De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkgroep PO-VO van SWV VO IJssel-Vecht en SWV PO

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkgroep PO-VO van SWV VO IJssel-Vecht en SWV PO"— Transcript van de presentatie:

1 Henk Keesenberg 0651926723 henk@wkonderwijsadvies.nl
Werkgroep PO-VO van SWV VO IJssel-Vecht en SWV PO leerwegondersteunend onderwijs Henk Keesenberg

2 visie Passend onderwijs is een maatschappelijke opdracht.
De kwaliteit van het onderwijs staat centraal. Ondersteuning in het (V)S(B)O is – waar mogelijk – tijdelijk. Het schoolbestuur (PO- in de deelregio) is verantwoordelijk. Afstemming met elkaar en met externe (lokale) partners.

3 opting out De voornaamste redenen om geen aanwijzing LWOO meer af te geven, zijn:  uitgaan van de ondersteuningsbehoefte van de leerling in plaats van in hokjes te denken,  meer ruimte om ondersteuning op maat te bieden,  verminderen van bureaucratie en administratieve lasten.

4 LWOO smalle opting out Het eerste jaar is gekozen voor een smalle opting out: de criteria LWOO worden gebruikt als richtlijn, de Commissie Toewijzing toetst marginaal en bewaakt de kwaliteit van aanvragen middels steekproeven.

5 Hoe was het? Voor LWOO gelden de volgende criteria:
De leerling moet een leerachterstand van 1,5 jaar hebben op ten minste twee van de volgende vier domeinen: inzichtelijk rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen en spellen, waarbij een combinatie van spellen en technisch lezen niet telt. En een IQ dat ligt tussen de waarden 75 tot en met 90. Of een IQ dat ligt tussen de waarden 91 tot en met 120 en een sociaal-emotionele problematiek.

6 Opting out Alle LWOO middelen (ca. 9 M.) komen per bij het SWV. Het SWV verdeelt de middelen op basis van 90% basis en kader leerlingen en 10% gemengde en theoretisch leerweg. * Niet meer aanvinken bij DUO. * PO goed betrekken. * Geen LWOO advisering meer vanuit het PO

7 Bijgestelde aanmeldformulier
Verdere specificering op de pagina’s 5-7 en….

8 PrO? Voor het praktijkonderwijs blijft alles hetzelfde.

9 In gesprek Welke plussen en minnen zie je bij het werken zonder LWOO indicaties? Hoe krijgt de VO school goed zicht op de ondersteuningsbehoefte van de leerling? Wat betekent dit voor de aanmeldingen? Heb je nog aanbevelingen voor de overgang PO-VO?

10 informatie Aanmeldformulier Checklist Lijst contactpersonen
Aandachtspunten OSO zie  

11 Dank voor jullie meedenken en meepraten
Dank voor jullie meedenken en meepraten! Verdere informatie via de websites van de VO scholen.


Download ppt "Werkgroep PO-VO van SWV VO IJssel-Vecht en SWV PO"

Verwante presentaties


Ads door Google