De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Examen SPL kerntaak 1 Periode 7 Marketing.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Examen SPL kerntaak 1 Periode 7 Marketing."— Transcript van de presentatie:

1 Examen SPL kerntaak 1 Periode 7 Marketing

2 Tijdens examenproject
Examenproject: vaardigheden laten zien! Kerntaak: Onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid. Werkprocessen Verzamelt klant-, product- en marktinformatie. Doet voorstellen voor verkoopbeleid, marketingbeleid, en/of marktbewerking. Branche : Bedrijf Akoks. Handelsbedrijf in fietsen (diverse merken), kleding en bijbehorende accessoires. Overweging om bromfietsen te gaan verkopen. Jouw functie: Medewerker Sales en Marketing (CM/JAM) Opdrachten die je moet kunnen uitvoeren: * Marktverkenning uitvoeren; doelgroepen analyseren. * Een enquête kunnen opstellen en verwerken. * Een notitie kunnen schrijven over de markt (marktverkenning) met bronvermelding. * SWOT analyse kunnen maken. * Conclusies trekken en deze vertalen naar verkoopkansen en -bedreigingen. * Een marktbewerkingsplan/ verkoopactie uitwerken. SMART. * Een presentatie over een actie voorbereiden en uitvoeren.

3 Randvoorwaarden Randvoorwaarden Account hebben aangemaakt bij SPL.
Gebruik hetzelfde wachtwoord als voor je schoolmail! Printtegoed vooraf regelen!!! Op alle producten moet je naam en klas staan in de voetnoot. Geen telefoons/horloges! Op tijd! 9:00 starten na 9:10 geen deelname meer! Houd je aan de inlevertijd. Geen andere websites dan aangegeven. Altijd bij de uitwerking oorspronkelijke bron vermelden

4

5 https://www. stichtingpraktijkleren

6 Commercieel medewerker info

7 Accountmanager info

8 Documenten

9 Vooronderzoek (situatieanalyse)
Cijfers bedrijf en branche Ga dit bestuderen!

10 Vervolg cijfers branche en info

11 Input voor interne analyse op site
Over het bedrijf Akoks

12 Input voor interne analyse op site
Klantprofielen. Een persona omschrijft de gemiddelde klant in die doelgroep.

13 Input voor interne analyse op site

14 Input voor interne analyse op site

15 Onder de link zit de site die geraadpleegd kan worden
Overige bronnen Onder de link zit de site die geraadpleegd kan worden

16 Over omzet en winst doen wij geen uitspraken.
Geschiedenis AKoks is een familiebedrijf. Het bedrijf is opgericht in 1921 in Niedorp door de grootouders van Alex Koks. Er zijn in totaal 30 medewerkers in dienst bij AKoks. Strategie In de toekomst wil AKoks de vestigingen uitbreiden naar België. Daarnaast wil AKoks de focus leggen op de verdere groei en ontwikkeling van de webshop. AKoks streeft naar het steeds verder vergroten van het aanbod in elektrische fietsen en accessoires. AKoks wil een voorloper zijn op het gebied van social media en nieuwe techniek. AKoks heeft een tweetal verkoopacties met bijbehorende campagnes die jaarlijks terugkeren: ‘de AKoks fietsdag’ en ‘TWEE voor de prijs van EEN’. AKoks streeft ernaar, dat deze acties in heel Nederland en België bekendheid krijgen. Verkooppunten Wij hebben vijf verkooppunten verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een bij u in de buurt. U kunt hier een fiets uitzoeken of een in de webshop bestelde fiets afhalen. Het distributiecentrum van AKoks is in Niedorp. Omzet en winst Over omzet en winst doen wij geen uitspraken.

17 5 verkooppunten geografisch

18

19

20

21

22

23 Site bevat webshop met productinfo.

24 Onderzoek de bronnen Voor het externe onderzoek is het van belang vooraf onderzoek te doen. Op de examendag zelf heb je te weinig tijd om alle bronnen door te nemen. Vandaar is het van belang al bronnenonderzoek te doen, zodat je weet welke informatie er gegeven is in je examen. Deze informatie kun je vinden op:

25 Conclusie Tref voorbereiding voor je examen (zie randvoorwaarden sheet 3!) Verdiep je in Akoks, onderzoek de site en bronnen en maak bijvoorbeeld al een situatieanalyse om de informatie te oefenen en tot je te kunnen nemen. Voer het bronnenonderzoek uit vooraf! Verdiep je in de kennis die je moet hebben (zie sheet 1 en 2) Verdiep je in overige vaardigheden die je moet beheersen in Office: Voettekst Voetnoot (hoe werken bronvermeldingen = kritisch punt!) Tabellen, schema’s en grafieken maken Notitie schrijven


Download ppt "Examen SPL kerntaak 1 Periode 7 Marketing."

Verwante presentaties


Ads door Google