De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorafgaand aan de aanwijzing door provincie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorafgaand aan de aanwijzing door provincie"— Transcript van de presentatie:

1 Voorafgaand aan de aanwijzing door provincie
4 juli besluit PS van provincie NH tot handhaving van zoekgebied de Ronde Hoep voor calamiteitenberging. Gemeenteraad OA geeft randvoorwaarden mee voordat tot aanwijzing door provincie wordt overgegaan: de piekbergingslocaties zijn gerealiseerd (om afwenteling te voorkomen); een goede schaderegeling die draagvlak heeft bij de gemeente en de direct betrokkenen in het gebied, waarbij de vergoeding vooraf is geregeld; het water moet gecontroleerd worden ingelaten; AGV neemt beschermingsmaatregelen ten behoeve van de bewoners.

2 Besluitvorming gemeenteraad
Gemeenteraad Ouder-Amstel 17 december 2009 besluit tot opstellen bestemmingsplan onder voorwaarden: waterberging Amstelgroen als piekberging bestemd in structuurvisie provincie NH financiële gevolgen niet voor rekening gemeente AGV start gelijktijdig met inrichtingsplan Bewoners worden geholpen bij inventarisatie Bewoners worden geholpen bij opstellen inrichtingsplan

3 Procedure bestemmingsplan
In juni 2013 is voorontwerp bestemmingsplan en concept MER (milieu effect rapportage) ter inzage gelegd Aanwijzing over de gehele polder met uitzondering van de erven In MER effecten van de calamiteitenberging en de landbouwontwikkeling onderzocht. Grote hoeveelheid zienswijzen zijn beantwoord. Proces komt tot stilstand in afwachting van inrichtingsplan. Bij behandeling bestemmingsplan Buitengebied Noord roept gemeenteraad college op om met vertegenwoordigers van de agrarische sector in overleg te treden om eventuele knelpunten in de agrarische sector te evalueren en met voorstellen voor oplossingen te komen.

4 Vervolg procedure bestemmingsplan
Gesprek start in najaar 2014 met vertegenwoordigers LTO over knelpunten en verruiming nevenactiviteiten. April 2015 besluit gemeenteraad in te stemmen met de notitie "Knelpunten ontwikkeling agrarische sector buitengebied Ouder-Amstel” met als belangrijkste oplossingen: Het vergroten van het agrarisch bouwvlak tot 1,5 ha. Het oprichten van bouwwerken geen gebouw zijnde (waaronder mestopslag) buiten het bouwvlak tot 1000 m3 Het realiseren van maximaal 100 m2 aan bebouwing, Het realiseren van maximaal 3 boerencampings met 25 plaatsen en 2 trekkershutten per camping

5 Huidige stand van zaken
Onderzoek en inventarisatie naar gevolgen van startnotitie AGV voor het bestemmingsplan: Het noodoverloopgebied wordt voorgesteld beperkt te worden tot het deel van De Ronde Hoep dat wateroverlast gaat ondervinden bij waterinlaat tot NAP Facultatieve maatregelen worden vervangen door een stimuleringsregeling die perceelsgebonden maatregelen dekt die schade bij inundatie aan relevante objecten beperkt. Dmv planschadeanalyse gevolgen duidelijk krijgen. Aanvullende MER onderzoeken naar de oplossingen van de agrarische knelpunten (een deel van de oplossingen was al verwerkt).


Download ppt "Voorafgaand aan de aanwijzing door provincie"

Verwante presentaties


Ads door Google