De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Karpata Restaurant-Hotel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Karpata Restaurant-Hotel"— Transcript van de presentatie:

1 Karpata Restaurant-Hotel

2 Landhuis Karpata ligt aan de kust en is een schitterende locatie voor een restaurant en klein hotelletje met een terras aan de zee. Landhuis Karpata ligt aan het eind van de ‘toeristenweg’, een prachtige weg langs kust naar het Noorden, naar het Gotomeer en het dorpje Rincon. Het landhuis werd gebouwd rond 1870 en op de plantage werden geiten gehouden voor hun vlees en huiden, er werd aloë geteeld, brasilhout gekapt en houtskool gemaakt.

3

4 Het heeft een schitterende ligging aan zee, midden in de rustige natuur en in de nabijheid van het Gotomeer, het dorp Rincon en het Washington-Slagbaai nationaal park Het heeft een van de mooiste duikplekken. Een unieke plek voor een romantisch diner bij de ondergaande zon of een kort verblijf in een boetiekhotel. Het is een ideale plek om even je rondrit over het eiland te onderbreken voor een klein hapje of een verfrissend drankje. Je kan er ook uitstekend snorkelen. In deze omgeving past natuurlijk alleen een kleinschalig en duurzaam hotel-restaurant.

5 Doelgroep: Leeftijd 18 tot 80 jaar
Buitenlandse toeristen (Ned/VS/Can/Eur/Zd-Am/Ant), vooral verblijfstoeristen, maar ook cruisetoeristen Bonairianen Mensen met een gemiddeld tot hoog inkomen Leeftijd 18 tot 80 jaar Romantisch, avontuurlijk, interesse voor cultuur Ideaal voor het vieren van een speciale gelegenheid met familie en vrienden Ideaal voor een huwelijksdag of huwelijksreis

6 De vooruitzichten voor de bedrijfstak horeca op Bonaire zijn goed.
Het aantal cruisetoeristen is het afgelopen jaar verdubbeld naar bezoekers Het aantal verblijfstoeristen zal de komende jaren sterk gaan groeien als je kijkt naar het aantal hotels en appartementen dat op dit moment gebouwd wordt Het toerisme zal de komende jaren wereldwijd groeien als gevolg van een positieve economische ontwikkeling in de VS en Europa. Er komen steeds meer onveilige bestemmingen voor toeristen uit de VS en Europa, waardoor ze uitwijken naar een veilige bestemming als Bonaire Het aantal inwoners van Bonaire zal verder doorgroeien richting inwoners

7 Er is veel concurrentie in de deze bedrijfstak
Er is veel concurrentie in de deze bedrijfstak Directe concurrenten zijn de bestaande hotels en restaurants. Er zijn zo’n 20 tot 30 hotels en een vergelijkbaar aantal bed&breakfasts. Er zijn zo’n vijftig restaurants, lokale snacks en Chinese restaurants niet meegerekend. Wij zullen vooral concurreren met de kleinere hotels en luxere bed&breakfasts. Wij onderscheiden ons van de concurrentie doordat we het enige hotel-restaurant zijn in een historisch pand en een van de weinige op zo’n mooie locatie. De meeste bed&breakfasts hebben geen restaurant.

8 Via een crowdfundings-actie zal geld bij elkaar worden gehaald voor een restauratie van het gebouw. Voor het beheer van het gebouw zal een stichting worden opgericht. Het hotel-restaurant zal het gebouw huren van de stichting. Het hotel-restaurant zal, vanwege het financiële risico, worden ondergebracht in een BV. Er zal samengewerkt worden met de MBO-opleiding van Scholengemeenschap Bonaire om studenten de kans te bieden praktijkervaring op te doen in de horeca.


Download ppt "Karpata Restaurant-Hotel"

Verwante presentaties


Ads door Google