De Speeltuin van Morgen Aanleg betonpad

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Logo Gemeente Laat Kracht en Pracht van (lokale) Sport zien! Datum 2012 Presentatie Sprekers:
Advertisements

Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
Ervaringen in samenwerking
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) DATUM1 december 2005 PLAATSNISB Bewegen als levenslange uitdaging.
ONZE BINNENTUIN Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Door taakgroep “Onze binnentuin op 03 November 2009”
Sport en Wmo relatie met beleidsbrief sport en gezondheidsnota VWS Sportcongres 9 november 2011.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Leefbaarheid en Vitaliteit van dorpen: Mythes en Uitdagingen
Nationale Conferentie Kleine Scholen  De Weebosch - Bergeijk 14 december 2013.
Samen werken, samen sterker!
Inhoud van de avond Het kindcentrum : Bouwen vanuit een gemeenschappelijke visie (Rob) Introductie partners Stichting Kinderopvang Huizen Paramedici Het.
Nationale Kleine Scholen Conferentie Presentatie concept plannen Namens de initiatiefgroep Herman Ritter & Theo Bockting (Dorpsraad De Weebosch)
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Basisstof 6: Ontwikkeling bij de mens
Even voorstellen Anja Hol
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
C H I L D F R I E N D L Y C I T I E S School-buurtspeelpleinen Froukje Hajer Spelen zonder (schoolplein)hekken Groningen 11 november 2006.
Herstructurering Sociaal Domein
Zwembadcomplex De Bosselaar naar een hoger niveau
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Sport en bewegen in de buurt Buurtsportcoaches in Deurne.
Sportimpuls Dirkshorn Sportdorp; Vitale kernen en Buurten
Floris Smits, Sven Damen en Josie Berkx. Inhoud Opdrachtgever Project Onderzoek Stakeholders Voortgang.
Regie over eigen leven..
Inhoud Introductie Pameijer Doelgroepen Dienstverlening
Les 1 Harrie Manders (sidekick Erne Thuys)
Regio West-Brabant Paul Vermeulen Programmamanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Leefbaarheid “Ontkoppelen behoud en bereikbaarheid voorzieningen”
Help kinderen veilig naar school!
FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 20 oktober.
Het Groene Woud  Nationaal Landschap Het Groene Woud (2005)  Aantrekkelijk natuur-, cultuur- en recreatiegebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.
Centrummanagement in Leudal? Onze ervaringen in Panningen! 17 november 2014 Ger de Vlieger Jan Bouten.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Betekenis van zorgboerderijen Jan Hassink en Reina Ferwerda Wageningen-UR.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Wat is inclusief speelpleinwerk? Een toegankelijk speelplein stap voor stap Wat kan VDS voor je doen? Vlaamse Dienst Speelpleinwerk Spelen met kinderen.
Stichting vrienden van ‘t Keetje Voorzitter, Paul Wagenaar Secretaris, Inge Deen Penningmeester, Kim Ooteman
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
31 januari 2013 Wethouder P. van der Terp Kinderen Ossenzijl Jeugdschouw Ossenzijl Speelplekkenbeleid Steenwijkerland.
C liëntondersteuning in de Wmo. Definitie 1.Ondersteuning gericht op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie 2.Ondersteuning bij het verkrijgen.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
DORPSONTWIKKELINGSPLANNEN projectwethouders Carine Blom en Jan Brenninkmeijer.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
Ledenvergadering 16 november Verkiezingsprogramma Alphen aan den Rijn, van groei naar bloei!
Duurzaam Idskenhuizen
ViaVia Info-presentatie
Vereniging Kleine Kernen Limburg Kristel Ashra, projectadviseur
Het buurthuis als ontmoetingsplek
Beweegpark Ooij Het afgelopen jaar is er vanuit Samen Ooij een werkgroep ontstaan, welke een wens heeft om te komen tot een beweegpark. Een park voor alle.
Van harte WELKOM op INDABA
Doelen behalen met activiteiten
3L week 27: ‘Wandelen: jong geleerd, oud gedaan.’ © JL
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Reintegratie binnen SOS Kinderdorpen Internationaal
Omgevingswet en Gezondheid
JUIST GYM.
Toekomstvisie Scouting Nederland
Mijn Positieve Gezondheid
Samen buiten sporten in de buurt voor 55+ Leonie Everts
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Samen buiten sporten in de buurt voor 55+ Leonie Everts
Samen buiten sporten in de buurt voor 55+ Leonie Everts
Algemeen toegankelijke groepsbegeleiding ouderen
MovingFuture Femke Schot, Thomas van Breemen-Schneider, Sanne Wolters, Sam Gilling & Eva Verduin.
Trefdag Ouderen en lokaal beleid 4/4/2019
Verdeling middelen vrijwilligersorganisaties 2019
BoekStart en vrijwilligers in de Bibliotheek
Transcript van de presentatie:

De Speeltuin van Morgen Aanleg betonpad ProjectPlan De Speeltuin van Morgen Aanleg betonpad van speeltuin ‘t Boartersplak Feanwâlden

Noodzaak tot vernieuwing Kinderen minder buiten Kinderen meer andere activiteiten Minder betrokken ouders Steeds minder vrijwilligers Steeds minder bestuursleden Minder inkomsten Stijgende kosten Strakkere regelgeving Speeltuin minder toegankelijk Apparaten oud en afgeschreven Beperkte doelgroepen Geen geld voor vernieuwing

Visie speeltuin ‘t Boartersplak meer dan alleen een veldje om te trappen en te schommelen….

Missie speeltuin ‘t Boartersplak Wil een mooie, veilige maar ook uitdagende plek zijn voor kinderen (en ouderen) om te leren, te oefenen en te genieten van bewegen, sporten en omgaan met anderen. Wil een mooie plek zijn voor dorpsgenoten om samen te genieten van en samen te werken aan leefbaarheid en sociale samenhang van de buurt

Samen spelen Het is belangrijk dat kinderen onbezorgd buiten kunnen klimmen, glijden, bouwen en rennen. Samen buiten spelen is noodzakelijk voor de fysieke, motorische als ook sociale ontwikkeling van kinderen.

Jong geleerd Als kinderen zich motorisch ontwikkelen (Fundamental Movement Skills) krijgen zij de mogelijkheid keuzes te maken voor een actieve leefstijl “Een kind dat niet in staat is een bal te vangen zal een andere keuze maken dan naar een softbalvereniging te gaan” (Stoden, 2009)

Oud gedaan De speeltuin verleidt ouderen tot contact met anderen en bewegen Jeu de boule Wandelen Beweegapparaten

Samen leven De speeltuin is een leuke manier om meer mensen te leren kennen en meer betrokken te raken bij wat er in onze omgeving speelt. Activiteiten geven de leefbaarheid van de buurt een extra impuls

Opwaartse spiraal… Meer activiteiten trekken meer buurtbewoners. Meer betrokken buurtbewoners geeft meer vrijwilligers. Meer vrijwilligers geeft meer activiteiten……..

Speeltuin en beperkingen Iedereen moet kunnen meedoen. Voor kinderen met een beperking is het belangrijk dat zij net als leeftijdsgenootjes kunnen buiten spelen en samen spelen met andere kinderen (met of zonder beperking).

De speeltuin van Morgen Aantrekkelijk en uitdagend voor kinderen Variatie in toestellen Toegankelijk voor iedereen Aanbod voor alle doelgroepen Buurtgerichte activiteiten

Stakeholders

Concept Speeltuin van Morgen

Aanleg verhard pad Wandelen, fietsen, lopen door de speeltuin Toegang minder validen en ouderen

Projectplan Aanleg betonpad Doel Probleem De speeltuin is minder toegankelijk voor mensen met rolstoelen, rollators en dergelijke De speeltuin is minder toegankelijk voor ouders met kinderwagens, buggy’s en zo De speeltuin is minder geschikt voor kinderen met driewielers, step, skelter, fietsjes en zo voort. Oplossing Aanleg van een verhard pad door de speeltuin waardoor de meeste en relevante objecten bereikbaar worden voor iedereen.

Werkzaamheden Uitgraven traject Bekisting aanbrengen Beton storten Vlakken Drogen Bekisting verwijderen Talud egaliseren Gras inzaaien

Keuze voor beton Goedkoper dan alternatieven Sterker en duurzamer Meer eigen zelfwerkzaamheid mogelijk Zelf te repareren Iets minder aantrekkelijk

Provincie Fryslân – Iepen Mienskip Fûns Bijdrage aan leefbaarheid regio Draagvlak vanuit gemeenschap Speeltuin ‘t Boartersplak wil voor alle inwoners van Feanwâlden een aantrekkelijke plek zijn om te spelen, te bewegen, te sporten en elkaar te ontmoeten Speeltuin ‘t Boartersplak draagt daardoor bij aan de leefbaarheid van het dorp Speeltuin ‘t Boartersplak wordt geheel gerund door vrijwilligers en kan rekenen op steun van diverse organisaties, bedrijven, inwoners en haar vrijwilligers

ProjectOrganisatie Projecteigenaar – stichting ‘t Boartersplak Projectleider – Aije Klaren Communicatie – Sven Bosma Vrijwilligers – Geeske van Schaik Netwerken – Stephanie Oosterbaan Ondersteuning: ‘t Bolwurk – Reina Hes Gemeente: Dorpencoordinator - Marion van Everdin

Begroting