‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gaven en ambten in de Open Hof gemeente te Roden
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Geen kerk zonder geloof!
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Het dynamiet van het Evangelie.
nadat je dit gelezen hebt!!!
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk.
Evangelie = blijde boodschap = goed bericht Paulus in 1Timotheüs 1:11 “... de gezonde leer, naar het evangelie der heerlijkheid van de gelukkige God, dat.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Simon de visser wordt herdersknecht van de Heer
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Psalm 99 : 1, 8 Psalm 116 : 1, 3, 10 Johannes 21 : 1 – 14
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
In deze presentatie staan beide.
Christen zijn, dat is gewoon het goede doen! 1.Zo sta je bekend 2.Zo word je door Gods redding.
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 21 HC Franeker 12 september 2010 Thema: Wat moet je nou weer met de kerk?
Kerkdienst: rustgevend. Ten eerste dat gezorgd wordt voor het in stand houden van de dienst des Woords en van de scholen, en dat ik vooral op de sabbat,
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
1. 1 Paulus, een dienstknecht van God... lett. slaaf 2.
De kerk De gemeente.
Hand. 20:28 “Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners (episkopoi) aangesteld heeft om de gemeente van.
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
Gods stem verstaan 1. Geloof je in de bijbel? 2. Heb je de bijbel nodig? 3. Hoe moet je de bijbel lezen? Gods stem verstaan (leerdienst 1/3)
Ambten in de gemeente Gaat het over ‘ambten’, dan gaat het over de gemeente. En gaat het over de gemeente, dan gaat het over Christus. 1 Kor vragen:
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
* Christus, het beeld en woord van God
IS LIEFDE HET MIDDEL VOOR GROEI IN DE KERK?.  Wat verweet Jezus de Farizeeërs en de schriftgeleerden ?  Wat moest het kenmerk van een discipel zijn.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Formulier voor de bevestiging van ouderlingen en diakenen Blz. 59 (groene boekje) Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding De kerkenraad heeft.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
Romeinen
Zorg voor uzelf en voor de hele kudde
Dienen volgens Gods waarheid is de grondregel in de kerk
Visser wordt herder.
Wat geven we kinderen mee?
de brief aan de Romeinen
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Les 3 De handen uit de mouwen
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
1.
Heb je mij echt lief? Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Opvoeden - 24 juni
U vraagt? Wij antwoorden!
Ik leef van de geef.
Formulier bevestiging predikant
Openbare geloofsbelijdenis
Ik ben de kerk.
aanstelling pastoraal medewerkers
Ambten in de gemeente Gaat het over ‘ambten’, dan gaat het over de gemeente. En dus Christus. 1 Kor. 12: Wat maakt dat al die verschillende gaven elkaar.
GENade door gebrokenheid
Vrouw in het ambt Voor of tegen?.
Transcript van de presentatie:

‘Bindingsformulier’ tekenen

Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. “Hoed Gods kudde waarvoor u de verantwoordelijkheid hebt” (1 Petr. 5:2/3) “U bent de opzieners van Gods gemeente” (Hand. 20:28)

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Oudsten: moeten ‘opzien’ (= als een herder opletten). Oudste (presbyter) = herder (episkopos, ‘bisschop’)

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Apostelen: ooggetuigen + geroepen (door Christus zelf). Vervolgens ‘assistent-apostelen’ (o.a. Timotheus, Titus). Apostelen -> helpers -> oudsten

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Bewaren bij het Woord = bewaren bij de Bijbel? Bewaren bij het Woord is meer dan bewaren bij de Schrift.

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Jezus zegt (Joh. 5:39): U bestudeert de Schriften en denkt daardoor eeuwig leven te hebben. Welnu, de Schriften getuigen over mij, maar bij mij wilt u niet komen om leven te ontvangen! Je kunt de Bijbel niet begrijpen buiten Christus om, dan wordt het een dood boek (zie ook 2 Kor. 3:6).

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Christus is de Waarheid van de Schrift. Gods kerk bewaren bij het Woord is haar bewaren bij Christus.

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Aangesteld om de kudde bij elkaar houden. Bij het Woord, met het Woord. Titus moet oudsten aanstellen: daar zit Christus achter.

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Twee richtingen: vanuit de gemeente, naar de gemeente. Vanuit de gemeente: het werk van de Geest. Naar de gemeente: aanstelling door Christus.

De bijzondere opdracht van ambtsdragers: Gods kerk bewaren bij Christus 1. Bij het Woord; 2. Met het Woord. Christus zendt je, maar hoe? Als christen; en met zijn Woord. Als christen: met de houding van Christus. En met (het gezag van) het Woord: onderwijs van Christus’ genade!