Cursus ‘Op weg met een vluchteling’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Advertisements

Discipelschap.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Liederen Sing-in 18 mei 1 Wat hou ik van Uw huis (Opwekking 715)
Raak aan en wees aangeraakt September Zorg Drie niveau’s van zorg 1. Basiszorg 2. Pastorale zorg 3. Professionele zorg.
1. Aan de maaltijd … Het is het ‘laatste Avondmaal’: vlak voor Jezus’ lijden en sterven Juist nu deze les: kennelijk heel belangrijk! Voetwassing en kruis.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Wet inburgering Heleen Veringa
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Welkom op TOV!.
Uitzien naar de komst van Jezus 2. Aan het werk met je schat!
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Alles draait om liefde!.
Wat is een netwerk? Een vaste groep gemeenteleden die elkaar helpt om Jezus te volgen in hun dagelijks leven. Netwerken.
Welkom in deze dienst! Voorganger: Ds Plantinga
AAN UW TAFEL.
Opwekking 705 (Luisterlied) Tekst & muziek: Graham Kendrick.
Introductie op het thema
Wij ondersteunen en begeleiden kerken bij het gemeente-zijn in deze wereld.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Informatiebijeenkomst [plaats]. Opening Leviticus Iemand die als vreemdeling in jullie land verblijft, mag je niet onderdrukken. 34 Behandel vreemdelingen.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Het ABCD van het vluchtelingen-probleem:
1. Aan de maaltijd wordt het stil …
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
In deze dienst zal Ds. A. P. Feijen voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 105: 1, 2 Schriftlezing: Lucas 9 : Tekst: Lucas 9 :
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 2 onze traditie en onze missie.
Vreemdelingen en Asielzoekers. AZC Delfzijl Vreemdeling Een vreemdeling is iemand die niet de Nederlandse nationaliteit bezit of een nationaliteit bezit.
Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. (1Joh.4,19).
Leerlingenvervoer. Voorwoord door de wethouder Terugblik bijeenkomst 17 november 1. Uitleg over de nieuwe verordening en het doel om kinderen te stimuleren.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Huisvesting asielzoekers
Transformatie van denken
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Het werk van de Geest.
Micha Zondag
De vrijgevige vader In het middelpunt van Jezus’ verhaal staat de vader met zijn vrijgevige, verkwistende liefde.
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
VluchtelingenWerk Zuid-Nederland/ locatie Oss Koos van de Coevering
God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Een nieuw begin 1.
Matteüs 5:1-16 Jezus zag heel veel mensen naar hem toe komen.
16 – Waarom gereformeerd?.
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
Dienen in de gemeente.
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Zijn wij een kerk van genade?
Dagelijks leven als christen
Cursus assistent-scheidsrechter
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
VluchtelingenWerk Nederland
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Wie houdt er van zichzelf?
Transcript van de presentatie:

Cursus ‘Op weg met een vluchteling’ Het verblijf van de vluchteling

Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de Meester knielen wil, en vol liefde als een knecht elk apart de voeten wast en zegt:

Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel. Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij, als je Mij gaat volgen.

Refrein: Toon Mijn liefde aan de ander dien de ander zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, dien de ander,

In de wereld wordt het stil, als wij doen wat Jezus wil en gaan dienen als een knecht, zoals Hij ons heeft gezegd. Hij zei:

Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel. Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij, als je Mij gaat volgen.

Refrein: Toon Mijn liefde aan de ander dien de ander zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, dien de ander,

9

10

11

12

Cursus Op weg met een vluchteling 1. De reis van de vluchteling 2. Het verblijf van de vluchteling Bezoek AZC 3. Het geloof van de vluchtelingen 4. In contact met de vluchteling

Leven op het AZC

www.coa.nl

http://retourafzender.eu/

Asiel aanvragen – een eenvoudige zaak?

Asielprocedure Centrale Ontvangstlocatie Proces Opvanglocatie - Registratie - Rust- en Voorbereidingstermijn beoordeling positief beoordeling negatief Inburgering Verblijfsvergunning (bepaalde tijd) begin inburgering Nieuwe beschikking Algemene Asielprocedure Verlengde Asiel- procedure beroep (rechtbank) hoger beroep (Raad van State) Centrale Ontvangstlocatie Proces Opvanglocatie Asielzoekerscentrum Vrijheidsbeperkende locatie Gezinslocatie Bed-bad-brood Vreemdelingenbewaring Woning van de gemeente vertrek

Op bezoek bij Ali uit Somalië… Hij vertelt over: ‘Ik heb brief ontvangen’. Hij laat de brief zien: ‘IND is van voornemen een afwijzing te geven’. Hij is in paniek, weet niet wat hij moet doen Hij denkt dat jij iets kunt doen Wat doet u? Hij vergeet aan jou de brief van VluchtelingenWerk te geven waarin staat: ‘Wilt u binnenkort komen naar het kantoor van VluchtelingenWerk om met u deze brief te bespreken.’ 19

Parvan uit Iran belt u op ... Hij moet morgen naar advocaat; Is verre reis Kunt u hem niet met de auto brengen? Wat doet u? Reizen die voor de procedure nodig zijn worden geregeld: óf vervoer (naar IND kantoor) óf dagkaart OV (bij bezoek advocaat) 20

U spreekt Emmanuel uit Congo… Hij wil een opleiding volgen Of u iets weet Kan hij hulp krijgen voor de kosten? Wat doet u? jonger dan 18: leerplicht ouder dan 18: geen recht op onderwijs voor hoger opgeleiden: UAF advies en studiebeurs (dekt studiekosten, niet kosten van levensonderhoud) 21

Dienstverlening juridisch team Advies en algemene uitleg over (asiel)procedures doorverwijzen naar andere organisaties Voor christenasielzoekers: Inzet deskundigheid voor asielprocedure Advies aan kerken Belangenbehartiging www.gave.nl/juridisch

Pauze

25

Basiscultuur Relationele cultuur Conceptuele cultuur Intuïtieve cultuur

 

 

  Westerse cultuur Oosterse cultuur Bijbels perspectief Motto Ik denk dus ik besta Ik hoor erbij, dus ik besta Ik ben geliefd, dus ik besta Hoe kijk ik naar mezelf Ik in het middelpunt De gemeenschap in het middelpunt God in het middelpunt Hoe kijk ik naar de wereld Mijn belangen bepalen mijn wereldbeeld De belangen van de gemeenschap bepalen mijn wereldbeeld Gods belang bepaalt mijn wereldbeeld Waarom geloof ik Als ik het geloof, is het zo Als de gemeenschap het zegt, is het zo Als God het zegt, is het zo Doel van het leven Zelfverwerkelijking Harmonie/ dienen van de gemeenschap God eren, worden als Jezus Wanneer ben ik succesvol Als ik gelukkig ben Als de gemeenschap welvarend is Als ik vrucht draag voor God Houding Ik in de eerste plaats Wij in de eerste plaats God in de eerste plaats Verzoening over het verkeerde Schuld die vereffend moet worden Schaamte die bedekt moet worden Gods genade betaalt en bedekt

Evaluatie avond 2 Wat was waardevol? Wat wil je nog weten?

tot ziens op cursusavond 3 Dit was Cursusavond 2 tot ziens op cursusavond 3 37