Cyclus C Vijfde zondag van de Vasten Vijfde zondag van de Vasten 13 maart 2016 Muziek: Psalm “Naar U heb ik mijn ogen opgeslagen” Hebreeuwse Synagoge.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

De les van de graankorrel
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Jezus en de wet van Mozes.
Woord van Leven Maart 2013.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
De visie is Jezus One for all.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
…..overrompeld door verdriet
We zijn erbij, we zijn er bijna………
Is het allemaal wel waar?
Wie is God voor jou?.
De wedstrijd van het leven
Verlangen naar licht.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Op heterdaad... Johannes
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Cyclus B 5 juli 2015 Veertiende Zondag van de Tijd door het Jaar Veertiende Zondag van de Tijd door het Jaar Muziek: Canticum van Alexandrië Beelden van.
Achtiende Zondag door het Jaar Cyclus B
9 augustus 2015 Negentiende Zondag van de Tijd door het Jaar Negentiende Zondag van de Tijd door het Jaar Cyclus B Muziek: “Exsurge Domine” Afbeeldingen:
Cyclus B Onze Heer Jezus Christus, Koning van het Heelal 22 november 2015 « Kruisafneming » (Sieger Köder) Muziek: Psalm 109 (110) (H. Schütz)
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Cyclus C Derde Zondag van de Advent 13 december 2015 Muziek: Kerstlied Profeet Sefanja.
Cyclus C Tweede Zondag van de Advent 6 december 2015 Muziek: “Wat zullen we moeders zoontje geven?” (Catalaans Kerstlied) Jeruzalem: muur met de Gulden.
Cyclus C Tweede zondag van de Vasten Tweede zondag van de Vasten 21 februari 2016 De “Musique silencieuse” (1’48) van Mompou doet in stilte Jezus aanvoelen.
Cyclus C Eerste zondag van de Vasten Eerste zondag van de Vasten 14 februari 2016 Muziek: Klaaglied 2’ (Hebreeuwse Synagoge) Abraham vader van de gelovigen.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
Witte Donderdag Resten van de stad Tanis, met overwonnen farao Muziek: Oosters gezang van de Goede Week.
Cyclus C Derde zondag van de Vasten Derde zondag van de Vasten 28 februari 2016 Muziek: “Lejà dodi” (Voor u, mijn geliefde) uit de Joodse Liturgie Beelden.
Cyclus C Palm- of Passiezondag Palm- of Passiezondag 20 maart 2016 Palmprocessie van de Olijfberg naar Jeruzalem. Muziek: “Waar wilt Gij dat we het Paasmaal.
Cyclus C Vierde zondag van de Vasten Vierde zondag van de Vasten 6 maart 2016 Muziek: Oude Gallische liturgie Zonsopgang in Galgala.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Cyclus C Tiende zondag Van de Tijd door het Jaar Tiende zondag Van de Tijd door het Jaar 5 juni 2016 Muziek: Klaaglied. Hebreeuwse Synagoge Lamp uit Sarefat.
Elfde zondag v.d. Tijd door het Jaar Cyclus C Muziek: “Yesav haEl” Joods-Spaanse liturgie 12 juni 2016 Toegang tot de archeo- logische resten van de stad.
Cyclus C Zeventiende zondag van de Tijd door het Jaar Zeventiende zondag van de Tijd door het Jaar 24 juli 2016 Muziek: Gebed tot de God van Israël (Hebreeuwse.
Zeventiende zondag vd Tijd door het Jaar
Negentiende Zondag door het Jaar 13 augustus 2017
Tweeëntwinigste Zondag vd Tijd door het Jaar
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Welkom Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: Jan Verkerk
Vierentwintigste zondag door het Jaar
Les 12 Wees zuinig op de liefde
Zesentwintigste Zondag
Achtentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Letter A (Aleph) vh hebreeuwse alfabet Vijfentwintigste Zondag
Eenendertigste Zondag
Eerste zondag vd Advent 3 december 2017
Drieëntwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Beelden vd bron van Gichon van de Tijd door het Jaar
van de Tijd door het Jaar
Eerste zondag van de Vasten 10 maart 2019
Muziek: “Alléluia” van de Hebreeuwse Synagoge
Uitbreiding vd getuigen vd Verrijzenis (Koepel vh H.Graf)
(grotkerk v.St Petrus die er de eerste bisschop van was)
Dertiende Zondag van de Tijd door het Jaar
Veertiende Zondag 7 juli 2019 Van de Tijd door het Jaar
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Tweeëntwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Transcript van de presentatie:

Cyclus C Vijfde zondag van de Vasten Vijfde zondag van de Vasten 13 maart 2016 Muziek: Psalm “Naar U heb ik mijn ogen opgeslagen” Hebreeuwse Synagoge (2’16) Sinaïwoestijn

Beelden van de Sinaï, die Nieuwheid in zich dragen: «Wat NIEUW is» In deze Vasten handelt God (1 ste Lezing). Omdat God ons VERNIEUWT (Psalm 126 (125)) en wij de macht mogen ervaren van zijn VERRIJZENIS (2 de Lezing) in de VER- GEVING van de zonden (Evangelie met de verge- ving van de zondares)

Jes 43,16-21 Zo spreekt de Heer, die door de zee een weg legt, een baan door de onstuimige golven; en die wagen en paard daarover laat aan, leger en strijdmacht, gesloten aaneen, maar dan gaan ze rusten, staan niet meer op, uitgeblust zijn ze, uitgedoofd als een vlaspit. Denk niet meer aan het verleden en sla geen acht op wat reeds lang voorbij is. Ik onderneem iets nieuws, het begin is er al, ziet ge het niet ? Een weg leg Ik door de steppe, rivieren laat Ik stromen door de woestijn. De wilde dieren zullen ontzag voor Mij hebben, de jakhalzen en de struisvogels; want door de steppe laat Ik beker stromen, rivieren door de woestijn, zodat mijn uitverkoren volk zich kan laven: en dit volk dat Ik Mij gevormd heb zal mijn lof verkondigen! Ik leg een weg in de woestijn

Psalm 126 (125) Geweldig was het wat de Heer ons deed, daarom zijn wij zo blij ! De Heer bracht Sions ballingen terug: het was alsof wij droomden. Toen lachten alle monden en juichte elke tong. Cañon Wadi Hashabi

Geweldig was het wat de Heer ons deed daarom zijn wij zo blij ! Toen zei men bij de volken: geweldig is het wat de Heer hen deed. Geweldig was het wat de Heer ons deed, daarom zijn wij zo blij.

Geweldig was het wat de Heer ons deed, daarom zijn wij zo blij ! Keer nu ons lot ten goede, Heer, zoals een beek doet in de Zuid-woestijn. Die onder tranen zaaien zij oogsten met gejuich. Ain Um Ahmed

Geweldig was het wat de Heer ons deed, daarom zijn wij zo blij ! Geweldig was het wat de Heer ons deed, daarom zijn wij zo blij ! Vol zorgen gaan zij uit met zaaizakken beladen; maar keren zingend weer beladen met hun schoven. Vol zorgen gaan zij uit met zaaizakken beladen; maar keren zingend weer beladen met hun schoven.

Fil 3,8-14 Broeders en zusters, Ik beschouw alles als verlies, want mijn Heer Christus Jezus kennen gaat alles te boven. Om Hem heb ik. alles prijsgegeven. Om Christus houd ik alles zelfs voor vuilnis, als het erom gaat Hem te winnen en één te zijn met Hem, niet met mijn eigen gerechtigheid op grond van de wet, maar met de gerechtigheid die verkregen wordt door het geloof in Christus, ze is een gave van God en steunt op het geloof. Ik wil Christus kennen, ik wil de kracht van zijn opstanding gewaarworden en de gemeenschap met zijn lijden, ik wil steeds meer op Hem lijken in zijn sterven om eens te mogen komen tot de wederopstanding uit de doden. Niet dat ik het al bereikt heb. Ik ben nog niet volmaakt! Maar ik streef er vurig naar het te grijpen, gegrepen als ik ben door Christus Jezus. Nee, vrienden, ik beeld mij niet in er al te zijn. Alleen dit: vergetend wat achter me ligt, mij uitstrekkend naar wat voor me ligt, storm ik af op het doel: de prijs van Gods heerlijke roeping. Voor mij komt het erop aan Christus te kennen

ACCLAMATE Ez 33,11 Niet de dood van de zondaar wil Ik, zegt de Heer, maar dat hij zich bekeert en leeft. ACCLAMATE Ez 33,11 Niet de dood van de zondaar wil Ik, zegt de Heer, maar dat hij zich bekeert en leeft.

Joh 8,1-11 In die tijd begaf Jezus zich naar de Olijfberg. 's Morgens vroeg verscheen Hij weer in de tempel en al het volk kwam naar Hem toe. Hij ging zitten en onderrichtte hen. Toen brachten Schriftgeleerden en Farizeeën Hem een vrouw die op overspel was betrapt. Zij plaatsten haar in het midden en zeiden tot Hem: 'Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt, terwijl ze overspel bedreef. Nu heeft Mozes ons in de Wet bevolen zulke vrouwen te stenigen. Maar Gij, wat zegt Gij ervan?' Dit bedoelden ze als een strikvraag in de hoop Hem ergens van de te kunnen beschuldigen. Jezus echter boog zich voorover en schreef met zijn vinger op de grond. Toen ze bij Hem aanhielden met vragen, richtte Hij zich op en zei tot hen: 'Laat degene onder u die zonder zonden is, het eerst een steen op haar werpen.' Weer boog Hij zich voorover en schreef op de grond. Toen zij dit hoorden, dropen zij een voor een af, de oudsten het eerst, totdat Jezus alleen achterbleef met de vrouw, die nog midden in de kring stond. Nu richtte Jezus zich op en sprak tot haar: 'Vrouw, waar zijn ze? Heeft niemand u veroordeeld?’ Zij antwoordde: 'Niemand, Heer.' Toen zei Jezus tot haar: 'Ook Ik veroordeel u niet; ga heen en zondig van nu af niet meer.' Jeruzalem, vanaf de Olijfberg

«Hem zal Ik mijn gunsten niet ontnemen, aan wat Ik hem beloofd heb blijf Ik trouw.» Psalm 89 (88),34

Origineel: Joan Ramirez (+) Toevoeging van beelden, lezingen, muziek, commentaren (Catalaanse en Spaanse versie) : Regina Goberna, in samenwerking met Àngel Casas Engelse vertaling : Vivian Townsend Italiaanse vertaling : Ramon Julià Baskische vertaling : Periko Alkain Portugese vertaling : Ze Manel Marquespereira Franse vertaling : Àngel Casas Nederlandse vertaling : Ben Van Vossel Video: Esther Lozano Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat