De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Prentenbijbels voor China

Verwante presentaties


Presentatie over: "Prentenbijbels voor China"— Transcript van de presentatie:

1 Prentenbijbels voor China
He Jiaying (9) is blij met haar nieuwe prentenbijbel. Maar miljoenen kinderen zoals zij hebben nog geen prentenbijbel.

2 Prentenbijbels voor China
Shuqin Xiao bidt voor de kinderen in haar zondagsschoolklas. Veel van de kinderen op het platteland groeien op zonder hun ouders, omdat die moeten werken in de stad. Zondagsscholen zijn belangrijk voor de opvang van de kinderen en het onderwijs in de Bijbel.

3 Prentenbijbels voor China
Zondagsschoolleidster Shuqin Xiao vertelt: ‘Kinderen voelen zich niet geliefd. Ze denken dat hun ouders zich niet om hen bekommeren en hen eigenlijk niet willen. Door te lezen in de Bijbel leren de kinderen dat God voor ze zorgt, zelfs wanneer de situatie slecht is.’ Situatie • Er zijn kinderen in China. Veel meer jongens dan meisjes vanwege de 'Eénkindpolitiek' • In sommige delen van China is een zondagsschool nog steeds verboden, in andere delen gaat het juist heel goed met de zondagsscholen. • Amity Printing Company drukt geen kinderbijbels (persen zijn er niet op ingericht) • Tien jaar geleden mocht de kerk in China geen drukwerk maken gericht op kinderen. Daarna wel geïllustreerde bijbelverhalen, maar geen kinderbijbels. Deze prentenbijbels worden steeds populairder in China. • Op het platteland leeft de bevolking in armoede. Er zijn veel 'achtergelaten kinderen'. Vaders en moeders trekken van het platteland naar de stad voor werk. Er zijn zo'n 70 miljoen achtergelaten kinderen. Van 30 miljoen kinderen werkt zowel de vader als de moeder in de stad. Zij zien hun ouders hooguit enkele dagen per jaar. • De ouders kunnen hun kinderen niet meenemen naar de stad, omdat ze hun kinderen niet mogen laten inschrijven voor een school. Ook hebben die kinderen geen recht op gezondheidszorg. • Kinderen wonen in het beste geval bij hun (oude) grootouders. Omdat die naast het opvoeden van hun kleinkind ook hard moeten werken op het land, is dit een zware taak. Kerken ontfermen zich over deze kinderen, onder andere door hen onderwijs op de zondagsschool aan te bieden. Voor dat onderwijs zijn de prentenbijbels nodig. Om die kinderbijbels betaalbaar te houden (of zelfs gratis aan te bieden) is hulp nodig uit het buitenland. 3

4 Prentenbijbels voor China
Met uw gift zorgt u ervoor dat kinderen in China een prentenbijbel kunnen krijgen. HELPT U MEE? We kunnen alleen prentenbijbels in China verspreiden met úw steun.


Download ppt "Prentenbijbels voor China"

Verwante presentaties


Ads door Google