De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk
Hoe wordt er over jou gepraat? En over ons als kerk? Paulus’ blijdschap om het nieuwe leven in Kolosse doet hem danken en bidden hij dankt voor hun geloof, hoop en liefde (1) hij bidt voor de groei van hun geloof, hoop en liefde (2)

2 Paulus’ blijdschap om het nieuwe leven in Kolosse doet hem danken en bidden Hij dankt voor hun geloof, hoop en liefde (1); hij bidt voor de groei van hun geloof, hoop en liefde (2) Goed nieuws doorvertellen werkt bemoedigend! Wat valt op? 1: Geloof Geloven = verbonden zijn met Jezus, één met hem zijn. Je gaat op hem lijken.

3 Paulus’ blijdschap om het nieuwe leven in Kolosse doet hem danken en bidden Hij dankt voor hun geloof, hoop en liefde (1); hij bidt voor de groei van hun geloof, hoop en liefde (2) (wat opvalt; 1: geloof; verbonden/één met Jezus) 2: liefde Dat is: onvoorwaardelijk aanvaarden. 3: hoop

4 Paulus’ blijdschap om het nieuwe leven in Kolosse doet hem danken en bidden Hij dankt voor hun geloof, hoop en liefde (1); hij bidt voor de groei van hun geloof, hoop en liefde (2) “Overal in de wereld draagt het (evangelie) vrucht en groeit het, ook bij u.” “vanaf de dag dat u over Gods genade hoorde en de ware betekenis ervan begreep.”

5 Paulus’ blijdschap om het nieuwe leven in Kolosse doet hem danken en bidden Hij dankt voor hun geloof, hoop en liefde (1); hij bidt voor de groei van hun geloof, hoop en liefde (2) Paulus zet zijn zorgen om in een gebed; hij bidt om: 1: groeien in het leren kennen van Gods wil. Gods wil = zijn plan met jou; en: zijn geboden voor jou. 2: wijsheid die de Geest geeft.

6 Paulus’ blijdschap om het nieuwe leven in Kolosse doet hem danken en bidden Hij dankt voor hun geloof, hoop en liefde (1); hij bidt voor de groei van hun geloof, hoop en liefde (2) Kortom: ‘God welgevallig leven’. Zo leven dat God daar blij van wordt. Leven als een getuigenis. Van Pasen naar Pinksteren: nieuw leven; getuigen van nieuw leven.


Download ppt "Hoe wordt er over jou gepraat. En over ons als kerk"

Verwante presentaties


Ads door Google