De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”

Verwante presentaties


Presentatie over: "GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”"— Transcript van de presentatie:

1 GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Mijn naam is Stienanda van de Kerke en ik mag jullie vandaag iets gaan vertellen over vrijwilligerswerk.

2 Vrijwilliger wat is dat?
Vertellen jullie eens wat is een vrijwilliger? Onbetaald Een ander helpen

3 Zijn er ook jonge vrijwilligers?
Wie doet wel eens wat voor oudere, zieke, gehandicapte, etc.? En wat doe je dan?

4 Vrijwillige ThuisHulp (VTH) wat is dat?
Er zijn voor de ander .. in moeilijke tijden .. dan hulp bieden .. iets betekenen .. Ik werk bij de NPV als consulent om de vrijwillige thuishulp in Nederland aan te sturen. Waar denken jullie aan als je aan Vrijwillige Thuishulp denkt? Weet je er zijn mensen die soms hulp nodig hebben, omdat ze het alleen niet meer redden. Ze krijgen soms al wel hulp van de professionele zorg. Dat zijn mensen die hen helpen met wassen en medicijnen geven… Maar daar redden ze het niet helemaal mee. Je moet dan denken aan ouderen die geen boodschappen meer kunnen doen, omdat ze slecht kunnen lopen. Of vervoer nodig hebben naar een ziekenhuis of arts. Maar ook in gezinnen is soms hulp nodig. Als moeder de zorg niet meer aan kan, of als er een gehandicapt kindje is wat extra hulp nodig heeft. Tegenwoordig zijn er ook veel mensen eenzaam, wat is het dan fijn als je een bezoekje krijgt en iemand aandacht voor je heeft. Deze vrijwilligers proberen dus iets te betekenen voor de ander. Vrijwilligers zijn dus heel belangrijk. Zij kunnen ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen wonen en zich vaak ook beter in hun vel voelen. Er is zelfs bewezen dat deze mensen minder naar de dokter gaan.

5 Zorg voor het leven De NPV staat voor Nederlandse Patiënten Vereniging. Deze organisatie zet zich al dertig jaar in voor de zorg voor het leven. We geloven dat God de Schepper is van het leven en wat is het mooi dat wij daar voor mogen zorgen. Maar soms kan je in moeilijke situaties terechtkomen. Bijvoorbeeld als iemand zwanger is van een kindje dat gehandicapt is en een slechte levensverwachting heeft. Artsen stellen dan voor om dit leven maar te beëindigen. Of iemand is ernstig ziek ook dan wil men het leven weleens stoppen om mensen uit hun lijden te verlossen. Je zult begrijpen dat dit hele moeilijke situaties zijn waar mensen verward raken door vele emoties. Ze kunnen ons dan bellen, we proberen met hen mee te denken en hen te helpen de dingen goed op een rijtje te zetten en zo goede keuzes te maken. Daarnaast laten we ons horen in de politiek en proberen we mensen bewust te maken van de zorg voor het leven.

6 Filmpje Op plaatje gaan staan met de muis. Met de rechter muisknop het menu openen. En dan “Hyperlink openen” kiezen, zodat het filmpje opstart.


Download ppt "GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”"

Verwante presentaties


Ads door Google