‘t Veerlicht, Raamsdonksveer 28 augustus 2016. Mike Plant and his boat Coyote.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

Discipelschap.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Discipelschap.
Woord van Leven Mei 2011.
De tong.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
‘voor de kinderen’.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Verlangens van God.
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Een brandend hart.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
“Met Christus opgestaan”
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 6 december 2014 “De Heer antwoordde: ‘Wie is die betrouwbare en verstandige rentmeester die de Heer zal aanstellen.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Godsdienst 1.
Welkom in deze kerkdienst
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Durf te dromen.
Hou (je) vast aan Gods hoop
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van vreemdelingen en ballingen n.a.v. 1 Pet. 2: maart 2016 R.Rausch © Deel 10 van een serie over.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
De Geest en een Heilig Leven
Bijbelse adviezen voor een gezond geestelijk leven!
Het werk van de Geest.
Liefde is innige broederliefde de ander hoger achten dan jezelf
Delen van Jezus lichaam
1.
VERWACHTINGSDIENST….
Marcus 1:29-39.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Welkom in deze kerkdienst Goede Vrijdag 2017 voorganger: Ds. D
In de Geest van Jezus.
Leven uit de ware Wijnstok door liefde en geloof
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Praat met eerbied over God
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
In de lessen 6 t/m 14 leer je over de wet van God.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Doorgrond mijn hart.
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
Prediking zondag 16 september 2018
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Transcript van de presentatie:

‘t Veerlicht, Raamsdonksveer 28 augustus 2016

Mike Plant and his boat Coyote

de BULB is het contragewicht wat de zeilboot steeds weer in balans brengt

Coyote was found 32 days later, turtled, without the 8,400 lead bulbturtled that should have been attached to the keel

3 Joh. 2 “Geliefde broeder, ik hoop dat het u in alle opzichten goed gaat en dat u gezond bent. Dat het uw ziel goed gaat weet ik, …. 3 Joh:2

Publieke  Op het podium = __Publieke__ omgeving Private  Achter de coulissen = _Private_ omgeving

VERANTWOORDELIJKHEID  1a. Neem eigen VERANTWOORDELIJKHEID Nee die geboden zijn heel dicht bij, u kunt in u opnemen en ze u eigen maken; u kunt ze volbrengen! “De geboden die Ik u vandaag heb gegeven, zijn niet zwaar voor u en liggen niet buiten uw bereik. Ze zijn niet in de hemel, dus u hoeft niet te zeggen: “Wie stijgt voor ons op naar de hemel om ze daar te halen en ze om bekend te maken, zodat wij er naar kunnen handelen?” Ook zijn ze niet aan de overkant van de zee, dus je hoeft niet te zeggen wie steekt de zee voor ons over om ze daar te halen en ze ons bekend te maken, zodat wij naar kunnen handelen?” Nee die geboden zijn heel dicht bij, u kunt in u opnemen en ze u eigen maken; u kunt ze volbrengen!

GOED RENTMEESTERSCHAP 1b. Zorgen voor jezelf is niet egoïstisch, het is GOED RENTMEESTERSCHAP. “Ik roep vandaag de hemel en aarde als getuige op: u staat voor de keuze tussen leven en dood, tussen zegen en vloek. Kies voor het leven; voor uw eigen toekomst en die van uw nakomelingen, door de Heer uw God lief te hebben en te gehoorzamen en hem toegedaan te blijven.

het gif dat een negatieve invloed  2. Identificeer het gif dat een negatieve invloed heeft op je ziel. “Omdat ons deze belofte zijn gegeven, geliefde broeders en zusters, moeten we onszelf reinigen van alle lichamelijke en geestelijke smetten en vol ontzag voor God ons hele leven heiligen..” grote schade toebrengen aan je ziel.  Sommige dingen die door mensen hoog worden aangeschreven, kunnen grote schade toebrengen aan je ziel. omgevingszondeninnerlijke zonden  Wees je bewust van zowel omgevingszonden als innerlijke zonden. Wat is je ‘achillespees’?  Emotioneel gezonde mensen houden balans tussen twee realiteiten: een gebroken wereld en de zegeningen van God.

3. Zorg voor ontspanning en ruimte in je leven Rust en evaluatie zijn vrienden voor een gezond geestelijk leven “Vroeg in de morgen, toen het nog helemaal donker was, stond Hij op, ging naar buiten naar een eenzame plek om daar te bidden.” Marc. 1:35 Leer het principe van geestelijk ademhalen

4. Ontwikkel gezonde geestelijke gewoonten “Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken, als iemand in Mij blijft en Ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder Mij kun je niets doen” Joh. 15:5