Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Automatic Delivery Rewards Basisprincipes. Automatic Delivery Rewards •Automatic Delivery Rewards of ADR is een programma waarvoor Distributeurs en Klanten.
Advertisements

Sociale dienst Liliane Moons
Omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht
Standpunt van de OCMW's in het automatiseringsproces van de sociale zekerheid Huidige toestand, vastgelegde projecten en perspectieven Sante Broccolo Chef.
Studenten en OCMW-dienstverlening
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
De levensverzekering (Deel 3)
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
OCMW Kortrijk Opvolging medische zorgen E-carmed Provinciale ontmoetingsdagen, voorjaar 2012.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Vrijetijdscheques. Wat is een vrijetijdscheque? = een waardebon van 3 euro Wordt gebruikt voor de betaling van vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door.
Voorstellen wijziging Sportreglement Voorstel 4 Technische Commissie (1/2) Conferentie van de Clubs 2013 Betreft:kaartreservaties Het ABSO/BVOS Sportreglement.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
Wat is Certipost?.
Project eCarmed Provinciale ontmoetingsdagen - herfst 2011 Beter samen leven.
KINDERBIJSLAG-REGLEMENTERING theoretische aspecten
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 7 juli 2012.
OVERZICHT Wat is de rechtenverkenner Zoekmogelijkheden –van A-Z / trefwoord –doelgroep / thema –persoonlijk profiel Handige tools –algemene rechten verbergen.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Doorstromingsstages. Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit.
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 11 oktober 2012.
E-Raden als extranet Leuven, 24 oktober 2005 Freddy Deprez, Algemeen directeur Jan Vangrinsven, projectleider.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Focus juli 2014 RVA-SANCTIE EN DOORSTROOM NAAR DE OCMW'S.
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
Beheer Elkey externen Jeroen François Security Manager.
Stand van zaken en wijzigingen inzake inkomenstarief Inkomenstarief Individueel verminderd tarief.
Intverantwoordelijke 28 April 2015 INFOSESSIE. BEDANKT Voor de verdeling van geschenken en waardebonnen WELKOM Aan de Sintverantwoordelijken van.
Elektronische gegevensuitwisselingen met de Directie-generaal Personen met een handicap.
Bedankt! Sinds ……….delen jullie met veel enthousiasme Boekbaby’s-pakketten uit aan alle kinderen van 6 maanden.
Hoorzitting de Commissie voor de Transversale Aangelegenheden - Gemeenschapsbevoegdheden van de Senaat 11 mei 2015 Julien Van Geertsom.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
Hospitalisatieverzekering Contacten Afdeling Belonen
Lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie. Uitgangspunt Maldegem is een aangename gemeente om in te leven en te wonen, met focus op het welbevinden voor alle.
Individueel verminderd tarief kinderopvang Behandeling van de hulpvragen IVTK.
Erven en schenken en aanverwante zaken Dina van Linge Van Linge en Tillema notarissen Hoogeveen.
Participatiewet: Wat betekent het voor de inkomenspositie van mensen? Evelien Meester.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
Uw veiligheid, onze zorg. Bereken je autopremie Baloise Insurance brengt klanten tot bij u Uw veiligheid, onze zorg.
OCMW LEUVEN Richtlijn Individueel Verminderd Tarief Kinderopvang.
Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en.
Huizen van het Kind De KRACHT van een netwerk. 1 november 2014: eerste erkenningen toegekend Vandaag: 128 Huizen van het Kind in 182 gemeenten + Brussels.
WELKOM DICOS 1 JULI Verloven: wijzigingen Belangrijk! Op 1/9/2016 verandert niets Op 2/9/2016 komt zorgkrediet en kunnen bepaalde loopbaanonderbrekingen.
Wat is Hyperdesk? Web platform voor het optimaliseren en automatiseren van uw dienstverlening aan bedrijven. Kort samengevat:
Openbare informatievergadering Handelaren – Pool Spiegel Zomer/Herfst 2017: Werken T9/T19 Jette - 22/06/2017.
Gezondheidsongelijkheid in Gent
Inkomenstarief Individueel verminderd tarief
Inkomenstarief Individueel verminderd tarief
Inkomenstarief Individueel verminderd tarief
Wat leren de cijfers ons over de ouderen, de rusthuizen & de rusthuisbewoners? Observatorium voor Gezondheid en Welzijn Brussel Sarah Luyten
Het statuut samenwonende in de werkloosheidsreglementering
Maatregelen met betrekking tot de verwarmingstoelage voor de minstbedeelde personen Petra Romelart.
Provinciale lente-ontmoetingsdag Brussel 16 april 2018
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Mutaties.
Provinciale lente-ontmoetingsdag Oost-Vlaanderen 8 mei 2018
DOPPIO dag Brussel 9 oktober 2018
Provinciale lente-ontmoetingsdag Oost-Vlaanderen 8 mei 2018
MyBEnefits Voorstelling – 23/1/2019
MyBEnefits zo’n 2 miljoen burgers hebben minstens één sociaal statuut bv. laag inkomen / leefloon handicap, fysieke of mentale beperking kind met specifieke.
MyBEnefits Tool voor de toekenning van aanvullende rechten.
MyBEnefits Tool voor de toekenning van aanvullende rechten.
Een sociaal proces: van 20 blz. papier, naar 20 minuten aandacht…
Transcript van de presentatie:

Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016

Klassiek StudentRVVS-abo MIVB-abonnees: vier profielen Click header and footer to change this on all slides2

RVV/S-abonnement Volumetrie

RVV: abonnementen/jaar – klanten S: abonnementen/jaar Trend 2015 VS 2014: + 8,01 % Trend Jan/Feb 2016 VS 2015: + 10,8 % Abonnementen: volumetrie Click header and footer to change this on all slides4

S: profiel en abonnement Definitie

Wat is het S-abonnement? >Gratis abonnement dat een jaar geldig is >Geldig op heel het netwerk van de MIVB (behalve het gedeelte Bourget-Brussels Airport). >Aantal ritten: onbeperkt aantal ritten die gemaakt kunnen worden gedurende 12 maanden vanaf de begindatum van het abonnement die overeenstemt met de afleveringsdatum van de bevestiging van het recht op een S- abonnement door het sociale zekerheidsnet bij een nieuwe aanvraag of D+1 van het einde van het huidige abonnement indien het nog geldig is op het moment van vernieuwing door de MIVB. >Drager: MOBIB-kaart (prijs = € 5)MOBIB Wie heeft er recht op een S-abonnement? >Personen, 65-plussers en ouder inbegrepen, gedomicilieerd in één van de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en die ten laste zijn van één van de 19 Brusselse OCMW’s en een leefloon (LL) of een equivalent leefloon (ELL) ontvangen, alsook hun rechthebbenden. >De MIVB identificeert deze personen onder het « profiel LL ». ‘LL’ – ‘S’-abonnement Click header and footer to change this on all slides6

Hoe kan men een S-abonnement verkrijgen (AS IS)? >Om een S-abonnement te ontvangen moet de begunstigde op dit ogenblik een LL-profiel laten aanmaken bij de MIVB. >In een BOOTIK, met een OCMW-attest of op vertoon van een elektronische identiteitskaart (raadpleging via het KSZ met het INSZ-nummer); het is tevens mogelijk om een fonetische raadpleging uit te voeren dankzij een identiteitsbewijs met naam, voornaam, geboortedatum en postcode. >Via BOOTIK Online, online raadpleging via het KSZ met een eID-kaartlezer. >Dit profiel blijft één jaar geldig. ‘LL’ – ‘S’-abonnement Click header and footer to change this on all slides7

Vanaf 1/10/2016 zal het LL-profiel automatisch verlengd worden >De maand vóór het verstrijken van de geldigheidsduur van het LL-profiel raadpleegd de MIVB het KSZ automatisch om na te gaan of de betrokken persoon nog steeds over het LL-profiel beschikt, d.w.z. of de abonnee geniet van een LL of ELL op de datum van raadpleging door de MIVB. >Indien dit het geval is, wordt het profiel geüpdatet en zal het S-abonnement automatisch op de GO- verkoopautomaten gestuurd worden waar de persoon gewoon zijn kaart op de automaat moet leggen om zijn abonnement op te laden, zonder enige andere formaliteit. >Als de abonnee zijn adres aan de MIVB meegeeft, dan wordt hij 7 dagen vóór het verstrijken van de geldigheidsduur van zijn abonnement verwittigd van de einddatum van zijn abonnement en de vernieuwing van zijn profiel. >Een nieuwe klant kan zijn profiel altijd aanpassen in een BOOTIK of via BOOTIK Online. Deze aanpassing zal vanuit het KSZ gebeuren (niet meer via attest). Wat met de synchronisatie tussen het opsturen van het elektronische attest verstuurd door OCMW van het sociale zekerheidsnet via het KSZ en de verwittiging voor de begunstigde? ‘LL’ – ‘S’-abonnement Click header and footer to change this on all slides8

>Voor een rijksregisternummer jonger dan 18 jaar dat niet van een LL-statuut geniet (1), moet het systeem de gezinssamentstelling nog nakijken om dan in te gaan op de aanvraag indien een van de ouders over het LL-statuut beschikt (2). Naargelang het gezinshoofd al dan niet gehuwd is, bestaan er twee mogelijke gevallen. >Geval 1: het gezinshoofd of zijn/haar echtgeno(o)t(e) die lid is van het gezin beschikt over een LL- statuut. Het kind jonger dan 18 jaar zal het LL-statuut krijgen als het gaat om de zoon/dochter, stiefzoon of -dochter van het gezinshoofd. >Geval 2: het gezinshoofd heeft geen LL-statuut en geen echtegeno(o)t(e) die lid is van het gezin maar een aanverwante persoon (of meerdere) ouder dan 18 jaar geniet van het LL-statuut (dit zou de partner zijn). Omdat er in dit geval slechts weinig kinderen niet aanverwant zijn met het gezinshoofd en gezien het aanzienlijke risico om een gratis abonnement uit te geven aan een persoon die er geen recht op heeft (de verwantschap tussen kind en partner staat niet in het RR), beslist de MIVB geen rekening te houden met het LL-statuut van de « partner ». >Bijgevolg, indien het gezinshoofd ongehuwd is, dat hij/zij over het LL-statuut beschikt en dat er een niet aanverwante volwassen persoon deel uitmaakt van het gezin, dan zal het abonnement toegekend worden aan elk niet aanverwant kind (code 12) behalve aan zijn/haar kinderen en stiefkinderen. Identificatie van de rechthebbenden Click header and footer to change this on all slides9

Regel voor het toekennen en verlengen van het LL-profiel Hoe wordt de persoon verwittigd dat zijn profiel verlengd/verwijderd wordt? Moet de regel inzake papieren attesten behouden worden? Steun voor de communicatie: hoe kan men deze nieuwe procedure doorgeven? Open vragen Click header and footer to change this on all slides10