Informatica-Actief I&I-conferentie, november 2007.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Met dyslexie naar het ASO? Yes you can!
Advertisements

Digitale toetsen op afstand Bregatha de Gooijer
WorldCat Local – Eenvoudig zoeken. In deze demo Eenvoudig zoeken: •Zoeken naar titels •De sortering van de resultaten aanpassen •De beschikbaarheid van.
Welkom! Om gebruik te kunnen maken van MyLab dien je je te registreren. Hiervoor heb je het volgende nodig: een geldig adres; de studententoegangscode.
Wat is Pearson XTRA? De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux
Wat kan 10voorBiologie? Hoe kun je 10voorBiologie gebruiken?
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Meerwaarde werken met ICT bij wiskunde
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Systematische Natuurkunde
Lesgeven en begeleiden
Wat is Pearson XTRA? De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux
Powerpoint in de klas Michiel D. Jansen o.b.s. De Draaimolen.
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Fundament Informatica Informatiebijeenkomst januari/februari 2002.
Fundament Informatica
Klik met de linker muisknop voor het volgende scherm
Forumdiscussie met uitgevers van biologiemethoden
Werkgroep GG: Inter-actief in 2010 Het gebruik van stemkastjes tijdens de scheikundeles Jan Scheele.
Workshop ICT-dag Amsterdam Arena Karel Kats
Digitale handboekencollectie van Uitgeverij Van In via Knooppunt
De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux Vergroot je kennis met behulp van gevarieerd studie- en oefenmateriaal Wat is Pearson.
Wat is Pearson XTRA? De nieuwe studiewebsites van Pearson Benelux
Bordboeken Van .pdf naar HTML5.
10e editie voor de Tweede Fase: leerling-ICT
Presentatie UKB Digitale Toets informatievaardigheden Marjolein Drent en Bert Boxem Bibliotheek & Archief, Universiteit Twente.
NLT modules en excellentiebevordering
Handleiding Interactieve versie mbv DSB Onderwerp 8 – Quiz.
Succes met SPBS Effectievere begeleiding via de agenda SPBS in het VO.
Instructie eBook Pack via ELO.
Hands On: leren binnen handbereik
Anita Lohman & Bert Bouwhuis
Het belang van een stage
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Programma Voorstellen: Noordhoff Uitgevers
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #2 CRAFT YOUR BACKGROUND.
Facultaire Opleidingscommissie Informatica TouW-symposium 13 november 2010 Michallis Pashidis.
Bachelor/Master-stelsel Een faculteit op weg naar morgen.
Social work Week 2.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Taalbeheersing Rotterdam, 26 augustus 2011.
Wiskunde op het Cygnus OPEN HUIS.
Project ELLES samen naar een Blended Learning Lab
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Taal in beeld spreekt jouw taal. Nieuw in Taal in beeld 2 volledig vernieuwde lessen marktsignalen versie 1 verwerkt update didactiek alle leerlijnen.
Bètadidactiek Beschrijving vak en NLT competenties die aan bod komen.
Hoe maakt u de juiste keuze?. Drie populaire begrippen die bij elke demonstratie genoemd worden…
Pilot Cursus Vakverbreding Toetsing 2008 Les 1 A.Materialen: A.Materialen: Reader is te vinden op Reader is te vinden op
7 Databases Gebruikersdag Enigma / Informatica Actief 2016 – Valk Welding Alblasserdam.
Management en Organisatie een nieuw vak in de tweede fase.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via ELO/schoolportaal.
EEN BLENDED LEARNING MINOR INFORMATIEVAARDIGHEDEN
Wensen uit de praktijk Vernieuwing en belangrijkste kenmerken Nieuwe digitale omgeving Toetsen Leerlijn Inhoud Pakketsamenstelling en prijsoverzicht Service.
Muziekgeschiedenis 21 e eeuw Stijlen Een muziekstuk.
Inleiding….. NetOp School brengt een complete oplossing voor lesgeven op de computer voor het klaslokaal met een netwerk. NetOp School brengt een complete.
Kickoff SomToday 6 SEPTEMBER Wat doen we vandaag ?  Inloggen in SomToday  Handleidingen in WikiWijs: link in WikiWijs plaatsen  Digitale leermiddelen.
INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Leerjaar 3 en 4 examenjaar.
Les 4 havo Leesvaardigheistraining;
HERZIENING INFORMATICA DEEL 1.
aardrijkskunde, een goede keus in de tweede fase havo
Kickoff SomToday 6 september 2016.
Vragen, wat voor vragen?.
Hoe krijg je de focus van de leerlingen op de chemie?
Kiezen voor keuzedelen
Pré-NLT-module Leren met je hersenen
Arrangeren en Leermiddelenbeleid Utrecht, 13 december
Examen SPL kerntaak 1 Periode 7 Marketing.
Agenda Welkom Praktische zaken PTA’s Vakkenpakketkeuze
Transcript van de presentatie:

Informatica-Actief I&I-conferentie, november 2007

Start Informatica-Actief Informatica-Actief komt voort uit de methode Informatica van Edu’Actief In 2005 en 2006 diverse vruchteloze pogingen van de uitgever om tot een on-line vorm te komen In februari van dit jaar kwamen we tot de conclusie dat de uitgever niet meekon in de ideeën van de auteurs: auteurs gaan zelfstandig verder.

Wat was er in februari 2007? De boeken van de papieren methode waren aan herziening toe: Theorieboeken uit 2001 en 2002 Werkboeken uit 2004 en 2005 De theorie was al volledig herschreven Werkboeken bevatten al veel nieuw materiaal

Opzet Informatica-Actief Al het materiaal wordt in Moodle gezet Er is basistheorie, met (praktische) opdrachten Er zijn verdiepende modules Nieuwe versie theorieboek is in pdf beschikbaar

Deelname scholen Scholen melden zich aan met aantal docenten en leerlingen, ieder krijgt een account Scholen krijgen in onze Moodle-site een eigen klaslokaal (cursus) Kosten per leerling: ongeveer 20 euro

Tijdpad In de periode februari juni 2008: beschikbaar maken van de vernieuwde versie van de methode, met kleine uitbreidingen eerste stappen naar een echte interactieve methode In de periode na juni 2008: verdiepende modules vervolg interactieve methode....

Interactief? Perspectief.... Integratie van alle bronnen Toetsing Multimedia Interactiviteit (echt) Geschikt voor verschillende leerstijlen Vastleggen werk van leerlingen

(Toelichting, tijdens presentatie gegeven bij de demonstratie. Alle punten betreffen doelstellingen die pas over enkele jaren helemaal klaar kunnen zijn. Aangegeven is hoe ver we met deze punten zijn.) Integratie van alle bronnen (90%) Theorie, opdrachten, bestanden en links zijn bij elkaar opgenomen en gelinkt. Zo kun je bij theorie naar de bijbehorende opdrachten en terug. Termen linken naar een worrdenlijst, die linkt weer naar de bron waar de term wordt uitgelegd. Toetsing (90%) Eenvoudige gesloten vragen zijn opgenomen in kleine toetsen bij elk onderwerp en een grotere diagnostische toets bij elke cursus. Leerlingen kunnen deze doen zo vaak ze willen. Er zijn extra toetsvragen waaruit docenten een toets voor een cijfer kunnen samenstellen. Docenten zelf dragen bij aan deze toetscategorieën. Multimedia (10%, begint net) Er is veel illustratiemateriaal, maar nog weinig bewegend, of voorzien van geluid. Studenten van de hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben Flash-animaties gemaakt, o.a. over hardware. In de toekomst zullen er meer volgen. Zelf willen we instructievideo’s gaan maken (scherm + voice-over).

Interactiviteit (echte) (20%, nog niet veel, maar wel de zaken die ertoe doen) Applets worden bij de opdrachten zelf opgenomen, bijvoorbeeld de kleurenmenger. Voor het eerste programmeerhoofdstuk is een nieuwe applet gemaakt, waarmee je met drag & drop een structuurdiagram voor een tekenprogramma kunt maken en laten uitvoeren. Meer applets zullen volgen, deels uit het oude boek (Dijkstra), deels nieuw (RSA-versleuteling). In de database-cursus zullen leerlingen query’s online kunnen uitvoeren. Geschikt voor verschillende leerstijlen (20%?) De bekende helicopterview is zeer geschikt voor experimenterende leerlingen, die kriskras door het materiaal gaan. Voor de leerlingen die meer structuur willen is er met behulp van hyperlinks een pad uitgezet in de basistheorie, met zijtakken naar opdrachten en practica. Dit is nog zeer ruw (simpele links). In de toekomst moet dit een mooie vaste component worden, die bijvoorbeeld ook aangeeft hoe ver je bent, vergelijkbaar met een minimap in games. Vastleggen werk van leerlingen (0%) Dit ss zeer gewenst, maar het wachten is op goede en stabiele mogelijkheden in de ELO’s. Hetzelfde geldt overigens voor importeren in de eigen ELO.