LWOO-/PrO-traject september Agenda  Verantwoordelijkheid PO, VO en ouders  Traject en werkwijze schooljaar  Rondvraag 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dit schooljaar zijn er 18 schoolverlaters
Advertisements

PROTOCOL Waterlandse Overstap
Criteria Indicatietraject LWOO en Pro
Scholing gele route ‘de Schakel’ 11 november 2013.
Regionaal Samenwerkingsverband VO
Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs
Welkom collega’s!.
Samenwerkingsverband passend onderwijs VO/VSO Helmond-Peelland
BOVO procedure
De grote sprong! VO PO.
POVO Procedure de Schakel
Informatieavond VO 13 september 2010.
Samenwerkingsverband VO-SVO Noord-Limburg
Regionaal Samenwerkingsverband VO
Welkom collega’s!.
Inleiding presentatie digitaal OKR en protocol september 2014 Samenwerken aan Passend Onderwijs voor elke leerling.
Voorlichting LWOO-/PrO-traject
Welkom op de Informatieavond Paschalisschool Schooljaar Groep 8B – 11 september 2014 Informatieavond Paschalisschool groep 8B.
Voorlichting LWOO-/PrO-traject
PROTOCOL Waterlandse Overstap
van schooladvies tot inschrijving
Het aanvragen van een beschikking LWOO of PrO
Scholing gele/oranje route ‘de Schakel’
Van Primair naar Voortgezet onderwijs in Noord Kennemerland
Samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Noord-Limburg
Informatieavond groep 8 (Waterlandse Overstap, advies VO) OBS ‘t Carrousel Schooljaar
1 Voorlichting LWOO-/PrO-traject 8 & 10 september
Voorlichtingsbijeenkomst voor
Welkom.
Informatieavond ouders schoolverlaters
Voorlichting POVO 2015 Kees Blaauw. fokor De rol van het voortgezet onderwijs Certificering voor OSO in OT Elke vo school heeft.
Ontwikkelingen LDOS Bergen op Zoom Agenda: Aanmeldingen vorig schooljaar Wijzigingen vorig schooljaar Wijzigingen in Werkwijze OSO.
WELKOM OP DE VOORLICHTINGSAVOND Speciale klassen en begeleiding op de Guido de Brès.
´Het traject PO-VO binnen Passend Onderwijs’ PO VO.
Informatieavond schoolverlaters voortgezet onderwijs 14 oktober 2015.
De weg naar passend onderwijs. Voor leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben dan binnen de basisondersteuning op de reguliere scholen wordt geboden.
Scholing gele route ‘de Schakel’ 12 november 2012.
Sterk VMBO deze school past bij mij! Informatie over onderwijs en ondersteuning op de VMBO- scholen van Sterk VO.
Samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Noord- Limburg Juni 2016 De weg van de leerling met specifieke ondersteuningsbehoeften naar het VO Doel:
De weg van de leerling met specifieke onderwijsbehoefte in het VO 2016 Marlies Willems Coördinatie Website:
10 oktober 2016 Nieuwe werkwijze aanvraag TLV voor VSO Samenwerkingsverband V(S)O
Aanvraag voor Leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) en Praktijkonderwijs (pro) Carrousel POVO Donderdag 13 oktober 2016 Carla van Moorsel Milou Hofland.
Informatiebijeenkomst Overstap Primair onderwijs - Voortgezet onderwijs 12 september 2016.
Samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Noord-Limburg
Evaluatiebijeenkomst LWOO-/PrO-traject
Toetsweken Toetsweek voor leerlingen met Pro en LWOO advies : maandag 12 t/m vrijdag 16 december 2016 Toetsweek overige adviezen M8 woensdag.
Informatiemiddag PO-VO
Welkom op de Informatieavond Paschalisschool Schooljaar Groep 8b – 14 september 2017 Informatieavond Paschalisschool b.
Informatie-avond voor Ouders
LWOO-/PrO-traject september 2017.
Informatiebijeenkomst Overstap
ABT lwoo+pro Het eerste jaar Kees Blaauw.
Informatiebijeenkomst Overstap
Naar het Voortgezet Onderwijs
LWOO-/PrO-traject september 2017.
Informatiebijeenkomst voor ouder(s)/verzorgers(s) van leerlingen die meedoen met het LWOO/PrO-onderzoek 8 november 2017.
Samenwerkingsverband Passend Voortgezet Onderwijs Noord-Limburg
Informatiebijeenkomst voor ouder(s)/verzorgers(s) van leerlingen die meedoen met het LWOO/PrO-onderzoek 8 november 2017.
Leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte
Informatie-avond voor Ouders
Werkgroep PO-VO van SWV VO IJssel-Vecht en SWV PO
De doorstroom van PO naar VO Ieder leerling op de best passende plek
7 november 2018 Informatiebijeenkomst voor ouder(s)/verzorgers(s) van leerlingen die meedoen met het LWOO/PrO- onderzoek.
Leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte
Drempelonderzoek en Nio en (voormalig) LWOO en PrO-procedures.
PO VO traject in vogelvlucht
Informatiemiddag en Warme Overdracht PO-VO
OP WEG NAAR HET VOORTGEZET ONDERWIJS (VO)
WELKOM.
POVO-voorlichting Sept/ okt 2019.
Transcript van de presentatie:

LWOO-/PrO-traject september 2016

Agenda  Verantwoordelijkheid PO, VO en ouders  Traject en werkwijze schooljaar  Rondvraag 2 2

Regio Het gaat om alle V(S)O scholen in de 6 gemeenten:  Aalten  Berkelland  Haaksbergen  Lochem  Oost-Gelre  Winterswijk Leerlingen die naar een school in een andere gemeente uitstromen worden aldaar gemeld voor onderzoek! 3 3

Verantwoordelijkheid PO, VO en ouders Verantwoordelijkheid PO  Aanmeldformulier voor onderzoek downloaden, bespreken met ouders en laten ondertekenen door ouders.  Volledig ingevuld en door ouders mede ondertekend OKR. In het OKR minimaal de beschermende en belemmerende factoren en de ondersteuningsbehoeften beschrijven. Een OKR is te downloaden via onze website.  Het LOVS.  Een realistisch uitstroom-advies.  PO geeft de uitslagen van het onderzoek door aan de ouders.

Verantwoordelijkheid PO, VO en ouders Verantwoordelijkheid VO  Controleren van het door PO aangeleverde dossier.  Onvolledig dossier wordt teruggestuurd naar basisschool.  VO-school voert dossier in bij het registratiesysteem Indigo.  VO-school communiceert de uitslag van het onderzoek met de basisschool en geeft ouders toelichting.  Onderbouwing van de ondersteuning die nodig is/wordt geboden.

Verantwoordelijkheid PO, VO en ouders Verantwoordelijkheid ouder(s)  Ouders zijn wettelijk verantwoordelijk alle voor het onderwijs van belang zijnde informatie aan te leveren bij de school.  Aanleveren van het mailadres.

Traject en werkwijze schooljaar Indigo We gaan dit schooljaar werken met het registratiesysteem Indigo. A-Vision voert de onderzoeksuitslagen in bij Indigo. Hierna voert VO-school de aangeleverde leerlinggegevens vanuit het PO in bij het registratiesysteem Indigo. Wanneer alles compleet is wordt de leerling op de TLC agenda gezet. Het besluit TLC wordt toegevoegd in Indigo. Ouders en school kunnen ook uitgenodigd worden om in gezamenlijkheid te kijken naar de beste plek voor de leerling. Ouders, VO en PO-school krijgen per mail de aanwijzing LWOO of de toelaatbaarheidsverklaring PrO, dan wel bericht dat dit niet wordt afgegeven.

Traject en werkwijze schooljaar De Toelaatbaarheidscommissie en de Adviescommissie worden samengevoegd. De nieuwe Toelaatbaarheidsomissie LWOO/PrO bestaat uit:  Ton Edelbroek – voorzitter (directeur SWV)  Anita Bieleman – orthopedagoog / generalist  Liesbeth Bergsma – psycholoog / Praktijkonderwijs  Myrthe Aarnink – LWOO VMBO  Ingrid Weeke – trajectbegeleider LWOO/PrO

Wanneer zeker aanmelden )Als een leerling wordt aangemeld bij het Praktijkonderwijs. 2)Als een leerling wordt aangemeld voor een VMBO- instroomniveau (basis - theoretisch) én er sprake is van een relatieve leerachterstand van 0,25 of meer in twee of meer domeinen (inzichtelijk rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en spellen; niet zijnde de combinatie technisch lezen en spellen). Relatieve leerachterstand=1- (DLE/DL) =1- (40/53) = 0,25 =1- (26/53) = 0,50 Relatieve leerachterstand * 0,25 tot 0,50 = LWOO * 0,50 of groter = PrO

Onderzoeken 10 De onderzoeken die door A-Vision worden afgenomen:  NIO  Het drempelonderzoek  NPVJ-2 (wordt alleen gescoord bij een IQ >90 en indien nodig)

Voldoen aan criteria 11 Op basis van de uitkomsten van de hiervoor genoemde onderzoeken en de aangeleverde gegevens van de basisschool kan worden bezien of de leerling aan alle criteria voldoet van LWOO en/of PrO. Het SWV Slinge-Berkel laat dit onderzoek afnemen door het testbureau A-Vision. De VO-school financiert dit. Als het IQ boven 90 uitkomt, kan een basisschool gevraagd worden aanvullend nog een gedragsbeoordelingslijst in te vullen, ter onderbouwing van een LWOO-toekenning

Criteria 12 Criteria LWOO  IQ tussen 75 à 80 – 90  leerachterstanden 1½ jaar – 3 jaar  IQ >90 sociaal emotionele problematiek Criteria PrO  IQ tussen 55 – 75 à 80  Leerachterstanden ≥ 3 jaar Het gaat om minstens twee leerachterstanden niet zijnde de combinatie technisch lezen / spelling. Je hoeft niet op alle 4 de gebieden achterstand te hebben.

Route Stap 1  Voor het aanmelden van het onderzoek levert het PO vóór 25 oktober 2016 het ingevulde aanmeldformulier digitaal aan bij de VO-school waar de leerling waarschijnlijk naar toe gaat. Stap 2  De VO-school levert uiterlijk 2 november 2016 het ingevulde Excelbestand aan bij Ingrid Weeke: 13

Route Stap 3  Het PO levert vóór 1 december 2016 het OKR en LOVS digitaal aan bij de VO-school. Wat staat er minimaal in het OKR:  de belemmerende en beschermende factoren en de ondersteunings-/onderwijsbehoeften;  het bij de leerling passende advies en handtekening ouders. 14

Route Stap 4  Onderzoeken worden ingepland: november 2016 (week 46 en 47)  Woensdag 9 november 2016 van tot is er een informatiebijeenkomst voor ouders, PO en contactpersonen VO over het onderzoek van de leerlingen. Deze bijeenkomst is bij MaxX in Neede.  De leerlingen worden per digitale brief uitgenodigd voor het onderzoek via het mailadres van de ouders.  Testdagen en locaties worden op de site gezet. Stap 5  A-Vision zet de onderzoeksgegevens in Indigo 15

Route Stap 6  VO-school maakt dossier in Indigo compleet: het OKR, het LOVS en eventuele nog aanvullende gegevens worden ingevoerd in Indigo.  VO-school schrijft motivering. Stap 7  Ingrid maakt een planning welke VO-school wanneer in de TLC komt.  Leerling wordt geagendeerd in TLC als dossier compleet is. 16

Route Stap 8  De TLC bijeenkomsten beginnen in de derde week van januari De TLC vergadert bijna wekelijks. 17

Rondvraag 18

Beroep / Bezwaar 19 Zie website SWV Slinge-Berkel! Ook voor vragen!