Managen analyseren 6 adviseren creëren organiseren begeleiden 5 4 3 2 1 In kaart brengen Organisaties communicatieve r maken Iets doen ontstaan Mensen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vuistregels voor het ontwerpen van educatieve software
Advertisements

Vertaling van Miriam Zweverink Project No Presentatie 2009 Tool 3 WORX voor aannemers.
De ontwikkeling van de 7 competenties
DUTCH FIELD MARKETING ASSOCIATION Inzendingspresentatie DFMA Awards 2012.
Vervolgbijeenkomst 2 Procesfasering bij Leren Leren.
Methodisch begeleiden
Melden verzuim en voortijdig schoolverlaten. Waarom onderzoek Lissabondoelstelling terugdringen aantal jongeren zonder startkwalificatie Verkennend onderzoek.
Het stellen van kwaliteitseisen aan mentoringprojecten.
managen analyseren begeleiden adviseren organiseren creëren
Toetsen en leerlijnen in nieuwe scheikunde
ICTB/NB Projectmanagement.
Wat is een communicatieplan?
Hoofdstuk 1 De de vakbekwame manager
Vragenlijst ketencoördinatoren
Opleiden van medewerkers
WERKPLEKLEREN in contexten van lerarenopleiding Onderzoeksproject.
Engineeringscompetenties van Technische Bedrijfskunde
LauwersCollege Buitenpost Informatica
Master Leren & Innoveren Jan Streumer 25 maart 2010 Conferentie Platform Onderwijsarbeidsmarkt Rotterdam.
DE NIEUWE BEROEPSNIVEAU PROFIELEN
INLEIDING ONDERZOEK MARKETING, MARKTONDERZOEK & COMMUNICATIE
Workshop “Beoordelen”
Visie & Strategie.
Op school en in de scholengemeenschap
Functie-eisen / Competenties Afgeronde werktuigbouwkundige opleiding op HBO of academisch niveau; Minimaal vijf jaar ervaring in technische organisaties;
 Leiden van een organisatie  ontwikkelingen sturen en beïnvloeden  beheersen van processen.
In 7 stappen naar een gezond bedrijf
Afnemende en toenemende verantwoordelijkheid
Beroepsopdracht 4 In het cluster Talen.
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
Hogeschool Rotterdam, Opleiding Vastgoed & Makelaardij drs. ing. M.M.A. Scheepers Collegejaar college.
Methoden & Technieken Hogeschool Rotterdam,
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Functiewaarderen workshop OOP
SPH deeltijd jaar 2 onderzoeksvaardigheden.
Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2010/2011 Opdracht 3.
PROJECT 3 PEDAGOGISCH WERKEN IN DE WIJK Bijeenkomst 1, week uur Kwartaal 1, schooljaar 2014/2015 Klas: VQR2A Docent: Madeleine Meurs Mail:
Productbespreking 2 la 3 1 december Goed: Relevante onderwijsvernieuwingen! Marcia: handelingsgericht werken Manon: actief leren Sandra: betekenisvol.
Evaluatie Cursus.
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
Workshop Starten met je onderzoek Hans de Braal en Gert-Jan de Fijter.
A-3 DJI netwerk INK bijeenkomst 2012 pijler 2. 2 A-3 managementgesprek visie op doel, inhoud en ondersteuning Gesprek tussen 2 vertegenwoordigers van.
VAD bijeenkomst 1.2. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom 2.Huishoudelijke mededelingen 3.Test kwalificatie dossier 4.Terugblik en bespreken thuisopdrachten.
Praktisch werk effectiever maken Tekst: Henny Kramers-Pals.
AOS docentonderzoek bijeenkomst 8 Dataverzameling: Eigen instrumenten, ontwerp.
Cliëntervaringsonderzoek Epilepsiecentrum Kempenhaeghe Sector Zorg & Dienstverlening Kwaliteitsdag VGN Door Esther Landsheer, MSc. Orthopedagoog.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Verbeteringen en personeel Par:
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
Workshop ‘Ben ik tevreden?’ 9 januari Welkom Workshop ‘Ben ik tevreden?’ 9 januari 2012.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
WELKOM Tweede jaars OGP6 Onderzoek Bijeenkomst
1 Afstuderen interne communicatie bij de unit Gegevens 2 februari 2017 Hanneke van der Linde.
Business Process Management
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Concrete stappen naar aansprekende woonzorg- en serviceconcepten
Analyse van het studiekeuzeadvies binnen het Ichthus Lyceum
Een vergadering organiseren
Open Data PMA 3 december 2015 Om het onderwerp open data wat levendiger te maken willen we een korte presentatie geven, met daarin: een concreet voorbeeld.
Gaandeweg kiezen Rob Duijker en Martha Haverkamp
Het Sociale Consumenten Brein
WETENSCHAPSWINKEL UT MKB WETENSCHAPSWINKEL
Vergadering Personeelsdienst
De Sensatie van een Goed Leven Prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking Samen ontwikkelen van een ‘zorgtraject’ voor begrip.
Praktijkgericht onderzoek
Welkom bij DAIly NURSE.
ISociaal Programma gericht op stroomlijning van informatievoorziening van het sociaal domein om de inwoner sneller aan een passende oplossing te helpen.
VERHOGEN STUDIESUCCES door Learning Analytics
The Future Teacher 3.0.
Voorbeeld presentatie
Transcript van de presentatie:

managen analyseren 6 adviseren creëren organiseren begeleiden In kaart brengen Organisaties communicatieve r maken Iets doen ontstaan Mensen communicatieve r maken Leiden en bewaken van het communicatie proces Zorgen voor ontmoetingen

De beroepsniveauprofielen bestaan uit: Zes kerntaken analyseren – adviseren – creëren – organiseren – begeleiden – managen Zes niveaus elke kerntaak kan op 6 verschillende niveaus uitgeoefend worden elk niveau hoger beteklent meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid én grotere en zwaardere vraagstukken Een functie bestaat uit een combinatie van kerntaken, uitgevoerd op verschillende niveaus

2 analyseren adviseren creëren organiseren begeleiden managen Ik doe de logistieke voorbereiding voor onderzoek. Ik verwerk resultaten uit een analyse of kwantitatief onderzoek tot duidelijke overzichten. Ik verzamel data t.b.v. adviesdocumenten Ik lever onder begeleiding van CP3 onderdelen van communicatiemiddelen. Ik ondersteun de uitvoering van een belevenis en werk onder begeleiding van CP3 Ik ondersteun de begeleider op CP3 Ik zorg voor de Traffic. Instructieniveau: Zelfstandig uitvoeren binnen gegeven kaders 3

3 analyseren adviseren creëren organiseren begeleiden managen Ik voer in een gegeven onderzoeksopzet, binnen de organisatie, zelfstandig een analyse uit volgens een vaste onderzoeksmethode. Ik adviseer binnen gemaakte strategische keuzen over de inzet van communicatie- middelen. Ik bedenk en/of maak op basis van de analyse van de opdrachtgever een compleet communicatiemiddel Ik maak op verzoek van de opdrachtgever een complete opzet voor een belevenis. Uitvoering vindt onder verantwoordelijkheid van CP4 plaats. Op basis van de analyse van de opdrachtgever verzorg ik de enkelvoudige training/ontwikkeling/ leeractiviteit die verloopt volgens een bekend stramien Ik maak een eenvoudig communicatieplan voor een enkelvoudig vraagstuk voor een specifieke doelgroep en voer dat uit. Ik houd toezicht op activiteiten van professionals op CP2 Taakniveau: Gegeven oplossing realiseren 4

4 analyseren adviseren creëren organiseren begeleiden managen Ik toets de vraag van de opdrachtgever en onderzoek een communicatievraagstuk door het uitvoeren van een analyse/onderzoek. Ik maak een keuze uit de bestaande methodologie en interpreteer de resultaten Ik adviseer, vanuit het perspectief van het communicatievak, over de strategie van de organisatie. Ik beoordeel de analyse van de opdrachtgever en ontwikkel formats voor communicatie-middelen. Ik toets de vraag van de opdrachtgever en vertaal deze in een (geheel van) belevenis(sen) en bijeenkomsten. Ik ontwerp zelfstandig een leeractiviteit op maat die een oplossing is voor een vraagstuk rond communicatieve vaardigheden van een individu of groep en verzorg die. Ik maak de communicatiestrategie en vertaal deze in concrete communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen en middelen inclusief budget en voer uit of stuur aan. Ik houd toezicht op activiteiten van professionals op CP3. Resultaatniveau: Verantwoordelijk voor het bepalen van de oplossing 5

5 analyseren adviseren creëren organiseren begeleiden managen Ik vertaal een organisatievraag in een communicatievraagstuk, bepaal probleem-, doel- en vraagstelling en benodigde methodologie. Ik ontwikkel zonodig een theoretisch framework en nieuwe procedures. Ik interpreteer en geef communicatieve betekenis aan de resultaten van het onderzoek. Ik adviseer vanuit het perspectief van de organisatie en met in begrip van aanpalende disciplines over de strategische koers van de communicatie. Ik vertaal de strategie in concepten voor middelen en/of media. Na overleg organiseer ik de uitvoering Ik signaleer relevante ontwikkelingen, trends en issues in het vakgebied van mijn opdrachtgever en formuleer naar aanleiding daarvan communicatiethema’s en items die relevant zijn voor mijn opdrachtgever en zijn actoren. En vertaal deze in concepten voor grote en kleine belevenissen. Ik stel het niveau van communicatie effectiviteit van de opdrachtgever en/of anderen in, of gerelateerd aan de organisatie, vast. Ik leg een strategie en aanpak voor. Na overleg leid ik de uitvoering in goede banen. Ik formuleer het strategisch communicatiebeleid in een samenhangend geheel van communicatieactiviteiten. Ik houd toezicht op activiteiten van professionals op CP4. Planniveau: Richtinggevend voor de lange termijn 6

6 analyseren adviseren creëren organiseren begeleiden managen Ik signaleer issues en interdisciplinaire/maatschappelijke vraagstukken, vertaal deze in samenhangende onderzoeksvoorstellen. Ik combineer inzichten en methoden uit diverse disciplines. Ik voeg nieuwe theorieën toe. Ik stuur andere onderzoekers aan. Ik adviseer vanuit discipline-overstijgend en/of specialistisch en/of wetenschappelijk perspectief over de strategische concepten van de organisatie. Ik creëer een nieuw paradigma in de communicatie op het juiste moment Ik herken een nieuw paradigma en ontwerp n.a.v. de bijbehorende trends, issues en ontwikkelingen nieuwe communicatiethema’s en vormen van ontmoetingen voor het vakgebied. Ik ontwerp een nieuw pedagogisch en didactisch begeleidingsconcept dat breed toepasbaar is. Ik ontwikkel nieuwe inzichten in communicatiebeleid en initieer de implementatie daarvan. Issueniveau: Definiëren van problemen en issues 7