Lukas 6 vers 27-35 Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Juli 2013.
Advertisements

Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Jezus en de wet van Mozes.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
Discipelschap.
Woord van Leven Augustus 2013.
die niet om jou zou huilen.
Welkom in de samenkomst
1. Aan de maaltijd … Het is het ‘laatste Avondmaal’: vlak voor Jezus’ lijden en sterven Juist nu deze les: kennelijk heel belangrijk! Voetwassing en kruis.
De allergrootste liefde
Juicht, want Jezus is Heer opwekking 174
WIJZE SPREUKEN !.
Woord van Leven Mei 2011.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
NIET OP DOOIEND IJS !!.
De visie is Jezus One for all.
Godsdienst 1 1.
Achter Jezus aan Ga met God - 4.
Preek thema: Zeker weten?.
Eerste adventszondag 27 november 2011 Rechters 5:6 Wie op reis moest, nam de kronkelpaden, aanvoerders ontbraken, het land kende geen leiding, totdat jij,
Pinksteren zondag 19 mei 2013 Handelingen 2 vers 1- 2 Op het Pinksterfeest waren ze bijeen, er klonk uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag.
Van dood naar levend Stap terug? Gods grote plan Zó barmhartig, zó’n grote liefde! “Wij waren dood”? Sinds Adam en Eva de dood tegemoet.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Alles draait om liefde!.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Zingen Vers 1 Dank U voor deze nieuwe morgen,
Leven als Christus.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Derde zondag van de veertigdagentijd 3 maart 2013
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
1e gebod Ben ik echt de belangrijkste voor jou, elke dag van je leven?
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Tweede zondag van de veertigdagentijd zondag 1 maart 2015 Reminiscere ‘Gedenk uw barmhartigheid’ Marcus 9:1-8 naardense bijbel Vóór hen wordt Jezus veranderd.
Jij mag leven onder een open hemel
Woord van Leven Augustus 2014.
Paul de Leeuw wil de zondag van toen weer terug. Waarom?
Een DEFINITIE van een christen
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
Preek.
Welkom in de samenkomst
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Tot 10 tellen in geloof -samen oefenen om leerling van Jezus te zijn-
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
«Heb uw naaste lief als uzelf» (Marcus 12, 31).
De Tien Geboden God boven alles!
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Waar vind je vrede?. waar vind je vrede? on-te-vrede-n.
Zondag 14 februari 2016 “Invocabit” eerste zondag van de veertigdagentijd Lukas 4:1-13 Jezus zwierf 40 dagen rond in de woestijn, waar hij door de duivel.
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Dit verhaal wil jou onrustig maken. Het Evangelie maakt onrustig.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. (1Joh.4,19).
Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en.
Je wordt wat je zelf ontvangen hebt
Zondag 13 maart 2016 “Judica” vijfde zondag van de veertigdagentijd
Je naaste als jezelf! Rom. 13: 8-10.
Het 8e gebod: heb elkaar lief. Het 8e gebod: heb elkaar lief.
Transcript van de presentatie:

Lukas 6 vers Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft? Een ieder heeft lief die hen liefheeft. Heb je vijanden lief en doe goed aan anderen, dan zul je kind van God zijn. Zondag 21 februari 2016 “Reminiscere” tweede zondag van de veertigdagentijd

Jezus gaat verder met het liefde gebod, de weg gaat verder, wij zetten een stap vooruit. (de schoenen) De liefde is de grond van mensen die de weg van Jezus willen volgen.

Als wij de weg van Jezus volgen en liefhebben die ons vijandig zijn, dan moeten wij onze nek uitsteken. Dan zijn wij anders dan de mensen om ons heen en dat is moeilijk. Wij steken niet graag ons hoofd boven het maaiveld uit.

Mensen zijn één (weergegeven door de tulpen één in soort, één in kleur, één in lengte), maar als er één een stap vooruit zet achter Jezus aan naar de ander toe, dan steekt die zijn hoofd boven het maaiveld uit.

Ik ga, zet een stap naar de ander, schoenen aan om met hem op weg te gaan, die ons voorgaat naar de ander, ons voorgaat naar leven, die ons zegt lief te hebben, oneindig veel lief te hebben om zo het verschil te maken.