info spreekbeurt over warcild

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatie avond groep 3 Mariëlle van Velzen maandag 9 september 2013
Advertisements

Zinloos geweld Nick Joel Frank Van 2bA.
Busramp in Zwitserland
Dalton op De Wereldweide. Dalton is geen methode, geen systeem Dalton op De Wereldweide.
Gemaakt door Fardau Kleefstra
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Over: ‘Wapen jezelf met woorden’
Tuur & Gert bezoeken. M A E N D E L E O Het jeugdcentrum Maendeleo neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel.
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Hoe maak je een werkstuk.
De overstap naar het voorgezet onderwijs!
De Proostdijschool School vol talenten Prachtig om er kind te zijn, Prachtig om er te werken.
Loverboys.
Gemaakt door Michelle Boudens
Amber van Iddekinge, 10 maart Presentatie werkstuk.
Kinderarbeid.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Voorlichtingsavond groep 3
Marco van Gijzen & Allard Bouwmeester
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Projecten bij de.
Oorlogskinderen Van Minke en Maaike.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Advent 2014 Logo school.
ADVENT 2014.
Een werkstuk maken.
Thema werken De woorden die je vandaag leert:
Ouderavond Social Media Basisschool De Meerhoef
Juf Lisette en juf Senaiga We vonden het hartstikke leuk dat jullie hier waren We zullen meester Kees en meester Henri Jullie kant op sturen.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
Stage: Basisschool de Klingerberg
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
INTERVIEW. Hallo, Ik ben juf Isabelle. Ik geef les in het 1 ste leerjaar van de Sint-Stevensschool.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
Welkom ik maak me sterk.
Heel gewoon maar toch anders.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
WELKOM BIJ WAR CHILD. PROGRAMMA Even voorstellen! Het werk van War Child Activiteiten uit het veld Kom in actie!
Schoolkorfbal Iedereen doet mee!. Geschiedenis In 1902 bedacht door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen Jongens en meisjes spelen samen in één.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
spreekbeurt over warcild
Lesverslagen Rik Santegoets groep 3
Help, mijn kind gaat naar de brugklas
Spreekbeurt in groep 8 Hoe pak je het aan?.
Ik ben Elise Baeten geboren te Wetteren op 6 oktober 1992.
Prentenbijbels voor China
GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Alcohol Door: Kirsten de Wit 2VC.
Ouderbijeenkomst.
Thema 4 : wat voor een type ben jij?
MIJN SPREEKBEURT GAAT OVER...
blok 2 les 4: contact met elkaar
Peter de Grote een bevlogen tsaar 2 Peter en Rusland.
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
Waar?. Waar? Waar? Egypte ligt in Afrika, op 3200 km van België De hoofdstad van Egypte is Cairo In Cairo wonen ongeveer 20 miljoen mensen (in België.
WELKOM BIJ WAR CHILD.
Mijn spreekbeurt gaat over
Voel je wel in je vel !.
Hoe gaan we dat voorkomen?
Spelend leren. Spelend leren Het belang van spel Emotionele ontwikkeling kinderen leren het uitdrukken en herkennen van emoties. kinderen leren zichzelf.
Welkom in de wereld van het
Hoeveel weet jij van onderzoekers?
Welkom! Vandaag ga ik jullie iets vertellen over kanker. De reden dat ik mijn spreekbeurt over kanker houd is dat [reden toevoegen]. [Eventueel een foto.
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Transcript van de presentatie:

Info spreekbeurt Gino de beer

voorwoord Ik heb hier voor gekozen omdat: ik er meer over wilde weten. Ik vond het een heel leuk onderwerp.

geschiedenis De Nederlandse war cild is in 1995 opgericht door Willemijn Verloop. Zij is nog steeds betroken bij war cild. Er zijn ook war cild in Engeland, canada,en zweden. Maar iedere organisatie Onafhankelijk, dat betekent dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de hulp die ze in oorlogslanden geven en dat ze daar genoeg geld voor ophalen

Wat doet war cild War Child is in 1995 opgericht door Willemijn Verloop. Ze wilde kinderen helpen die in oorlog leven en het moeilijk hebben. Oorlogskinderen hebben vaak zoveel meegemaakt dat ze bang en in de war zijn. Veel kinderen durven zelfs niet meer met andere kinderen te spelen. Ze kunnen vaak niet naar school, niet buiten spelen of ze moeten op de vlucht voor het geweld. Veel kinderen wonen zonder familie in een kamp. Veiligheid is meer dan een hek om de school. Het is bijvoorbeeld ook dat je ouders, de juf of meester je niet slaat. War Child zorgt ervoor dat kinderen op een veilige plek zoals een jeugdcentrum kunnen spelen en leren. War Child organiseert allerlei sport- en spelactiviteiten. Kinderen maken samen muziek, dansen, tekenen, spelen toneel en sporten. Dingen die eigenlijk heel gewoon zijn. Hierdoor voelen de kinderen zich weer goed. Ze vergeten hun angst en verdriet. Ze krijgen weer zelfvertrouwen en leren omgaan met andere kinderen. Ze worden sterker. Kinderen die in oorlog leven, kunnen vaak niet naar school. War Child leert ze lezen en rekenen, zodat ze niet teveel achter raken. Leraren leren wat ze op school met sport en spel kunnen doen en waarom dat belangrijk is voor kinderen. Dit is Willemijn verloop

Kindsoldaten Kun je je voorstelen dat er kinderen zijn van jouw leeftijd die als kindsoldaten moeten vechten in de hele wereld zijn dat er ongeveer 250 duizend kindsoldaten. Bij de meest gewapende gevechten zijn meisjes en jongens die jonger zijn dan 18 jaar ze worden kindsoldaten genoemd. Met de naam word meestal bedoeld: kinderen die aangesloten zijn bij een regeringsleger of een gewapende groep Kindsoldaten woorden meestal ingezet voor verschillende taken denk bijvoorbeeld aan het meedoen en bespioneren van gevechten. Dit zijn de landen waar war cild werkt en hier zie je ook waar de kindsoldaten zijn

oorlogskinderen Oorlogs kinderen zijn kinderen die in oorlog leven Kinderen zijn vaak het ergste slachtoffer van een oorlog Ze moeten vluchten en verliezen hun huis en hun familie Veel kinderen worden erg ziek en gaan dood Veel legers dwingen kinderen te vechten in een oorlog en moeten ook vechten tegen andere kinderen Veel oorlogskinderen hebben last van: nachtmerries, slapen slecht, zijn heel verdrietig en somber

Laat dit zien en lees het voor

AMBASADEURS Ali b: Ali B werd voor vele War Child Friends bekend toen hij samen met Marco Borsato in 2004 het lied ‘Wat Zou Je Doen’ zong. De rapper zet zich sindsdien in voor War Child en rapt graag over hoe we het leven van oorlogskinderen kunnen verbeteren. Ook tijdens de TV avond 'Friends for War Child' in Jetske van de Elsen: is sinds eind 2003 ‘kids-ambassadeur’ van Warchild. Jetske gaat af en toe naar evenementen en acties van kinderen voor Warchild. en in de media vertelt ze veel over lesmaterialen van Warchild en de kidswebsite. Guus Meeuwis: in een musical horen natuurlijk liedjes. War Child's ambassadeur Marco Borsato belde Guus Meeuwis op. Hij vroeg aan Guus of hij twee liedjes beschikbaar wil stellen voor de schoolmusical. Guus was meteen heel enthousiast; hij vond dat hartstikke leuk! Marco borsato: De bekendste ambassadeur van War Child is zonder twijfel Marco Borsato. De zanger zet zich al vanaf 1998 vrijwillig in voor War Child, en doet er alles aan om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child onder de aandacht te brengen. “Ik weet door al mijn jaren ambassadeurschap voor War Child wat oorlog met een kind doet.”

filmpje NdVGc Dit Doet War Child Voor Oorlogskinderen