DELFTSE HOFJES. PIETER VAN FOREEST zorginstelling met uitgebreid pakket aan diensten voor senioren zorg op maat; zorg waar nodig en niet meer dan nodig.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Jeugdzorg en Lang zult u wonen
Advertisements

Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
Nieuwe woonvormen om levenslang thuis te wonen
Kleine kinderen worden groot WONEN ALS IEDER ANDER
Partner in zorg:. Tijdsbalk: een lange weg ……. • Haalbaarheidsonderzoek • Programma van eisen • Slopen oude boerderij • Voorlopig ontwerp • Definitief.
Comfortabel wonen in Park Kasteelrode. “Park Kasteelrode” ‘n zorg minder!
Is uw gemeente Ouderenproof? Samen werken aan een optimale toekomst voor ouderen.
SENIOPOLIS® Een stad binnen de gemeente Bornem. SENIOPOLIS® : ‘SENIO – POLIS’ Senio : Senior : Latijns voor ‘oudere’ Afkomstig van ‘senere’ wat ‘oud worden’
BINNENSTAD DELFT naar een actueel bestemmingsplan voor de binnenstad
S4 – project De Telefooncentrale te Doetinchem.
GOBIKE Geïntegreerde vervoer & service verlener. TREND Blijvende groei behoefte mobiliteit Duurzame mobiliteit Effectiever gebruik vervoermiddelen.
Hoofdstuk 3 Nederland: stedelijke gebieden Paragraaf 1 t/m 4
De Stichtse Hof te Laren
Een project van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw i.s.m. de lokale besturen.
Delft delft open huis 18 november 2009 tak architecten arnhem.
Herstructurering Babberspolder-Oost en de menselijke maat
Ondernemersfonds. De profijtelijke stedelijke ontwikkeling onderzoek Gerard Marlet De maatschappelijke waarde van horeca en cultuur Lifetime wonen, leven.
Ontwikkeling G gebied Zeewolde De visie van de Waarom nu? Al jarenlang wordt in structuurplannen het G gebied aangewezen als gebied voor extensief wonen.
17 stadsgewesten in België
§6 Grote steden beleid.
Hoofdstuk 4 Nederland: stedelijke gebieden Paragraaf 5 t/m 8
14 oktober 2009 – Elzenveld Antwerpen Hoger Instituut voor de Arbeid Woonzorgzones in Vlaanderen: van idee naar uitvoering Sien Winters Onderzoeksleider.
VillaKeizersKroon - Kleinschalig wonen in Z-Limburg voor mensen met geheugenproblemen Dialogen rond Dementie Dialogen rond Dementie “Dementie en Kleinschalig.
Stad en platteland raken steeds meer met elkaar vervlochten.
Visie en strategie gemeente Huizen Aanpak gemeente Huizen
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Symposium Wonen & Werken Noord-Brabant 3 december 2014 prof. mr. Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft directeur Nieuwe Markten.
2 vmbo-T/havo 4 steden, §2 en 3
Landelijke Thuiszorg is een erkende dienst voor gezinszorg.
Hoofdstuk 1 Arme en rijke Nederlanders.
1 EEMSDELTA Regio Eemsdelta De regio Eemsdelta werkt aan het Woon- en Leefbaarheidplan -het vormt de regionale afspraken over leefbaarheid, woningbouw.
Symposium: (Geen) zorgen om leegstand #bbdebat. Uitdagingen in zorgvastgoed Willemijn Souren 24 september 2015.
Onderzoek naar de interesse onder 55- plussers van Amerongen voor een woongemeenschap van ouderen 4 December 2015.
1 Richting nieuwe Woonvisie Den Helder Raadscommissie S&B 23 november 2015.
Landelijke studiedag Ypsilon 14 november 2015 Het succes van goed wonen.
Welkom in Ariensstaete. Wonen & Zorg “In stijl” Waar liggen de behoeften en hoe kan AriënsZorgpalet op deze behoeften inspelen?
Sint-Oedenrode, mooi wonen in de Meierijstad Woonvisie in hoofdlijnen 23 april 2015.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Actiepunten Uitvoering Dorpsvisie Zuidwolde. Actiepunten stickeren WONEN 1.Onderzoek doen, of er animo bestaat voor een ‘geclusterd wonen’ voor ouderen,
Ouderinitiatief Delft Uitgangspunten  Inclusie: deelnemen aan de samenleving  Zelf bepalen hoe, waar en met wie ze willen wonen  Redelijk.
14 experimenten in krimp- en anticipeerregio’s Evaluatie Anne-Jo Visser Programmamanager.
Agenda avond Welkom Inleiding avond Presentaties Jeugd en Jongeren Aan de slag in groepen! (analyseren huidige situatie en toekomst) Pauze (± 21.00) Bepalen.
Kennismaken met Stichting Wooninitiatief Nootdorp.
“Gentleman we have run out of money,now we have to think” Voorbereidende vergadering d.d. 23 januari 2013: Visie Werk en Inkomen en Wsw.
Volkshuisvestingsbeleid Brummen. Aanleiding nieuwe woonvisie Huidige woonvisie verouderd. Andere woningmarkt / vragersmarkt. Betaalbaarheid. Regelgeving:
De stad verandert Blok 3.
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
Mechelen Mobiel voor Iedereen
Blok 1 Wonen in een stad Deelvraag:
Auteur: Marieke van Schie, huisarts te Leiden
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
Gelderland ziet ruimte
Thema 5 “De Stad”.
Hartelijk welkom Contactmiddag 1.
P I T S T O P Tijdelijke woonvoorziening voor mensen die vastlopen
samen in verbondenheid
Samenhangende verstedelijking en hoogwaardig OV langs de Oude Lijn
Opdracht bouw je eigen technologische huis van de toekomst:
Blok 1 Wonen in een stad Deelvraag:
Hartelijk welkom Contactmiddag.
‘t Sasse Hofje co-Housing project ‘t Sasse Hofje
ZWO KLEINE project 2018 casa da paz “huis van de vrede”
Dorpsvisie Ternaard
Hartelijk welkom Contactmiddag.
Karpata Restaurant-Hotel
Samen sterk!.
Tweede adviesteam project Emma
Hofjes als aantrekkelijke woonvorm in de Hoeksche Waard
Samen sterk!.
Transcript van de presentatie:

DELFTSE HOFJES

PIETER VAN FOREEST zorginstelling met uitgebreid pakket aan diensten voor senioren zorg op maat; zorg waar nodig en niet meer dan nodig is ontzorgen in plaats van verzorgen transformatie van grote geïsoleerde zorgcomplexen naar divers aanbod van kleinschaliger en aantrekkelijkere woonomgevingen seniorenwoningen integreren in stedelijke structuur, zodat senioren niet geïsoleerd raken maar deel uitmaken van het leven in de buurt voorzieningen openstellen voor de Buurt senioren in de buurt kunnen blijven wonen divers aanbod van woningen met service zodat mensen kunnen kiezen hoe ze willen wonen

ONTZORGD WONEN IN SPOORZONE voor mensen die midden in het leven willen (blijven) staan park en historisch centrum met winkels, horeca en cultuur op loopafstand naast het intercitystation: vrijheid om te blijven reizen en goed bereikbaar voor vrienden en familie mobiliteit is een belangrijk goed voor de toekomstige senioren. goed bereikbare (zorg)voorzieningen voor stad en regio spoorzonegebied: een aantrekkelijke woonomgeving voor de doelgroep van Pieter van Foreest !

DELFTSE HOFJES hofje: verzameling kleine huisjes rond een gemeenschappelijk binnenterrein het hofje biedt een kleinschalige en veilige woonomgeving met gemeenschappelijke voorzieningen hofjes waren instellingen met een eenvoudige vorm van oudedagsvoorziening voor mensen in behoeftige omstandigheden Klaeuwshofje Hofje van Gratie Hofje van Almonde Hofje van Pauw

NIEUWE DELFTSE HOFJES hedendaagse, stedelijke variant van het hofje divers aanbod van wonen en voorzieningen binnen een stedelijk blok kleine korrel binnen stedelijk volume hofjes bieden benodigd comfort, gewenste voorzieningen en geborgenheid naast het eigen terras of balkon biedt het gebouw de bewoners aantrekkelijke binnentuinen collectieve voorzieningen (restaurant, activiteitenruimte, sportvoorziening) voor de buurt waardevolle aanvulling voor (levensloopbestendige) buurt en stad

ZORG ALS STEDELIJKE GENERATOR marktsituatie biedt de mogelijkheid om op duurzame wijze een levensloopbestendige Spoorzone te realiseren met woningen en voorzieningen voor jong en oud investeren in Spoorzone: geen voorverkoop en/of voorverhuur investering als aanjager van de gebiedsontwikkeling