Les 4 voor 23 Juli 2016. Gods ideaal voor Zijn Kerk wordt gevonden in de boodschap van recht en genade die de profeten aankondigden. De Kerk in de 21.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Stromen van levend water Johannes
Gebed om zegen.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Welkom.
Woord van Leven November 2012.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Verlangens van God.
de Heilige Geest van de Hemelse God
Genezing in de schaduw? Handelingen 5:15
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
Les 6 voor 6 augustus E.G. White (The Ministry of Healing, blz. 143) Hij mengde Zich onder de mensen als iemand die naar hun welzijn verlangde Hij.
14 augustus 2016 Zoetermeer. Zacharia 14 1 Aanschouw, er komt een dag voor JAHWEH. En jouw buit zal verdeeld worden in het midden van jullie. 2 En Ik.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Liturgie▶ God is Goed ♪474:1,3,4,5✝FIL2:5-11♪438:1,2♪574:1,2,3♪138:1,2,3♫KND✝GEN11:1-9♪488:1,3,4,5♫167:1,2,3☂OPW:298.
Les 2 voor 9 juli HEER- SCHAPPIJ OVER DE AARDE DE OORSPRONG HET VOORRECHT BEGREN- ZINGEN AANSPRAKE- LIJKHEID HERSTEL.
God wilde dat zijn volk een bloeiende natie zou zijn. Daarom Hij gaf ze rechtvaardige wetten die ook voor mensen in nood zorg droegen. Dat is wat wij.
WAAROM IS DE WATERDOOP ZO’N BELANGRIJKE STAP IN HET LEVEN VAN EEN CHRISTEN?
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Gehoorzaam zijn als een dienaar
gestorven voor onze zonden
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
Leven vanuit Gods troon
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Het Woord van onze God Ezechiël 37.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Gezegend om recht te doen
De kracht van Goddelijke blijdschap
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Het goede nieuws van Jezus
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
NIEUWE MISSIE & VISIE VINEYARD UTRECHT.
EENHEID IN AANBIDDING Les 11 voor 15 december 2018.
Romeinen Denken en Dienen 16 februari 2019.
Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Zandloper van Gods geschiedenis
De Here woont voor altijd bij ons!
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
DL III/IV.10 Dat mensen, die door de bediening van het Evangelie geroepen zijn, wel komen en bekeerd worden, moet men niet aan henzelf toeschrijven.
Zij zullen de wereld bewonen, zij namen het wonder ter hand.
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Les 4 voor 23 Juli 2016

Gods ideaal voor Zijn Kerk wordt gevonden in de boodschap van recht en genade die de profeten aankondigden. De Kerk in de 21 ste eeuw is geroepen om dat ideaal te verwezenlijken. Een Kerk die opwekt. Ezechiël 37:1-14 Een Kerk die groeit. Ezechiël 47:1-8 Een Kerk die leven brengt. Ezechiël 47:9-12. Een jubilerende Kerk. Jesaja 61:1-11 Een Kerk die transformeert. Micha 6.

“‘Ik zal Mijn Geest in u geven, u zult tot leven komen en Ik zal u in uw land zetten. Dan zult u weten dat Ík, de HEERE, dit gesproken en gedaan heb, spreekt de HEERE.” (Ezechiël 37:14)

“Hij zei tegen mij: Dit water stroomt weg naar het oostelijke gebied, stroomt verder naar beneden in de Vlakte en komt uit in de zee. Wanneer het de zee bereikt wordt dat water gezond.’” (Ezechiël 47:8) Ezechiël zag een kleine bron die ontsprong vanuit de Tempel van Jeruzalem naar het Noorden. Toen vloeide het naar het Zuiden, stak de woestijn over en mondde uit in de Dode Zee. De Kerk die eenvoudig was begonnen is die rivier die met geestelijk leven vloeit. Het is het licht dat de hele wereld verlicht (Mattheüs 5:16). Die bron was wonderbaarlijk, want het kreeg geen water van enig binnenkomende rivier, maar toch groeide het groter en werd het een indrukwekkende en wijde rivier. De wateren stelden de zegeningen voor die van het volk van God kwamen. Die zegeningen zouden geleidelijk de aarde moeten vervullen.

“Verder zal het gebeuren dat er vissers langs zullen staan vanaf Engedi tot En-Eglaïm. Er zullen droogplaatsen voor sleepnetten zijn. Hun vis zal van elke soort zijn, zeer talrijk, zoals de vis in de Grote Zee.” (Ezechiël 47:10) In de Dode Zee vissen alsof wij in de Middellandse Zee vissen? Die rivier die vanuit de Tempel vloeit is in staat leven te brengen waar het niet is. De Kerk moet die plaatsen bereiken waar geen geestelijk leven is, en die vullen met de leven- gevende kracht van Christus. Onze "netten" moeten worden uitge- worpen en klaar zijn voor het werk. Wij zijn als Adventisten geroepen om de boodschap van fysieke, mentale en spirituele gezondheid te verspreiden in onze gemeenschap. Christus zal ons werk gebruiken om overvloedige genezing en leven te brengen aan hen die Hem accepteren.

“Ik ben zeer vrolijk in de HEERE, mijn ziel verheugt zich in mijn God, want Hij heeft mij bekleed met de klederen van het heil, de mantel van gerechtigheid heeft Hij mij omgedaan; zoals een bruidegom zich bekleedt met een priesterlijk hoofdsieraad en een bruid zich tooit met haar sieraden. Want zoals de aarde haar gewas voortbrengt, en zoals een tuin het daarin gezaaide doet opkomen, zo zal de Heere HEERE gerechtigheid doen opkomen en lof voor alle volken.” (Jesaja 61:10-11) Jezus kondigde “het jaar van welbehagen van de Heer” aan, door te genezen, te vertroosten en te prediken (Jesaja 61:1; Lukas 4:18). Jesaja moedigt ons aan om Zijn voorbeeld na te volgen door priesters en dienaars te worden die zich in verlossing verblijden (Jesaja 61:4-6). De manier waarop wij leven, de dingen die wij doen, en onze vreugde zijn aanstekelijk. Zij zorgen ervoor dat gerechtigheid en lof voor al de volkeren ontspringt.”

“Hij heeft u, mens, bekendgemaakt wat goed is en wat de HEERE van u vraagt: niets anders dan recht te doen, goeder- tierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God.” (Micha 6:8) Heeft het strikt houden van de leerstellingen waarde als mijn leven liefdeloos is? Ik ben een volgeling van Jezus om wat ik ben, en niet om wat ik doe. God verwacht rechtvaardigheid, liefde en nederigheid van mij. Die kwaliteiten worden gezien in de wijze waarop ik God aanbid en de wijze waarop ik omga met de mensen om mij heen. Wanneer wij door die principes worden gemotiveerd, is Christus in staat om door Zijn volk op een zeer praktische en krachtige manier te werken, door uit te reiken en anderen te dienen.

“Vanaf het begin heeft God door middel van Zijn volk zegen aan de wereld gebracht… Een ieder in wiens hart Christus woont, een ieder die Zijn liefde aan de wereld uitdraagt, werkt samen met God tot zegen van de mensheid. Gelijk hij van de Heiland genade ontvangt om aan anderen uit te delen, zal vanuit zijn gehele wezen een stroom van geestelijk leven voortvloeien.” E.G. White. (Handelingen der Apostelen ( Van Jeruzalem tot Rome hfdst. 1 - “Gods bedoeling met Zijn kerk” - blz )