HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7:18-19 1 HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
1. Het einde van de kalender op 21 december?. 2. Het grote verlangen van deze wereld.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Godsdienst.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
De gekruisigde Jezus spreekt je aan PALMZONDAG
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
Jezus verliest de liefde van mensen
Liturgie Gz.157: 1-4 Lz.Micha 7 : 8 – 20 Ps.51 : 1, 5 T.Micha 7 : 18 en 19 Ps.32 : 1 Geloofsbelijdenis Lied 481 : 1, 4 Voorganger:br. D. Wagenaar Organist:br.
Godsdienst 1.
Echt of nep?.
WELKOM OP TOV!.
‘voor de kinderen’.
Wat doet de Heilige Geest?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
“Geef en je zal gegeven worden.”
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Wij zijn God zomaar ontrouw Maar God wil je terug …
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Vers 1 De zonde spreekt haar vleiend woord, waarnaar de boze gaarne hoort, want hij wil God niet vrezen. 't Is enkel kwaad wat hij beoogt. Hij denkt dat.
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Niets zonder Gods zegen
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Welkom in de samenkomst
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
“En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt!”
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Spring in het diepe!.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Les 13 voor 26 december Ík zei echter: Zij zijn maar geringe mensen, zij gedragen zich als dwazen, omdat zij de weg van de HEERE niet kennen, het.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Welkom Voorganger: Ds. A. Hiemstra Ouderling van dienst: B. v.d. Velde Organist: J. Bredewout Schriftlezing: Lucas 3: en Micha 6: 1-8.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Met een bewogen hart aan de slag!. Romeinen brief handleiding voor zendeling 1.Met passie voor de boodschap (1:16) 2.Met visie voor de wereld (15:20)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vrucht van de Geest ZESDE THEMADIENST IKZELF EN DE ANDER.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 1
HEEL je leven... 1.
Houd de verwachting levend
Voorganger: drs. B. Wiegman Organist: Erik Nijzink
Transcript van de presentatie:

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Hij gooit de zonde weg en houdt de zondaar vast Zo is de HEER – zo wil hij dat wij zijn

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij JAHWE (DE HEER) Baäl Nebo Marduk

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: Micha 6:6-7. ‘Wat kan ik de HEER aanbieden, waarmee hulde brengen aan de verheven God? Moet ik hem tegemoet treden met brandoffers, zou hij eenjarige stieren aanvaarden? Kan ik hem gunstig stemmen met duizenden rammen, met olie, stromend in tienduizend beken? Moet ik mijn oudste kind geven voor wat ik heb misdaan, de vrucht van mijn schoot voor mijn zondig leven?’

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Zo waren die goden > zo zijn mensen

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Hij gooit de zonde weg en houdt de zondaar vast Zo is de HEER – zo wil hij dat wij zijn

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: Micha 1:2-5a Luister, volken, allemaal, hoor, aarde en wie haar bewonen, hoe God, de HEER, tegen jullie getuigen zal vanuit zijn heilige tempel. Zie hoe de HEER zijn verblijf verlaat, afdaalt, en over de hoogten van de aarde schrijdt. Onder hem smelten de bergen en splijten de dalen als was dat smelt voor vuur, als water dat van een helling stort. Dit alles gebeurt om Jakobs misdaad, om de zonden van het volk van Israël.

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: Micha 2:3 Daarom _ dit zegt de HEER: Over dit volk zal ik onheil brengen, een onheil dat jullie niet kunnen afschudden en waaronder jullie gebukt zullen gaan. Er wacht jullie een tijd van verschrikking!

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Gods boosheid is echt!

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Gods boosheid is echt! Maar hij houdt er niet aan vast.

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Gods boosheid is echt! Maar hij houdt er niet aan vast. Het liefst vergeeft hij!

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Ezechiël 33:11 Zo waar ik leef _spreekt God, de HEER _,de dood van een slecht mens geeft me geen vreugde, ik wil dat hij een andere weg inslaat en in leven blijft.

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Lucas 15:10 Zo, zeg ik u, heerst er ook vreugde onder de engelen van God over één zondaar die tot inkeer komt.

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Hij gooit de zonde weg en houdt de zondaar vast Zo is de HEER – zo wil hij dat wij zijn

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Hij gooit de zonde weg en houdt de zondaar vast

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Hij gooit de zonde weg en houdt de zondaar vast Jezus heeft onze zonden het kruishout op gedragen

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan boosheid, maar wil graag vergeven Hij gooit de zonde weg en houdt de zondaar vast Zo is de HEER – zo wil hij dat wij zijn

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Zo is de HEER – zo wil hij dat wij zijn Kolossenzen 3:13. Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft; zoals de Heer u vergeven heeft, moet u elkaar vergeven.

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Zo is de HEER – zo wil hij dat wij zijn God wil zijn Geest van ‘graag vergeven’ ook in ons laten werken

HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Zo is de HEER – zo wil hij dat wij zijn God wil zijn Geest van ‘graag vergeven’ ook in ons laten werken Laat dat het klimaat in de kerk bepalen: hier worden ménsen vastgehouden, niet iemands fouten