Veertig dagen (1) 7 mei 2017 Den Haag.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 juni 2014 Tollebeek 1. Handelingen 1 1 Mijn eerste boek heb ik gemaakt, Teofilus, over al wat Jezus begonnen is te doen en te leren, = Lucas 1:1-4 2.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Genezing op sjabbat Johannes 5:1-18
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
I. Zalving. Zalving, wadisdadan? De Nederlandstalige term messias is afgeleid van de stam masjiach משיח, een Hebreeuws woord dat bijna altijd verwijst.
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Verlangens van God.
Godsdienst.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Eén Heer: Christus Jezus
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Je persoonlijke Pinksteren Handelingen 1-2 Sessie 2
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
de doortocht door de Jordaan
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 28 7 september 2017 Bodegraven.
In de Geest van Jezus.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
Veertig dagen (2) 21 mei 2017 Den Haag.
1.
de brief aan de Romeinen
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
12 – Moet je alles in de Bijbel letterlijk nemen?
Johannes 1: Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen.
Steeds meer leerlingen van Jezus
in nieuwheid van leven wandelen
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Les 3 Gedoopt leven.
Jezus is Heer!.
U ZULT MIJN GETUIGEN ZIJN
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Lucas 3.
de brief aan de Romeinen
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Christus is opgewekt en gezien
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

veertig dagen (1) 7 mei 2017 Den Haag

1 Het eerste verslag inderdaad, maakte ik o Theofilus, Handelingen 1 1 Het eerste verslag inderdaad, maakte ik o Theofilus, omtrent alle dingen die Jezus begonnen is te doen en te onderwijzen, = het evangelie naar Lucas >

Lucas 1 1 Aangezien velen een poging ondernamen om een verhaal op te stellen omtrent de zaken die onder ons ten volle verzekerd zijn,

Lucas 1 1 Aangezien velen een poging ondernamen om een verhaal op te stellen omtrent de zaken die onder ons ten volle verzekerd zijn, 2 zoals aan ons hebben overgeleverd die van begin af aan ooggetuigen en dienaren van het woord werden,

Lucas 1 1 Aangezien velen een poging ondernamen om een verhaal op te stellen omtrent de zaken die onder ons ten volle verzekerd zijn, 2 zoals aan ons hebben overgeleverd die van begin af aan ooggetuigen en dienaren van het woord werden, 3 schijnt het ook goed aan mij, na alles van meet aan nauwkeurig terzijde gevolgd te hebben, dit vervolgens aan u te schrijven, hoogedele Theofilus,

4 opdat je de zekerheid zou beseffen van de woorden omtrent Lucas 1 1 Aangezien velen een poging ondernamen om een verhaal op te stellen omtrent de zaken die onder ons ten volle verzekerd zijn, 2 zoals aan ons hebben overgeleverd die van begin af aan ooggetuigen en dienaren van het woord werden, 3 schijnt het ook goed aan mij, na alles van meet aan nauwkeurig terzijde gevolgd te hebben, dit vervolgens aan u te schrijven, hoogedele Theofilus, 4 opdat je de zekerheid zou beseffen van de woorden omtrent waarmee jij werd onderricht.

1 Het eerste verslag inderdaad, maakte ik o Theofilus, Handelingen 1 1 Het eerste verslag inderdaad, maakte ik o Theofilus, omtrent alle dingen die Jezus begonnen is te doen en te onderwijzen, 'Handelingen' van Jezus Christus - vervolg

2 tot op de dag dat hij werd opgenomen, Handelingen 1 2 tot op de dag dat hij werd opgenomen, door heilige geest instructies gevende aan de apostelen die hij had uitgekozen, daar eindigt Lucas 24

2 tot op de dag dat hij werd opgenomen, Handelingen 1 2 tot op de dag dat hij werd opgenomen, door heilige geest instructies gevende aan de apostelen die hij had uitgekozen,

3 aan wie hij zichzelf ook, na zijn lijden levend presenteerde, Handelingen 1 3 aan wie hij zichzelf ook, na zijn lijden levend presenteerde, in vele bewijzen veertig dagen lang, verschijnende aan hen en vertellende omtrent het koninkrijk van God.

3 aan wie hij zichzelf ook, na zijn lijden levend presenteerde, Handelingen 1 3 aan wie hij zichzelf ook, na zijn lijden levend presenteerde, in vele bewijzen veertig dagen lang, verschijnende aan hen en vertellende omtrent het koninkrijk van God. een beroemde termijn... Gen.8:6; Gen.50:3; Ex.24:18; Lev.12:4; Num.13:25; 1kON.19:8; Mar.1:1; enz.

3 aan wie hij zichzelf ook, na zijn lijden levend presenteerde, Handelingen 1 3 aan wie hij zichzelf ook, na zijn lijden levend presenteerde, in vele bewijzen veertig dagen lang, verschijnende aan hen en vertellende omtrent het koninkrijk van God.

39 En wij zijn getuigen van alle dingen Handelingen 10 39 En wij zijn getuigen van alle dingen die hij deed in zowel de landstreek van de Joden als in Jeruzalem, welke zij uit de weg hebben geruimd door hem te hangen op een hout, 40 deze heeft God opgewekt ten derde dage en heeft gegeven dat hij kenbaar zou worden, 41 niet aan al het volk maar aan getuigen die door God tevoren geselecteerd waren, aan ons die samen aten en samen dronken met hem, na zijn opstanding vanuit [de] doden...

4 En terwijl zij bijeenkwamen, gaf hij hen de opdracht Handelingen 1 4 En terwijl zij bijeenkwamen, gaf hij hen de opdracht niet uit Jeruzalem te vertrekken, maar te blijven wachten op de belofte van de Vader die jullie van mij hebben gehoord. de veertigste dag (?)

4 En terwijl zij bijeenkwamen, gaf hij hen de opdracht Handelingen 1 4 En terwijl zij bijeenkwamen, gaf hij hen de opdracht niet uit Jeruzalem te vertrekken, maar te blijven wachten op de belofte van de Vader die jullie van mij hebben gehoord.

4 En terwijl zij bijeenkwamen, gaf hij hen de opdracht Handelingen 1 4 En terwijl zij bijeenkwamen, gaf hij hen de opdracht niet uit Jeruzalem te vertrekken, maar te blijven wachten op de belofte van de Vader die jullie van mij hebben gehoord.

Handelingen 1 5 Want Johannes inderdaad doopte in water, maar jullie zullen worden gedoopt in heilige geest, niet vele dagen na deze. zie evangelieën >

die zal u dopen in heilige geest en in vuur. Matteüs 3 11 Ik doop u in water tot bekering, maar Hij, die na mij komt, is sterker dan ik; ik ben niet waardig Hem zijn schoenen na te dragen; die zal u dopen in heilige geest en in vuur.

31 En zelf wist ik niet van Hem, maar opdat Hij aan Israel Johannes 1 31 En zelf wist ik niet van Hem, maar opdat Hij aan Israel zou geopenbaard worden, daarom kwam ik dopen in water.

Handelingen 1 5 Want Johannes inderdaad doopte in water, maar jullie zullen worden gedoopt in heilige geest, niet vele dagen na deze.