De Verdieping jaarthema: eenheid. De Verdieping jaarthema: eenheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Woord van Leven Januari 2008.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Deel 4 Leven als christen.
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
De christelijke boodschap
Godsdienst.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
ISRAËL Romeinen 11.
Themadiensten ‘Ik geloof’
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
“Met Christus opgestaan”
Godsdienst.
Zondag 23 oktober 2011 Doop van Roos Mirjam Klein
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
De Drie-eenheid Augustinus onbegrijpelijk kerkgeschiedenis noodzaak?
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
Kinderopwekking 75: Ik geloof
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
De Bijbel De leer Het christelijk leven
Kerk 2025 Waar een Woord is, is een weg
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
De Reformatie.  Welkom  Lied  Collecte  Gebed  Intro  Info  Verwerking De Reformatie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Discipelschap 2.0 werk aan de kerk. Prekenserie: de komende maanden 4 themapreken na elke themapreek op de kringavond(en) met elkaar de preek verwerken.
Romeinen (6) WELKOM.
Romeinen (5) WELKOM.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Jakobus (1).
Delen van Jezus lichaam
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Wat geven we kinderen mee?
Vader, Zoon en Heilige Geest
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
de brief aan de Romeinen
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
9 – Is er maar één waarheid?
Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Gods Plan BELOFTE VERVULLING OT NT.
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Hij moet groter worden en ik kleiner Meer Jezus en minder ik
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Pinksteren: God leren vereren
Bediening van het Woord
Ik koos je uit voordat ik je vormde, Jeremia 1:5
De brief van Jakobus 1. Inleiding.
DE SLEUTEL TOT EENHEID Les 4 voor 27 oktober 2018.
BEELDEN VAN EENHEID Les 6 voor 10 november 2018.
Opvoeden - 24 juni
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Prediking zondag 16 september 2018
Samenbindende krachten
Galaten.
De vlieger van de Heilige Geest
God en het waarom van het lijden
Galaten.
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

De Verdieping jaarthema: eenheid

Elke ‘Verdieping’ wordt gevolgd door twee kringavonden Wat gaan we doen? 7 bijeenkomsten 1 keer in de 6 weken Elke ‘Verdieping’ wordt gevolgd door twee kringavonden Groeien!

Opbouw van de verdieping: Zeven avonden bestaande uit drie sets van twee en een slotavond Elke set bestaat uit een avond Oude Testament en een avond Nieuwe Testament Rode draad: eenheid Kerntekst: Johannes 17 (het hogepriesterlijke gebed)

Opbouw van de verdieping: Onderwerp 1e set: Het ‘wat?’: eenheid Onderwerp 2e set: Het ‘waarmee?’: aanbidding Onderwerp 3e set: Het ‘waarom?’: evangelisatie Onderwerp slotavond: terugblik, conclusies en bevindingen uit de gespreksgroepen

God Bijbel Vader kerk-zijn Jezus Christus verbond heiligheid eenheid verleidingen wederkomst kruis dragen Johannes 17 Israël cultuur besnijdenis Satan Jezus Christus verbond heiligheid uitgekozen gebed leren en afleren eenheid doop afgoden Oude Testament God kruis Bijbel zonde zelfopoffering incarnatie Nieuwe Testament Joodse wortels bekering zelfverloochening geloof, hoop, liefde evangelisatie opstanding aanbidding wilde olijfboom Woord Vader Heilige Geest edele olijfboom

Onze doelen komend jaar: Hoofddoel: een dieper inzicht wat betreft de Bijbelse oproep tot eenheid Subdoelen: 1) een dieper inzicht wat betreft het gezag van de Bijbel en 2) een dieper inzicht wat betreft onze Joodse wortels

Het gezag van de bijbel enkele opmerkingen

God openbaart Zich in Zijn Woord, Jezus Christus, die Zich aan ons openbaart via het geschreven woord, de Bijbel, dat zich aan ons openbaart via het gesproken woord, de prediking. Maarten Luther

onze joodse wortels enkele opmerkingen

Als nu sommige takken van de edele olijfboom zijn afgebroken en u, loten van een wilde olijfboom, tussen de overgebleven takken bent geënt en mag delen in de vruchtbaarheid van de wortel, dan moet u zich niet boven de takken verheffen. Als u dat doet, moet u goed bedenken dat niet u de wortel draagt, maar de wortel u. Paulus van Tarsus

pauze

deel 2

eenheid in het OT Exodus 19

kenmerken: Een verbond gaat van God uit Eenheid staat niet los van heiligheid Dit verbond is de achtergrond en de opmaat voor het genadeverbond (Jeremia 31:31 e.v.)