De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beweegpark Ooij Het afgelopen jaar is er vanuit Samen Ooij een werkgroep ontstaan, welke een wens heeft om te komen tot een beweegpark. Een park voor alle.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beweegpark Ooij Het afgelopen jaar is er vanuit Samen Ooij een werkgroep ontstaan, welke een wens heeft om te komen tot een beweegpark. Een park voor alle."— Transcript van de presentatie:

1 Beweegpark Ooij Het afgelopen jaar is er vanuit Samen Ooij een werkgroep ontstaan, welke een wens heeft om te komen tot een beweegpark. Een park voor alle inwoners van Ooij, waarbij ontmoeting, bewegen en wandelen centraal staat. Het is de bedoeling om het park nabij het Dorpshuis De Sprong te Ooij een plek te geven. In deze presentatie ziet en leest u wat de werkgroep voor ogen heeft. Mocht u na de presentatie verdere informatie in willen winnen, neem dan contact op met één van de volgende werkgroepleden: Helen Toonen Joep Arnts San Pernet Joke Terra

2 Beweegpark Ooij Naast een sociaal ontmoetingsplek is het mogelijk om individueel of onder begeleiding gebruik te maken van de mooie beweegplek en het park rondom de vijver. Door de beweegplek te combineren en integreren met de omgeving en het pad rondom de vijver ontstaat een beweegvriendelijke omgeving. De beweegplek biedt uitdaging en beweeg- faciliteiten voor jong en oud, gericht om balans, coördinatie en stabiliteitsoefeningen te doen. De toestellen zijn zorgvuldig geselecteerd door de werkgroep.

3 Multifunctioneel combinatietoestel
Balans Coordinatie Motoriek Evenwicht Sta-op oefening Rompstabiliteit Samen bewegen Ontmoeten Sociale contacten Dit uitgebreide seniorentoestel daagt uit tot bewegen. Op het toestel zijn honderden oefeningen mogelijk en vormt een goede basis voor een beweegtuin. Regelmatig en met plezier bewegen geeft een positieve impuls. Door oefeningen te doen gaat de motoriek van de senioren weer vooruit en voelen de ouderen zich zelfverzekerder.

4 Handfiets en Bank met voetfiets
Met deze voetfiets trainen senioren op een leuke manier hun conditie. Langzaam in het eigen tempo fietsen is een goede manier om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Met de handfiets traint men de flexibiliteit en soepelheid van het bovenlichaam, de handen en schouders.

5 Impressie Deze impressie is gemaakt door Van Raaij Tuinen


Download ppt "Beweegpark Ooij Het afgelopen jaar is er vanuit Samen Ooij een werkgroep ontstaan, welke een wens heeft om te komen tot een beweegpark. Een park voor alle."

Verwante presentaties


Ads door Google