De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Drempelonderzoek en Nio en (voormalig) LWOO en PrO-procedures.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Drempelonderzoek en Nio en (voormalig) LWOO en PrO-procedures."— Transcript van de presentatie:

1 Drempelonderzoek en Nio en (voormalig) LWOO en PrO-procedures

2 Drempelonderzoek en Nio en (voormalig) LWOO en PrO-procedures
Van RVC naar SWV Criteria LWOO/PrO Belang Nio (capaciteitenonderzoek) – Drempelonderzoek (Leerlingvolgsysteem)

3 LWOO/PrO gelden Van beheer door Regionale Verwijzingscommissie naar beheer Samenwerkingsverband De RVC criteria blijven gehandhaafd Gelden zijn niet persoonsgebonden en kunnen door de school naar eigen inzicht ingezet worden ten behoeve van de ondersteuningsbehoefte van leerlingen.

4 Criteria LWOO Groep 1 IQ tussen 80 en 90
Leerachterstand tussen 25% en 50% op minimaal twee leergebieden: Technisch lezen Begrijpend lezen Spelling Inzichtelijk rekenen Niet alleen technisch lezen en spelling: er moet altijd begrijpend lezen en/of inzichtelijk rekenen bij zitten IQ tussen 75 en 80 is een bespreekleerling

5 Criteria LWOO Groep 2 IQ hoger dan 90
Leerachterstand tussen 25% en 50% op minimaal twee leergebieden: Technisch lezen Begrijpend lezen Spelling Inzichtelijk rekenen Niet alleen technisch lezen en spelling: er moet altijd begrijpend lezen en/of inzichtelijk rekenen bij zitten Sociaal-emotionele problematiek: faalangst, motivatieproblemen, AD(H)D, PDD-NOS, NLD enz.

6 Criteria PrO IQ beneden de 80
Leerachterstand hoger dan 50% op minimaal twee leergebieden: Technisch lezen Begrijpend lezen Spelling Inzichtelijk rekenen Niet alleen technisch lezen en spelling: er moet altijd begrijpend lezen en/of inzichtelijk rekenen bij zitten

7 Screening LWOO - PrO Van alle leerlingen die bij een VO school worden aangemeld, worden de gegevens bekeken. Op basis hiervan wordt bij de VO scholen die LWOO aanbieden bekeken of zij voor LWOO in aanmerking komen. Op basis hiervan wordt bij de PrO school bekeken of de leerling voor PrO in aanmerking komt. Op de procedure komen we terug

8 Welke gegevens zijn nodig
IQ-gegevens (niet ouder dan 2 jaar) Achterstanden groep 8 van de leergebieden Technisch lezen Begrijpend lezen Spelling Rekenen Sociaal-emotionele gegevens m.b.v. vragenlijsten (niet ouder dan 1 jaar) Meest voorkomende vragenlijsten NPV-J-2, PMT-K-2, SEV, SVL, ZIEN leerkracht, SAQI, Vision. (zie staatscourant)

9 Ontbrekende gegevens Bij ontbrekende gegevens worden leerlingen uitgenodigd op een testdag op het VO. Ook als blijkt dat er geen achterstanden zijn is er voor gekozen om over alle leerlingen te beschikken over IQ-gegevens, om op die manier bij alle leerlingen aan te kunnen sluiten en voor alle leerlingen over dezelfde startgegevens te beschikken.

10 LWOO-PrO aanvraag Bij volledigheid van de gegevens doet de VO school een verzoek bij de ACT van het SWV VO De Langstraat voor een Toelaatbaarheidsverklaring PrO of LWOO. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een aanmeldingsformulier. Inzet van Expertisegroep voor leerlingen die zich bevinden in het grijze gebied. Deze groep geeft een aanvullend advies aan de ACT.

11

12

13


Download ppt "Drempelonderzoek en Nio en (voormalig) LWOO en PrO-procedures."

Verwante presentaties


Ads door Google