Schoollogo’s Uiting van Recontextualisering?!. Schoollogo’s Werkvorm: logo’s aan het woord  TOPICS: welke rol kunnen logo’s spelen in een katholieke.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Digitaal Presenteren Publiek boeien Aandacht vasthouden s.
Advertisements

Schooloverstijgend samenwerkend leren
Naar een nieuwe Toetscultuur EHON-conferentie Gert-Jan Los.
De overstap naar het voorgezet onderwijs!
Ckv presentatie Nadia en Nilsa, H4F  Mode met als hoofdonder - werp merken.
Pastoraal op school.
Loopbaangesprekken 11 december 2012.
Les 7: het voorbereiden van een les
Beelden om te kiezen Docentendag Politicologie Elly te Molder & Juul Willen Donderdag 31 oktober 2013.
Workshop Onderzoeksontwerp
Innovatieve werkvormen voor landschap en cultuurhistorie
Bezittelijk voornaamwoord
Iedereen coach naar Jef Clement.
17 januari Talent … “Overal aanwezig, maar niet altijd zichtbaar.”
Met zijn tranen zoekt Jezus jouw hart
Almere in vogelvlucht!. Doel v/d les? Voorkennis activeren over Almere/Flevoland.
Leren: wat houdt ons soms tegen...?
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Hoe krijg ik ze mee Leerlingen, ouders, team Programma Michel Boer Muiswerk, waarom heb ik daar voor gekozen? Opdracht: kansen en bedreigingen Hoe heb.
Programma Doel van vanmiddag Uitgangspunten HGW Opdrachten Evaluatie.
Tweede wereldoorlog.
Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.
Deze prenten van de communicatieset IK+JIJ=WIJ van het VVKBaO zijn polyvalent inzetbaar: -Als aanzet tot een gesprek -Als de student/leerkracht zijn/haar.
Over erkenning geven en Luisteren,Samenvatten,Doorvragen
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Start Dit is een prototype van een applicatie waarop je evaluaties en onderzoeken kan vinden die jouw hulp nodig hebben. Je kan er ook je eigen evaluatie.
Visie & Strategie.
De dag van het solliciteren - introductie
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
HOE ZIT HET MET ONZE ‘K’?. TELEVOTING TEST 7 vragen 10 seconden Resultaat op scherm.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
Nathan de Wijze en de Drie Ringen Een parabel over interreligieuze dialoog.
Wandelen op het water Van letterlijk naar post- kritisch geloof.
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
Levensbeschouwelijk kringgesprek
Levensbeschouwelijk kringgesprek
Seculariseer uw school! 20 tips Hoe de katholieke identiteit van uw school zéker verloren laten gaan? “Ironie is de hoogste vorm van ernst.” (S. Kierkegaard)
Grootmoeders ring Een oefening in cognitieve geloofsstijlen.
Geloofsbeelden Groepsgesprek “geloven is als…”
Aan de slag met een digitale tool voor woordenschat
Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1
Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 1 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/
Workshop Identiteit?.
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
De Victoria Schaal Pedagogische grondopties voor katholieke schoolidentiteit - Diagram Additional text exploring the video clip.
Jezusbeelden Groepsgesprek “Jezus Christus betekent voor mij …”
Bijeenkomst September 2015
Op weg naar een design for all? UNIVERSEEL ONTWERP IN DE KLAS 1.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Welkom Ouderavond: “Filosoferen met ouders”
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
09/11/2009 Interactie met studenten Workshop opleiding Psychologie 9 november 2009.
Basiscursus Onderzoekend en Ontwerpend Leren De rol van taal Carmen Damhuis & Heleen van Ravenswaaij.
Het onderwijs in Haïti kent veel problemen -Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. -Veel kinderen gaan naar scholen waar leraren niet.
Hoe ziet een sacrale ruimte eruit op een katholieke school of is deze niet nodig? 4 mogelijke antwoorden 1. of
Afstemmen op elkaar doorheen voorbereidend gesprek
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Opstart leernetwerk vaardigheidsontwikkeling
Mijn visie op onderwijs
Huiswerkopdracht Politiek
Coachtraining DOEN?! DAG 2
Stellingen Het VMBO-examen verandert m.i.v. examen 2018
BOM-model PV 25/03/2014.
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Loopbaan en burgerschap les 3
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Dit is een voorbeeld PowerPoint, om je een beetje op weg te helpen
Taallab 3.0 Online geletterdheid
Transcript van de presentatie:

Schoollogo’s Uiting van Recontextualisering?!

Schoollogo’s Werkvorm: logo’s aan het woord  TOPICS: welke rol kunnen logo’s spelen in een katholieke school van de 21 ste eeuw? Welk beeld geeft het logo van de identiteit van jouw school?  DOELGROEP: leerlingen secundair onderwijs (2 de, 3 de graad), studenten hoger onderwijs, leerkrachten in opleiding, leerkrachten, docenten, identiteitsgroepen, directie, beleidsverantwoordelijken.  MATERIAAL: onderstaande PowerPoint, beamer, scherm en/of hardcore versie van de afbeeldingen (geplastificeerd).  DOELSTELLINGEN:  Het gesprek over het eigen schoollogo stimuleren en uitdagingen formuleren om ermee aan de slag te gaan.  Het schoollogo een uitdrukking laten zijn van Recontextualisering.  VOORKENNIS: concepten van de Melbourne Schaal.  BASISVOORWAARDEN:  Doelgroep en doelstelling dienen goed uitgeklaard te worden voor de verschillende gesprekspartners.  DUUR: afhankelijk van het aantal logo’s die men wil analyseren.

Schoollogo Stappenplan  Stap 1: reik alle logo’s aan, geprojecteerd en/of op papier.  Stap 2: iedereen bekijkt de aangereikte selectie en kiest er één logo uit dat voor hem of haar opvalt.  Welke logo trekt je aandacht?  Stap 3: ga in een kring zitten en vertel aan elkaar welk logo gekozen werd. Beluister elkaar en leer zo over de verscheidenheid aan logo’s en de smaken van de deelnemers.  Waarom heb jij dit logo gekozen?  Welk aspect trok je in het bijzonder aan?  Welk appel gaat er uit van dit logo?  Stap 4: ga samen op zoek naar één logo (of meerdere logo’s) dat op één of andere manier lijkt op jullie eigen schoollogo of waardoor jullie geïnspireerd willen worden.  Welk logo lijkt op ons schoollogo?  Welk logo zouden wij zien zitten als ons eigen schoollogo (qua vormgeving!)?  Stap 5: gebruik het criteriaraster om dit logo te beoordelen.  Tel het aantal ja’s dat je verzamelt (hoe meer ja’s, hoe beter het logo een voorbeeld kan zijn van Recontextualisering).

Schoollogo Stappenplan  Stap 6: formuleer de uitdagingen die jullie op het spoor komen voor het ontwerp van een eigen (ver)nieuw(d), gerecontextualiseerd schoollogo.  Stap 7: bekijk de aangereikte selectie van logo’s en probeer ze in vier groepen onder te brengen. Het gesprek hierover is belangrijker dan het categoriseren van de voorbeelden. Logo’s kunnen ook uiting zijn van meerdere strategieën!  Welk logo is een voorbeeld van Confessionaliteit?  Welk logo is een voorbeeld van Christelijke Waardenopvoeding?  Welk logo is een voorbeeld van Secularisering?  Welk logo is een voorbeeld van Reconfessionalisering?  Welk logo is een voorbeeld van Recontextualisering?  Stap 8: evalueer het gesprek en bekijk of je deze oefening wenst te doen met meerdere schoolleden.

Schoollogo’s QHoe verliep het gesprek? QWat heb je geleerd/ gehoord van elkaar dat je voordien nog niet wist? QHoe kan dit gesprek verder gezet worden? QHoe kunnen jullie aan de slag gaan met jullie schoollogo?  Laat je helpen door de projecttegel “schoollogo”! Evaluatie