Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De jeugdgroep PRZ bestaat om
Advertisements

Woord van Leven Januari 2008.
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Geen kerk zonder geloof!
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Feest om de komst van de Heilige Geest Pinksteren
Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
Beste verkochte boek aller tijden?
Discipelschap.
Een heilig leven leiden betekent:
“ ” “Wat de geestelijke gaven betreft, broeders, ik wil niet dat gij daaromtrent in onkunde verkeert.” 1 Cor 12:1.
Bij een koninkrijk horen:    een koning  een gebied  onderdanen
Zingen Het einde aller dingen is nabij,
Woord van Leven Februari
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Gods wil met jouw leven en hoe Hij je daarheen leidt
Themadiensten ‘Ik geloof’
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
Identiteit VBG Enkhuizen
Nog 1967 talen!. ‘…wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods grote daden.’ Handelingen 2:11.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Pinksteren zondag 23 mei 2010 Handelingen 2 verzen 1 – 11 Allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen,
Woord van Leven Maart 2015.
Spreken vanuit de stilte. De omgang met God maakt vrijmoedig.
Een vraag over de betrouw- baarheid van de bijbel.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij.
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
Meedoen in Gods werk wereldwijd GZB TFC-avond 12 november 2015.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
De Heilige Geest.
Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10
Het werk van de Geest.
Crowdfunding.
Gemeenteproject ‘Samen één’
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
“Zoals de Vader Mij heeft uitgezonden, zo zend Ik jullie uit.”
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
Cursus 1.3 Reis door de tijd Klas 1 KGT Lesweek 3
Wat geef je kinderen mee?
De bijbel geeft je vleugels
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Blok I Op zoek In de komende zes lessen ga je op zoek. Op zoek naar geloof en op zoek naar God.
Handelingen 2: 1-13 Het was Pinksterfeest.
Blok IV God de heilige Geest
Wij hebben (al heel lang) een Bijbel.
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Cursus 2.2 Het Leven van de Eerste Mensen Klas 1 KGT Lesweek 2
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Gebed. ‘Leerlingen inschakelen’ Thema’s: zending - evangelisatie – doel – macht – plaatselijk - wereldwijd.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
NIEUWE MISSIE & VISIE VINEYARD UTRECHT.
Toerusting voor kringleiders
De energie van de toekomst
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Stichting Antwoord “Geef Emanuel een Bijbel, zodat hij en zijn vrienden de Here Jezus leren kennen.”
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
Zandloper van Gods geschiedenis
De vlieger van de Heilige Geest
De Bijbel in de Rooms-Katholieke Kerk door de Hervorming/Reformatie – een boek van de kerk en van de geestelijken door de Hervorming/Reformatie –
Handelingen 2:1-4 (5-11) 1 En toen de Pinksterdag aanbrak, waren allen tezamen bijeen. 2 En eensklaps kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige.
Transcript van de presentatie:

Iedereen de Bijbel in de taal van z’n hart! Cameron Townsend was een Amerikaanse Bijbelverkoper die probeerde zijn Spaanse Bijbels aan de indianen te verkopen. De indianen waren de Spaanse taal niet machtig en hadden dus geen toegang tot de Bijbel. Ze stelden hem de vraag zoals die op de dia staat. De vraag zette Cameron aan het denken. Zo is het Bijbelvertaalwerk van Wycliffe Bijbelvertalers begonnen. Lees meer over de geschiedenis van het Bijbelvertaalwerk via http://www.wycliffe.nl/over-ons/geschiedenis/.

‘…wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods grote daden ‘…wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods grote daden.’ Handelingen 2:11 In het Bijbelboek Handelingen lees je over de uitstoring van de Heilige Geest. Wij vieren dit nu nog steeds tijdens het Pinksterfeest. De volgelingen van Jezus werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen. De toehoorders, afkomstig uit allerlei volken op aarde, werden aangesproken in hun moedertaal. Lees het hele verhaal over de uitstorting van de Heilige Geest in Handelingen 2.

‘Als jouw God zo machtig is, waarom spreekt Hij dan onze taal niet ‘Als jouw God zo machtig is, waarom spreekt Hij dan onze taal niet?’ Caqchiquel-indianen in Guatamala Cameron Townsend was een Amerikaanse Bijbelverkoper die probeerde zijn Spaanse Bijbels aan de indianen te verkopen. De indianen waren de Spaanse taal niet machtig en hadden dus geen toegang tot de Bijbel. Ze stelden hem de vraag zoals die op de dia staat. De vraag zette Cameron aan het denken. Zo is het Bijbelvertaalwerk van Wycliffe Bijbelvertalers begonnen. Lees meer over de geschiedenis van het Bijbelvertaalwerk via http://www.wycliffe.nl/over-ons/geschiedenis/.

miljoenen mensen zonder Bijbel Sommige mensen wachten al hun hele leven op de vertaling Gods Woord in hun moedertaal. Omdat sommige mensen zo oud zijn dat ze niet meer zullen leren lezen en schrijven werkt Wycliffe ook aan audiobijbels. Door middels van een klein apparaatje kunnen luisteraars de Bijbel in hun eigen taal afspelen. De audiobijbel is op te laden door middel van zonne-energie. Omdat de drempel om te gaan lezen in de Bijbel vaak erg hoog voor mensen die niet gewend zijn om veel te lezen, werkt Wycliffe ook mee aan de opnamen van films over de Bijbel. Ook vertaling van het Jezus Messias stripboek heeft als doel het stimuleren van het lezen van de Bijbel. Lees meer over het Jezus Messias project op: http://www.wycliffe.nl/project/jezus-messias-stripboeken/ miljoenen mensen zonder Bijbel

Onze missie: dat wereldwijd harten en levens veranderen door de Bijbel, Gods Woord, in de eigen taal. De missie van Wycliffe Bijbelvertalers is dat wereldwijd harten en levens veranderen door de Bijbel, het Woord van God, in de eigen taal. Onze veldmedewerkers en projecten zijn gericht op taalkundig onderzoek, alfabetisering, moedertaalonderwijs, Bijbelvertaling en het stimuleren van het gebruiken van de Bijbel. Meer dan 30.000 donateurs maken dit werk mogelijk door hun gebed en giften. Ga naar ons Youtube-kanaal om filmpjes te bekijken over onze missie en visie: https://www.youtube.com/channel/UCzp_bHrqlD5z6su8R0BlXAQ Nog 1859 talen om te vertalen!

Talen waarin nog een Bijbelvertaling nodig is per werelddeel. Dit zijn de statistieken over het Bijbelvertaalwerk bekend gemaakt door Wycliffe Global Alliance. (stand van zaken november 2014). Bron: www.wycliffe.net Wycliffe Bijbelvertalers Nederland is actief in ongeveer 40 verschillende landen. Vanuit Nederland zijn ruim 157 veldmedewerkers uitgezonden door Wycliffe. Meer informatie over de wereldwijde statistieken is te downloaden op de website: http://www.wycliffe.nl/over-ons/publicaties/ In de afgelopen tien jaar is het tempo waarin er nieuwe Bijbelvertaalprojecten worden opgezet flink toegenomen. Omgerekend gaat er nu elke vijf dagen een nieuw project van start - ruim zeventig per jaar. Er zijn nog honderden talen die wachten. Als de huidige groei van nieuw gestarte Bijbelvertaalwerkprojecten doorzet, kunnen we ervan uit gaan dat de laatste Bijbelvertaler al geboren is... Talen waarin nog een Bijbelvertaling nodig is per werelddeel.

Meer dan Bijbelvertaling alleen... Onze veldmedewerkers en projecten zijn gericht op taalkundig onderzoek, alfabetisering, onderwijs in moedertalen, Bijbelvertaling en het stimuleren van het gebruiken van de Bijbel.  Meer dan Bijbelvertaling alleen...

Er zijn 3 manieren om bij te dragen aan het wereldwijde werk van Wycliffe. Het gebed is de belangrijkste. Zonder het gebed kan het werk geen voortgang vinden onder de voortdurende geestelijke strijd die woedt rondom het brengen van het Evangelie. Lees meer over hoe je kunt helpen door te bidden op http://www.wycliffe.nl/actueel/bidden/ We zijn voor ons werk afhankelijk van giften. Uw bijdrage maakt het verschil! Het vertalen van een Bijbelvers kost €15 per vers. Onze veldmedewerkers leven van giften. Lees meer over het ondersteunen van Wycliffe of een specifieke veldmedewerker of project op http://www.wycliffe.nl/geven/ Heb je er wel eens over gedacht om zelf naar het veld te gaan voor korte of langere tijd? Er zijn drie verschillende manieren om aan de slag te gaan voor Wycliffe. Lees hier meer over op http://www.wycliffe.nl/gaan/ Wycliffe You is een speciaal jongerenprogramma om in actie te komen voor het Bijbelvertaalwerk. Lees meer over de actiemogelijkheden op http://you.wycliffe.nl/ Bidden, geven, gaan

www.wycliffe.nl info@wycliffe.nl /WycliffeBijbelvertalersNL

Doe jij mee? Volg ons! Wycliffe Bijbelvertalers wycliffe_nl info@wycliffe.nl www.wycliffe.nl