De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Curaçao.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Curaçao."— Transcript van de presentatie:

1 Curaçao

2 Hoe belangrijk is het toerisme
Curaçao is een betoverend eiland. Of je nu per schop aankomt of per vliegtuig of per bood. het is een kolonie van Nederland geweest. Ze vieren daar ook koninginnendag.

3 Geschiedenis? De geschiedenis begon bij de ontdekking van curaçao door de WIC. later is het een kolonie van Nederland geworden. inmiddels heeft curaçao politieke onafhankelijkheid, wat er voor gezorgd heeft dat het toerisme echt tot bloei kon komen. Vanwege het klimaat is het eigenlijk altijd al een toeristische trekpleister geweest voor mensen die willen genieten van zon, zee en strand. dat is dus de kleine toeristische geschiedenis van curaçao.

4 Landen Curaçao is een smeltkroes van een heleboel nationaliteiten en culturen. De eerste inwoners van Curaçao kwamen waarschijnlijk uit Venezuela en waren de Arawak en later de Caiquetío-indianen. In 1499 'ontdekten' de Spanjaarden het eiland, waar ze vervolgens 135 jaar aan de macht bleven. In 1634 namen de Nederlanders het over. De WIC maakte van Curaçao in de 17e eeuw het centrum van de slavenhandel. Het eiland fungeerde als doorvoer haven naar andere delen van het Curaçao gebied. Toen in 1863 de slavernij werd afgeschaft, kregen zo'n 7000 slaven hun vrijheid, die her en der op het eiland gingen wonen. Rond deze periode kwamen ook Joodse families, op de vlucht voor vervolging, vanuit de hele wereld naar het Curaçao gebied. Op Curaçao waren ze zeer succesvol in de handel en stichtten ze een relatief grote gemeenschap. Ook anderen vonden hier hun huis en inmiddels leven er ruim 55 nationaliteiten vreedzaam naast elkaar op het eiland.

5 Toerisme Het Curaçao Toeristen Bureau Europa meldt een goed verlopen De bezoekersaantallen vanuit Nederland laten een toename van 11% zien. Ook reisden er 23% meer Duitsers en 17% meer Belgen naar Curaçao. In absolute aantallen gaat het om toeristen vanuit Nederland, uit Duitsland en uit België. Deze totalen zijn niet eerder zo hoog geweest. Het aantal overnachtingen dat de Nederlanders boekten lag op hetzelfde niveau als in 2008, Belgen en Duitsers waren goed voor een toename van respectievelijk 4 en 12%. Over het geheel genomen zag Curaçao het aantal toeristen in 2009 dalen met  9%, waarbij er ook 10% minder overnachtingen werden geboekt dan in 2008. De directeur van het Curaçao Toeristen Bureau Europa meldt dat het hen zeer tevreden stelt dat er in 2009 zo veel Nederlanders op vakantie zijn gegaan naar Curaçao. En hoewel zij gemiddeld iets korter op het eiland verbleven dan voorgaande jaren, is het aantal door Nederlanders geboekte overnachtingen op peil gebleven. Dat is gezien de over het algemeen in 2009 tegenvallende boekingen een uitzonderlijk goed resultaat te noemen.

6 Afsluiting Wij vonden het erg leuk om het over het toerisme van curaçao te doen. Gemaakt door: Julian, Thijs, Vera en Carmèl.


Download ppt "Curaçao."

Verwante presentaties


Ads door Google