CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
SABBAT NOVEMBER Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Zevende –Dags – Adventisten SABBAT SCHOOL Het Hemelse Heiligdom “Gods woonplaats...”
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
Jezus onze Hogepriester
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
vanwaar haalde Abraham
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Hoop doet leven HC zondag 17 Job 19 1 Petrus 1
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Zingen Vers 1 Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Wat is een kerkdienst?. Wat verwacht je van een kerkdienst?
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg DE BASIS Van ons geloof n.a.v. 1 Pet. 1: januari 2016 R.Rausch © Deel 2 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Welkom en Afkondigingen > Orde van de dienst Zingen:314:1,2,3 Zingen:939:1,2,3 Zingen:Opw. 32 (2x) Zingen:ELB 262 Schriftlezing: Jesaja 55:1-3 Jesaja 55:10-13.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
23 oktober 2016 Urk. onmogelijk voor de mens Matteüs 19 Hebreeën 6 (a) Hebreeën 11 onmogelijk voor de wet Romeinen 8 Hebreeën 10 niets onmogelijk... bij.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
13. Hoofdthema’s in 1 en 2 Petrus
2. Een onvergankelijke erfenis
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
“Laten wij (…) doorgaan tot de volmaaktheid”
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Een heilig priesterschap
De Schepper En gaan Wandelen.
Jezus in de brieven van Petrus
Onze werkelijke bron van hoop: Jezus Christus
Toegang in vrijmoedigheid
De Heer is waarlijk opgestaan
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Welkom in deze kerkdienst
Hoop in Jezus ‘t Veerlicht Kerst 2016.
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
DE ROL VAN RENTMEESTERSCHAP Les 10 voor 10 maart 2018.
’Vertel even wat over jezelf …’
Jezus is Heer!.
De kracht van Goddelijke blijdschap
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
(allen) Houd mij in leven, wees Gij mijn redding, steeds weer
Dordtse Leerregels - indeling
God heeft altijd een plan B
Welkom Voorganger: Ds. H. ter Beek Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Welkom in deze kerkdienst
Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15
Welkom in deze kerkdienst
De gouden kandelaar Goud i.p.v. koper (40 kilo) Geeft licht in een donkere ruimte Moesten blijven branden (olie bijvullen) Jezus is hét licht.
Transcript van de presentatie:

CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20

CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20

CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20

CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Lezen: Hebreeën 6:9-20

CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Zingen: Psalm 105:5,6

CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Onze toevlucht is het vast te houden aan de hoop op wat voor ons in het verschiet ligt. Die hoop is als een betrouwbaar en zeker anker voor onze ziel, en gaat ons voor tot voorbij het voorhangsel, waar Jezus als voorloper al is binnen-gegaan, ten behoeve van ons: hij is hogepriester voor eeuwig, zoals ook Melchisedek dat was.

CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker

Hoop: anker Stevigheid CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid

Hoop: anker Stevigheid CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid De kern van mijn betoog is dat wij een hogepriester hebben die in de hemel plaatsgenomen heeft aan de rechterzijde van de troon van Gods majesteit en die de dienst vervult in het ware heiligdom, de tent die door de Heer en niet door mensenhanden is opgericht. Hebr.8:1-2

Hoop: anker Stevigheid Hebr.10:10 CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Christus is voor eens en altijd het hemelse heiligdom binnengegaan, en dan niet met bloed van bokken en jonge stieren maar met zijn eigen bloed. Zo heeft hij een eeuwige verlossing verworven. Hebr.9:12 Wij zijn voor eens en altijd geheiligd, door het offer van het lichaam van Jezus Christus. Hebr.10:10

Hoop: anker Stevigheid CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid

Hoop: anker Stevigheid CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid

Hoop: anker Stevigheid Richting CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Richting

Hoop: anker Stevigheid Richting CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Richting zij lieten blijken op doorreis te zijn naar een vaderland. (...) Ze keken reikhalzend uit naar een beter vaderland: het hemelse. Hebr. 11:14-16

Hoop: anker Stevigheid Richting CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Richting Onze stad is immers niet blijvend, wij kijken juist verlangend uit naar de stad die komt. Hebr.13:14

Hoop: anker Stevigheid Richting Kan dat wel? CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Richting Kan dat wel?

Hoop: anker Stevigheid Richting CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Richting Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop. 1 Petrus 1:3-5

Hoop: anker Stevigheid Richting CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Richting Er wacht u, die door Gods kracht wordt beschermd omdat u gelooft, in de hemel een onvergankelijke, ongerepte erfenis die nooit verwelkt. U ziet de redding tegemoet, die aan het einde van de tijd zeker geopenbaard zal worden. 1 Petrus 1:3-5

Hoop: anker Stevigheid Richting CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Richting Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in zijn grote barmhartigheid heeft hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood, waardoor wij leven in hoop.

Hoop: anker Stevigheid Richting CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20 Hoop: anker Stevigheid Richting Leef als mensen die opnieuw zijn geboren, (...) door Gods levende en altijd blijvende woord. 1 Petrus 1:23