Monodisciplinaire.
Naar een nieuw besturingsmodel
Presentatie ABVAKABO 10 april 2006 Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
Fusie Wervershoof, Andijk en Medemblik. Programma Opening Dialoog tussen inwoners en raadsleden Pauze Samenvatting bijdrage inwoners Samenvatting afwegingen.
AGENDA overleg afdelingsfunctionarissen 1. Opening 2. Verslag werkzaamheden commissie tot nu toe 3. Analyse regiovergaderingen 4. Wat zijn knelpunten/problemen.
Voorjaar 2011Algemene Vergadering1 VOORJAARS-AV 2011 Feestelijke jubileumviering Verslagen, rapportages en voorstellen Workshops.
Groenvisie de convergentiefase Bestuurlijke klankbordgroep 19 mei 2015.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Social work Week 2.
Landelijke raad 14 december 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Landelijke raad 10 december 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Landelijke raad 14 juni 2014 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Jaarrekening juni 2015, Scoutinglandgoed Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2014 Vereniging Scouting Nederland
Ledenjaarvergadering 2016 Agenda: inloop en welkom (voorzitter) overzicht activiteiten van het bestuur 2015 (voorzitter) financieel.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Landelijke Raad 19 juni 2010 AGENDA: Ochtend uur: Discussie meerjarenbeleid en groepsontwikkeling Middag: uur: Terugkoppeling ochtendgedeelte.
Projectgroep deskundigheidsbevordering Meerjarenbeleid Kerndoel 5.2. Het ontwikkelen van een nieuw systeem van deskundigheidsbevordering, dat uitgaat.
Landelijke raad – 15 juni 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Financiën en beheer 12 december 2015 Toelichting op de begroting 2016 en financiële kaders Vereniging Scouting Nederland Nic van Holstein, penningmeester.
Het beheer van Scoutinglandgoed Zeewolde. Waarom een aparte rechtspersoon? Separate juridische persoon – verminderen juridische exposure Splitsing tussen.
Presentatie regio agenda LR Landelijke raad 11 december 2010.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
Informatie over deze presentatie Deze presentatie is een toelichting op de belangrijkste onderwerpen voor de landelijke raad van 13 december Op verzoek.
Landelijke raad 18 juni 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Evaluatie voortgang Scouting Academy. Resultaten en wat gaan we ermee doen? a.Eerste inkijk in belangrijkste uitkomsten b.Discussie in subgroepen c.Aanbevelingen.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Landelijke raad 11 juni 2016 Verenigingsdemocratie.
Jaarrekening juni 2016, Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2015 Vereniging Scouting Nederland
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
WOG Opening Verslag vorige keer
Financiën en beheer 10 december 2016
Landelijke raad 10 december 2016
Netwerkbijeenkomst ronde 3
Projectopzet #Scouting2025
Landelijke raad 10 december 2016
‘Ontwikkelen doen we samen’
Meningvormend deel landelijke raad juni 2017
Jaarrekening juni 2017, Zeewolde
Landelijke raad 9 december 2017
Landelijke raad 12 December 2015
Activiteiten 2013, gericht op de uitvoering van het
Jeugdparticipatie regio Rivierenland
Algemene ledenvergadering
Welkom Op de 91e landelijke raad.
Scoutinglandgoed Zeewolde
Pilot maatschappijwetenschappen
Scoutinglandgoed Zeewolde 9 juni 2018
Meningsvormend deel Hoe sluit de huidige landelijke raad (en de rol van het LR-lid) aan bij de veranderingen in de verenigingsdemocratie?
Toekomstvisie Scouting Nederland
Waarderingstekens Ontwerpen en proces.
Agendapunt 7: Uitkomsten 0-meting toekomstvisie
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Landelijke raad 8 December 2018
Financiën en beheer 9 december 2017
Landelijke toegankelijkheid maatschappelijke opvang
Presentatie landelijke raad 13 juni 2015
Advies Commissie GGDrU Regio Amersfoort 21 juni 2018
Voorstel Waarderingstekens
Korte presentatie bestemd voor de groepsraad of regioraad
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Transcript van de presentatie:

Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda Landelijke raad 10 juni 2017 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

Agenda Meningsvormend deel 2. Besluitvormend deel: - Voordrachten en stemming - Presentatie concept toolkit voor leden landelijke raad - Uitkomsten 0-meting toekomstvisie - Jeugd- en jongerenparticipatie - Voorstel waarderingstekens - Stand van zaken Scoutinglandgoed Zeewolde - Rapportage activiteitenplan Scouting Nederland 2016 - Financiën en beheer

Meningsvormend deel Tijdens het meningsvormend deel staan er onderwerpen op de agenda die te maken hebben met het beleid van de vereniging. Alle (plv) leden van de landelijke raad en andere leden van de vereniging die aanwezig zijn, worden van harte uitgenodigd een bijdrage aan de discussie te leveren. Daarbij zijn nadrukkelijk vanuit elke regio één of twee jongeren welkom om aan het meningsvormend deel van de LR deel te nemen! (graag vooraf inschrijven)

Thema: Team girl on the move Meningsvormend deel Thema: Team girl on the move Internationaal groeit het aantal meisjes dat zich bij Scouting aansluit, maar in Nederland niet. Daarom denken we tijdens het meningsvormend deel graag samen met de aanwezigen na over mogelijkheden, kansen en uitdagingen om meer meisjes bij Scouting te krijgen, waaronder meisjes met een migratie achtergrond.

Voordrachten en stemming Ter besluitvorming: Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad te stemmen over de voordracht van: Benoeming algemeen bestuurslid: Arwen van der Leeuw Herbenoeming lid geschillencommissie: Wilma Steehouwer

Presentatie toolkit voor leden landelijke raad Ter informatie: De concept toolkit voor leden van de landelijke raad wordt gepresenteerd

Uitkomsten 0-meting toekomstvisie Ter informatie: Alle groepsvoorzitters hebben m.i.v. 12 mei een vragenlijst toegestuurd gekregen met vragen over de toekomstvisie. De uitkomsten van deze ‘toekomstmeter’ worden tijdens de landelijke raad gepresenteerd (en daarna op de website geplaatst).

Jeugd- en jongerenparticipatie Ter besluitvorming: Tijdens het meningsvormende deel van de landelijke raad van december stond het thema participatie centraal. Het bestuur verzoekt de landelijke raad in te stemmen met de vraag aan besturen op lokaal, regionaal en landelijk niveau om: - Actief jongeren te werven voor en een plek te geven binnen besturen - Jeugdleden en jongeren actief te betrekken bij het maken van beleid - Actief de ervaringen te delen, zodat anderen ervan kunnen leren en erdoor geïnspireerd raken

Voorstel waarderingstekens Ter besluitvorming: Het landelijk bestuur verzoekt de landelijke raad: In te stemmen met het voorstel voor een nieuw systeem van waarderingstekens en de start van de implementatiefase De hieruit voortvloeiende gewijzigde tekst van het huishoudelijk reglement vast te stellen

Voorstel waarderingstekens Voorstel (o.b.v. onderzoek in de vereniging): Het aantal waarderingstekens wordt uitgebreid van drie naar vier De mogelijkheden voor het teken van moed en het vriendschapsteken worden uitgebreid De lustrumtekens blijven Er komen drie nieuwe tekens bij: 1. Het teken voor maatschappelijke inzet 2. Het ereteken 3. Het teken voor bijzondere verdienste

Stand van zaken Scoutinglandgoed Zeewolde Ter informatie: Kort voor de landelijke raad wordt een actueel overzicht van de stand van zaken rondom Scoutinglandgoed Zeewolde verstrekt (inclusief stappenplan voor de verdere ontwikkeling van het landgoed).

Rapportage activiteitenplan Scouting Nederland 2016 Ter informatie: In 2015 is de nieuwe toekomstvisie vastgesteld. In de eerste helft van 2016 is met leden uit groepen en regio’s samengewerkt om deze toekomstvisie te vertalen in een meerjarenbeleid 2017-2019. De tweede helft van 2016 is gebruikt om de uitgangspunten van het meerjarenbeleid te vertalen naar concrete activiteiten voor 2017. Daarnaast zijn in 2016 de reguliere ondersteuningsactiviteiten uitgevoerd, waarover in de rapportage verslag van wordt gedaan. Nieuw is een overzicht aan managementinformatie dat is toegevoegd aan de rapportage.

Ter besluitvorming: Financiën en beheer Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad het bestuursverslag en de jaarrekening van Scouting Nederland goed te keuren

Ter informatie: Financiën en beheer Het advies van de financiële commissie, welke de landelijke raad adviseert de jaarrekening 2016 goed te keuren Het jaarverslag Scouting Nederland fonds 2016 Het jaarverslag Scoutinglandgoed BV 2016