HANGAR 11 Nol Graas VOLT-Twente 14 mei 2013. Hangar 11 Algemeen Geschiedenis Projectafwijkingsbesluit Conclusie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

Vragenuur raadsvergadering 5 november 2009 inzake Egyptische Poort.
Ontwikkeling Noordrand Zevenbergen
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
Godsdienst.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Informatieavond Toelichting 2e herziening bestemmingsplan Bouverijen Séverine Blok - projectmanager Gemeente Breda Ad Neele - juridisch planoloog.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
VOORINK VAN DEN TOOREN VAN AANHOLD VAN DE VENNE A D V O C A T E N Informatiebijeenkomst RECHTSBESCHERMING TEGEN BESTEMMINGSPLANNEN “CENTRUM” GEMEENTE BERKELLAND.
Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
Competentie 12 Kritiek geven en kritiek ontvangen
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
Windbosflat Nee! Bijeenkomst 22 mei Agenda 1. Welkom 2. Info over het planproces; wat hebben we bereikt, waar staan we nu en hoe verder? 3. Korte.
Gaming Bezoek een LAN-party.  De reclames werden duidelijk in kaart gebracht. Op de hekken waarmee de verschillende ruimtes werden afgezet hingen spandoeken.
Blijspel of Drama? Laatste bedrijf? Nol Graas VOLT-Twente 15 mei 2013

Van doelen naar reflectie
Wie beslist wat? 10 9 Wie beslist wat?
De omgevingsvergunning onderzocht: anders werken, anders denken.
Zelf aan de slag met patiëntenparticipatie
1 Gewoon boeiend om daar in bezig te zijn. Inleiding op de stellingen Köhler Je zou elke bijeenkomst willen beginnen met de woorden: “… In den beginne.
Informatieavond Waterdonken 26 februari 2013
Bevolkingsdaling gevolgen voor bestuur en financiën 26 mei 2008.
Dit is de drukkerij in Den Helder waar wij de kampkrant laten drukken.
1 Actualisatie milieuvergunning afvalberging DMH Johan G. Vollenbroek 12 oktober 2010.
Harry Potter Studios.
Presentatie PvdA-GroenLinks
Bibob en huisvesting in Amsterdam
Informatiebehoefte na invoering van 1mei-deadline (recht op Studiekeuzeadvies) Wat het onderwijs(management) allemaal wil weten over het effect van deze.
Bestemmingsplan Poelgeest
Stichting Lonnekerberg en omgeving Wie? De Stichting Lonnekerberg e.o. (StiL) is opgericht door een aantal grondeigenaren, bewoners, noabers en vrienden.
Wij mannen slaan terug klikken.
(Met dank aan Stijn van den Corput voor de foto) Ik dacht: - dat het saai zou worden. - dat de verhouding meisjes/jongens 1:20 zou zijn - dat je alleen.
Onze doelen en visie in beeld
Volksvertegenwoordiger: Neem het heft in eigen hand Casus: Gebiedsontwikkeling luchthaven Twente Presentatie: Aart Karssen – 17 april 2015.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Onderzoeksvragen?.
Luchthaven Twente Blijspel of Drama? Laatste bedrijf? Nol Graas VOLT-Twente 14 mei 2013.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
KERNINSTRUMENTEN RijkOmgevingsvisie Programma AMvB Instructies Projectbesluit Omgevingsvergunning ProvincieOmgevingsvisie Programma Verordening Instructies.
DELFT MAAKT BOUWEN MOGELIJK ! Wabo: Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.
Bestemmingsplannen Proces Jan Pieters. Wat is een bestemmingsplan? Een plan waarin de bouw- en gebruiksmogelijkheden van gronden en bouwwerken vastliggen.
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening door: Hans de Vroome (beleidsadviseur W&I en projectleider armoedepact BPV) 13 november 2012.
Ruimtelijke Ordening in Dordrecht Presentatie in de adviescommissie fysieke leefomgeving van de gemeenteraad op 20 mei 2014.
WELKOM Stress test businesscase Spoorzone Presentatie voor de raad op 10 november 2014 Isidoor Hermans, directeur OBS.
Werkgroep Wijnaerden Namens de werkgroep Wijnaerden: Mirjan Bottinga, voorzitter Gebiedsontwikkeling Neer - Buggenum Presentatie aan de Cie.
1 Presentatie 18 juli 2012 Aanpak sanering geluid wegverkeer 1.Aanleiding 2.Stand van zaken 3.Aanpak 1 Inhoud presentatie.
Wat is een bestemmingsplan: Een voor de gemeente en burgers bindend plan waarin is vastgelegd welke functies waar zijn toegestaan. De bestemming verwijst.
Omgaan met gerechtelijke uitspraken
Vraaggerichte dienstverlening Nuth Wat hebben we gedaan: Ambtelijk op MT-niveau intentie uitgesproken: “we gaan voor de beschreven doelstellingen in de.
De Bolster Sambeek - buitenruimte.nu - november 2014.
Toelichting zienswijze van de fam. Van Hal en Haerkens Ontsluiting gebouw plan Elzenstraat 60 naar de Elzenstraat goed gepland? of is er een veiliger alternatief?
Haalbaarheid woningbouwlocaties Bij het vermoeden dat er voor een locatie belemmeringen te verwachten zijn, zijn eerst de onderzoeken m.b.t. de te verwachten.
MISBRUIK VAN RECHT Een nationaal, internationaal en unierechtelijk perspectief Discussiebijdrage Koen Verburg 12 mei 2016 Vereniging voor Belastingwetenschap.
Omgevingsplan Rijnhaven Oost Brug naar de Omgevingswet.
1 Perceelsplitsingen - Nadere uitleg -. 2 Technisch beraad (N.a.v. raadsvoorstel perceelsplitsingen) Begrenzingen in regelingen Mogelijkheden.
Kennismaken met Stichting Wooninitiatief Nootdorp.
Hoofdlijnen Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Informatiemarkt 6 oktober 2011.
19 september 2016 Herinrichting Stevensbeekseweg door Bas Verwayen.
Informatiebijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan 13 augustus 2013
Informatiebijeenkomst GOL
Voorafgaand aan de aanwijzing door provincie
Welkom bij consultatie- bijeenkomst
De Wmo, de CRvB en Mensenrechten
Sanering bij wegreconstructie Verplichtingen en kansen
Leegstand en regionale samenwerking
Overleg omwonenden proces herontwikkeling Segaar/Arsenaal 18 april 2018.
Dienstverlening Krikke Consult
Maandag 31 oktober 2016 van tot uur
Transcript van de presentatie:

HANGAR 11 Nol Graas VOLT-Twente 14 mei 2013

Hangar 11 Algemeen Geschiedenis Projectafwijkingsbesluit Conclusie

Hangar 11 - Algemeen Eerst totaal plan opgebouwd uit op elkaar afgestemde deelplannen. Daarna de totale Mer opgebouwd uit op elkaar afgestemde deel Mer’s, en vervolgens Totaal bestemmingsplan opgebouwd uit op elkaar afgestemde deel bestemmingsplannen Indien aan dit alles voldaan is, eerst dan kan over onderdelen van de deelplannen beslist worden.

Hangar 11 Basis van de Gebiedsontwikkeling is de LUCHTHAVEN Echter de realisatie daarvan is uiterst onzeker!

Hangar 11 - Geschiedenis Stukje geschiedenis: In 2010 is er overleg geweest met bewoners van het gebied, VTM en de gemeente over het gaan gebruiken van Hangar 11 voor evenementen. Dit stuitte op veel weerstand en van het plan werd afgezien. Toegezegd werd dat in voorkomende gevallen vooraf overleg gepleegd zou worden.

Hangar 11 - Geschiedenis Dat overleg vooraf, met de bewoners, is er nooit meer van gekomen. Met of zonder vergunning, feitelijk werd gepoogd van alles toe te staan. De bewoners met wie de afspraak door de gemeente gemaakt is, hebben daarna de weg gekozen van Zienswijze, bezwaar maken omdat er steeds meer evenementen toegestaan werden.

Hangar 11 - Geschiedenis In 2011 waren er meer dan 3 activiteiten en via de weg van bezwaar, beroep zijn we nu aangeland bij de Raad van State. In 2012 waren er ook meer dan 3 evenementen. Voor 2013 zijn er al te veel vergunningen en of toezeggingen gegeven, dat er zonder dit PAB een groot probleem zal ontstaan. En er loopt nog een beroep bij de rechtbank.

Hangar 11 - PAB Een projectafwijkingsbesluit kan verleend worden indien er sprake is van een goede ruimtelijke inpassing en onderbouwing. Goede Ruimtelijke Onderbouwing? Op basis waarvan? Is er al een Mer? Provincie: Verklaring van geen bezwaar? Is er niet! Natuurlijk is er iets geschreven, maar is dat realistisch gezien de onzekerheden over de andere ontwikkelingen: De luchthaven, de werkkampen, het gehele Oostkamp met daarin Hangar 11 ?

Hangar 11 - PAB Zolang het niet duidelijk is of er een luchthaven komt is het onaanvaardbaar om op onderdelen van deelprojecten vooruit te lopen en een verklaring van geen bezwaar af te geven. Wij ervaren dit als onbehoorlijk bestuur. De motivatie is uiterst dun: meer inkomsten uit Hangar 11. Hoeveel op jaar basis? Planschade wordt verwacht en die wordt doorberekend aan ADT = Enschede!

Hangar 11 - PAB Evenementen tot 5000 bezoekers per dag toe Kleinschalig: bij 200 dagen, bezoekers! Dit is absoluut niet kleinschalig meer te noemen. Een evenement is niet eenduidig gedefinieerd. Het aantal evenementen per jaar is ongelimiteerd. En voor hoelang is de PAB geldig? Ontsluiting kan nog jaren op zich laten wachten! Onduidelijk is of alleen in de hal evenementen toegestaan worden of ook daarbuiten en ga zo maar door.

Hangar 11 - Conclusie Vooruitlopen op ontwikkelingen, die absoluut onduidelijk zijn, wijzen we af. Eerst duidelijkheid over de luchthaven: – Komt er een luchthaven dan tenminste eerst de integrale Mer en een integraal bestemmingsplan. – Komt er geen luchthaven dan eerst een ander totaal plan. Tot de tijd verwachten we dat de gemeente zich aan de wet houdt: niet meer dan 3 evenementen per jaar voor de totale gebiedsontwikkeling. En niet op niveau van: onderdeel van een deelplan.

Hangar 11 - Conclusie Voorstellen niet behandelen voordat: – De concept concessieovereenkomst getekend is – Duidelijkheid van Brussel, is maar 4 maand – Verklaring van geen bezwaar van de Provincie – Meer duidelijkheid over de werkkampen – Mer procedure afgerond En zeker niet ter visie leggen in de zomervakantie!