Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: 15-17 Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Christophel Columbus.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Rembrandt Rembrandt Dagelijks leven •Zondag naar Westerkerk •Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag les geven.
Christengemeenschap De Goede Herder
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Tekst en illustraties gemaakt door: Jonas, Jonathan, Yannick, Janita, Silke en Veerle.
Hier zijn we met de achtbaan van knex bezig. Hij wordt heel groot.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Suriname Soraya van Lomwel.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Bestemming God eren ….
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
Onderwijs en kinderarbeid
Welkom in deze kerkdienst
Hoofdstuk 3.
Wij gaan op reis met ……… Lot.
De visie is Jezus One for all.
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
De paal in Wesley Geerts 05 nov 2010.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Aardrijkskunde hoofdstuk 15
Glans en Glorie Kunst van de Russisch-orthodoxe kerk 1 Hermitage Amsterdam.
Kindermoment.
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Het verhaal van Pasen.
Welkom.
Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.
Advent 2014 Logo school.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Kleine leningen voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia
Kuska startviering 2015.
Kolonialisme en slavernij
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 7 februari 2015 De huidige Oakwood University werd gerealiseerd doordat kerkleden maaltijden oversloegen om zodoende.
Bevolkingsgroepen in Suriname
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Zondag 29 maart 2015 Welkom Voorganger: Mv. B. Woord Ouderling van dienst: Jenny Boersma Orgel: Anne Kroeze Lezing: Joh. 12:
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Jubileumproject Ark Mission 100 jaar
Vrijheid.
Wat moet ik weten aan het einde van de les?
Welkom Voorganger: ds. J. de Kok Ouderling : M. v. d. Velde Organist: J.M. v.d. Berg Schriftlezing: Openb. 12: 1-6.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Liturgie ♪ 138:1,2,4 ♫ KND Voor we gaan ♪ 67:1,2 ♪ 314:1,2,3 ✝ LUC5:1-11 ♪ 317:1,2,3 ▶ Visloze Vissers ♪ 513:1,2,3 ♪ 838:1,3,4 Zondag 7 februari 2016.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Vrijwilligerswerk in Peru Babette en Minoesch. Waar ligt Peru?
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
1.7 Iedereen is bezig Samengestelde zinnen. Opa heeft alles wat zijn hartje begeert. Opa wil graag een hut hebben. Kun je hier één zin van maken?
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
Dit is de familie van Zuze Charles
Slaven op de plantages.
Stichting Antwoord “Geef Emanuel een Bijbel, zodat hij en zijn vrienden de Here Jezus leren kennen.”
Madu is 7 jaar. Hij woont in Caïro. Dat is de hoofdstad van Egypte.
Transcript van de presentatie:

Op reis naar… Suriname!

Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen

Waar ligt Suriname? Suriname ligt in Zuid Amerika De hoofdstad is Paramaribo, en dat ligt hier kilometer vandaan! mensen wonen er in Suriname Suriname is 5x zo groot als Nederland Zonnestralen voor kinderen

Straatbeeld Paramaribo In het regenseizoen loopt de stad onder water. Zonnestralen voor kinderen

Klik op afbeelding voor afspelen videofragment Beelden van het binnenland van Suriname

Geschiedenis van Suriname Suriname was een kolonie (dat is een land dat veroverd en bestuurd wordt door een ander land) van Nederland van 1667 tot Nederlanders hadden er veel plantages met bijv. cacao en suiker. De slaven werden uit Afrika met een schip naar Suriname gebracht Zonnestralen voor kinderen

Slaven aan het werk op de plantages

Wie wonen er in Suriname? -Indianen -Creolen -Javanen -Hindoestanen -Chinezen HindoestanenIndianen ChinezenCreolen Javanen Zonnestralen voor kinderen

Het onderwijs Kinderen komen net uit school in hun schooluniformen

Klik op afbeelding voor afspelen videofragment Creoolse kinderen uit het binnenland zingen Zonnestralen voor kinderen

De reformatiekerk in Paramaribo De kerk ik Powakka De zending

Zonnestralen voor kinderen Meneer en mevrouw Fekkes en Windy in Suriname

De zondagschool in Suriname Op zondagmorgen is er na de dienst zondagschool in Powakka Op zondagmiddag is er zondagschool in Paramaribo, in de Hoogestraat Zondagschool in Powakka Zondagschool in Paramaribo Zonnestralen voor kinderen

Wie zijn de kinderen van de zondagschool? In Paramaribo wordt in de Hoogestraat ook zondagschool gehouden. Deze kinderen komen vooral uit arme gezinnen. Jahir uit de Hoogestraat. Jahir is 8 jaar en zit in de tweede klas (groep 4). Later wil hij president worden. Tot vorig jaar woonde hij nog in de Hoogestraat samen met zijn broer en moeder. Toen moesten ze weg uit hun huis en nu wonen ze bij hun opa en oma in huis in een andere straat. Jahir wil naar de zondagsschool blijven komen, elke zondag gaat hij op een plaats staan waar wij langs komen met de auto zodat hij mee kan rijden naar de kerk. Zonnestralen voor kinderen Iën is 4 jaar en woont naast de kerk. Als de deur van de kerk open wordt gemaakt, komt hij in zijn onderbroekje aan springen en vraagt: mag ik komen vandaag?

Wie zijn de kinderen van de zondagschool? In Powakka wonen vooral indianen. Powakka ligt in het binnenland van Suriname. Cheyenne en Jaïr uit Klein Powakka. Cheyenne is 9 jaar en Jaïr is 8 jaar, Cheyenne is de tante van Jaïr. Ze wonen in een huis achter de kerk samen met vader en moeder, opa en oma, broer en zusje. Zij komen vaak helpen om de bekers af te wassen waar de kinderen op de zondagsschool uit gedronken hebben en komen de vloer van het lokaal vegen. Zonnestralen voor kinderen

Wat is er nog nodig voor de zondagschool? Zonnestralen voor kinderen Voor de kinderen: -Bijbels dagboekje - Boekjes voor de zondagschool waar de kinderen uit kunnen leren en werken - Kinderbijbel - Bijbelse platen Voor de zondagschoolleiders: -Training zodat nog meer mensen de kinderen over de Heere Jezus kunnen vertellen. Hiervoor is veel geld nodig. Wij zijn heel blij dat jullie ons willen helpen om geld op te halen voor de zondagschool in Suriname. Zo kunnen nog meer kinderen in Suriname over de Heere Jezus horen.

Wat kunnen wij doen voor de kinderen in Suriname? Zonnestralen voor kinderen

Klik op afbeelding voor afspelen videofragment Zondagschool Paramaribo