De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toekomstvisie Scouting Nederland

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toekomstvisie Scouting Nederland"— Transcript van de presentatie:

1 Toekomstvisie Scouting Nederland
juni 2018

2 Onze toekomstvisie Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven

3 5 Toekomstthema’s

4 Toekomstthema: ontwikkeling en uitdaging
We stellen de ontwikkeling van jeugd centraal. We dagen ze uit te leren door hun grenzen te verleggen. Denk hierbij aan: meedoen aan project Spelkwaliteit, cursus klimmen of op training gaan.

5 Toekomstthema: samenwerken en verbinden
We vinden samenwerken binnen en buiten Scouting belangrijk. We verbinden in de samenleving. Aan welke samenwerking denk jij? Samenwerking tussen de groepen onderling maar ook in de regio en buurgroep, samenwerken met gemeente, ouders?

6 Toekomstthema: open en divers
We zijn een open organisatie. We zetten ons in voor meer diversiteit. Denk hierbij aan: meer aandacht voor meiden in Scouting, oprichten van een Syrische Scoutinggroep, aandacht voor land-, lucht- en waterscouting.

7 Toekomstthema: trots en zichtbaarheid
We vertellen trots wie we zijn en wat we doen. We zijn zichtbaar met onze uitdagende activiteiten. Denk hierbij aan: een vette Scouting activiteit organiseren op een zichtbare plek in jouw stad / dorp of aan al je klasgenoten / collega's vertellen waarom Scouting zo tof is.

8 Toekomstthema: vrijwilligers
We bouwen op de inzet van vrijwilligers van binnen en buiten Scouting. We bieden daarvoor verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Denk hierbij aan: deeltijdvrijwilligers, betrekken van ouders, doorgroei van jeugdleden naar kaderleden.

9 Kies je eigen toekomstthema
Ga in gesprek met je groep en kies een thema dat goed bij jullie past. Het Escapespel (verkrijgbaar via de ScoutShop) helpt je kiezen en eigen doelen te stellen. Kies een activiteit (nieuw of bestaand) en maak daar een stap in met het nieuwe thema. Voorbeeld: het gekozen thema is Open en Divers. Voor de Open Dag ga je een samenwerking aan met een jeugdwerker van de gemeente om ook andere doelgroepen aan te spreken.

10 Sluit je aan! Keuze gemaakt? Ga naar de Facebookgroep van het netwerk en sluit je aan! Ga aan de slag! Deel de goede voorbeelden die je hebt rondom het thema, stel vragen, meng je in discussies, werk een speciale thema-activiteit uit en ga aan de slag met je toekomstthema!


Download ppt "Toekomstvisie Scouting Nederland"

Verwante presentaties


Ads door Google