De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cursus assistent-scheidsrechter

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cursus assistent-scheidsrechter"— Transcript van de presentatie:

1 Cursus assistent-scheidsrechter
Flevo Boys 25 september 2018

2 Even voorstellen. Wie zijn wij? Peter Tempel Hendrik de Haan Wout Jongman

3 Aanleiding voor deze avond.
Er is een verzoek gekomen of wij ouders iets kunnen vertellen over het vlaggen bij wedstrijden. Ouders willen dat wel doen, maar ‘we weten niet wat we moeten doen’ horen wij vaak terug. Daar willen wij vanavond bij helpen, zodat ouders wel weten wat ze moeten doen.

4 We willen het vooral niet te technisch maken.
Hoe zijn we van plan om het te gaan doen vanavond? We willen graag weten wat jullie behoefte is. We willen het vooral niet te technisch maken. We nemen een stukje theorie door. Daarna zullen we praktisch een aantal zaken laten zien. Stel vooral je vraag als iets niet duidelijk is of iets wat je niet weet? Wellicht kunnen we zo nog even bij het 1e elftal kijken om wat in de praktijk te zien.

5 Waarom is dat belangrijk?
Hoe ziet nou ook al weer een speelveld eruit? Waarom is dat belangrijk? Een aantal zaken op een speelveld is van belang bij het functioneren van de scheidsrechter, maar zeker ook voor de assistent-scheidsrechter.

6

7 Vanaf welke leeftijd is er een ass.-scheidsrechter aanwezig?
Belangrijkste? Duidelijkheid Eerlijkheid Dat voorkomt een hoop problemen en houdt het voor iedereen leuk. Het gaat om het plezier van de kinderen. (Overlijden Richard Nieuwenhuizen)

8 Wat geeft de assistent-scheidsrechter aan:
• de bal geheel en al buiten het speelveld is geraakt; en welke partij recht heeft op een hoekschop, doelschop of inworp; • een speler bestraft kan worden omdat hij zich in buitenspelpositie bevindt; • men een wisselspeler wenst in te zetten; • als bij strafschoppen de doelverdediger van de doellijn komt voordat de bal is getrapt en of de bal over de doellijn is gegaan; ( komt voor jullie niet zo vaak voor)

9 Positie van ass.-scheidsrechter langs de lijn?
Altijd proberen om op één lijn te lopen met de laatste verdediger. Hoe volg je verder? Samenwerking met scheidsrechter. Nooit op één lijn met scheidsrechter. Positie bij hoekschoppen? Positie bij vrije schoppen rondom strafschopgebied?

10 Je geeft als ass-scheidsrechter een advies aan de scheidsrechter.
Hij hoeft of moet dit niet overnemen. Als er dingen niet duidelijk zijn: vraag de scheidsrechter in de rust of na afloop op een rustige manier om uitleg. Nooit je afkeuring laten blijken (bijv. schelden of vlag weggooien). Nooit het veld inlopen zonder toestemming van de scheidsrechter.

11 Ga nooit in discussie met spelers en zeker niet met publiek.
Er zijn er altijd die het beter weten, maar vooral zelf niet willen vlaggen. Moet je dan alles accepteren? Uiteraard niet. Jij bepaalt je eigen grens. Je kan de scheidsrechter erbij roepen. Maar je kunt ons ook altijd bellen of mailen als het om iemand van de club gaat.

12 Buitenspel Wat is nu buitenspel?
Wat is buitenspel?

13 Hoe geeft je buitenspel aan?

14

15

16

17 Wat was ook al weer buitenspel?
Uitleg buitenspel door KNVB.

18 Overtredingen. Wel of niet vlaggen? Hoe vlag je dan? Scheidsrechter heeft gezegd niet vlaggen voor overtredingen, maar je ziet een speler van Flevo Boys een tegenspeler slaan. Wat doe je?

19 Strikt formeel moet een ass.scheidsrechter lid zijn van de KNVB.
Je kunt bij FB lid worden als vrijwilliger en je hoeft dan geen contributie te betalen. Wel aangeven dat je deze functie doet. Advies is om op vrijwillige basis het spelregelbewijs te doen. Wie daar meer over wil weten kan contact opnemen met Wout Jongman.

20 Hebben we nu alles behandeld of zijn er nog vragen?
Laten we eens de behoefte nalopen die we aan het begin hebben vastgesteld. Hebben we nu alles behandeld of zijn er nog vragen?

21 Dank voor jullie aandacht.
Heb je vragen of advies nodig of kom je er niet uit. Bel of mail ons, onze gegevens staan op website. Dank voor jullie aandacht.


Download ppt "Cursus assistent-scheidsrechter"

Verwante presentaties


Ads door Google