De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘t Sasse Hofje co-Housing project ‘t Sasse Hofje

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘t Sasse Hofje co-Housing project ‘t Sasse Hofje"— Transcript van de presentatie:

1 ‘t Sasse Hofje co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Sas van Gent, 9 april 2018

2 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Het idee ontstond uit het gevoel om samen met elkaar gezellig oud te worden. Het veranderend beleid van de zorg gaf een extra stimulans om de plannen serieus te onderzoeken. Toekomstgericht bouwen was zeker ook een belangrijk aspect. Eigen initiatief was nodig, in Zeeuws-Vlaanderen had nog niemand dit concept.

3 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Voor wie? Stel jezelf de volgende vragen: Ben ik al oud? Wil ik graag oud worden? Wonen mijn kinderen binnen 30 kilometer? Wie van de kinderen wil mantelzorger worden?

4 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Bent u iemand die zolang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen in een omgeving waar ook het welzijn van de ander belangrijk is. Bent u iemand die bereid is om een goede buur te zijn, en samen met de ander wil bijdragen aan een comfortabele en gezellige leefomgeving. Bent u iemand die streeft om gezamenlijk, ook in eigen belang het beste er van te maken zonder privacy te verliezen. Dan past u binnen het profiel van ‘t Sasse Hofje.

5 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Dit bereiken we door: Samen een ideale woonomgeving te creëren om op een aanvaardbare manier ouder te worden. Een gezamelijke binnentuin met ontmoetingsruimte, die de mogelijkheid bieden om met elkaar te communiceren en om dingen samen te regelen, te doen. Sociaal betrokken te zijn en medezeggenschap te houden over je omgeving samen met je mede-buren. De mogelijkheid tot het gezamenlijk inkopen van zorg en ondersteuning. Een veilig gevoel in een (afsluitbare) binnentuin.

6 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Wat is het geworden? 5 levensloopbestendige woningen op eigen stukje grond verbonden met een gemeenschappelijke tuin rond een “rode beuk”. De woningen zijn energiezuinig, zonder gas, verwarming middels warmtepomp, alle benodigde elektrische energie wordt opgewekt door zonnepanelen. EPC = 0 ! géén energiekosten Elke woning heeft een eigen voordeur, een terras op het zuiden en een inpandige garage.

7 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Waar? Perceel gelegen tussen het Bolwerk, de Glacisstraat en de Paul Krügersdreef

8 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Organisatie Op 15 oktober 2015 samen met CPOZ de oprichting van de Kopersvereniging, die eigenaar is van de grond. opdrachtgever is voor alle officiële instanties de grond verkoopt aan de leden als individuele kavel + gemeenschappelijke deel in ongedeelde mandeligheid.

9 de Bouwpartners co-Housing project ‘t Sasse Hofje
CPOZ, project begeleiding VG-architecten, ontwerp SIP bouwtechniek, casco Van Steenberge, fundatie en afwerking, samen met lokale aannemers

10 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Uniek bouwsysteem

11 Planning. co-Housing project ‘t Sasse Hofje
De goedkeuring van de omgevingsvergunning verwachten we binnen een paar weken. De grondwerken staan op de planning tussen midden en eind mei Casco’s plaatsen vóór de bouwvak Opleveren vanaf november - begin 2019

12 Interesse? co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Er zijn nog 2 woningen te koop gelegen aan het Bolwerk.

13 http://www.cpoz.nl ‘tsassehofje@zeelandnet.nl
co-Housing project ‘t Sasse Hofje Meer informatie is te vinden via de website: of neem contact via

14 co-Housing project ‘t Sasse Hofje
Vragen


Download ppt "‘t Sasse Hofje co-Housing project ‘t Sasse Hofje"

Verwante presentaties


Ads door Google