De zonde zit diep in je Leerdienst zonde - 2 1 DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom`

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De gevolgen van de zonde
Advertisements

Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
De Schepping. En toen zei God: Adam, Ga naar de vallei...
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De christelijke boodschap
Bestemming God eren ….
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Vrijheid?!.
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
Genade en veroordeling
Schriftlezing: Handelingen 25: 23 – 26: 32 Zingen: Psalm 67 : 1, 2, 3
Godsdienst.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
In de put? Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Erger dan de put: waterdiepten afgesneden van het leven Ellende, meer dan minpuntje.
Jouw geloof, mijn geloof? Komt het met alle mensen goed? Komt het met alle mensen goed? Nee, alleen door waar geloof Nee, alleen door waar geloof Levensgroot.
Kernvraag van Psalm 121: Wie helpt mij?
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wat doet de Heilige Geest?
ONZE RECHTVAARDIGING Zondag 23. WAT HEB JE ER NU AAN …DAT JE DIT ALLES GELOOFT?
IN DE WERELD VAN ADAM EN EVA
Mam, ik heb een vraag … De kinderen op school zeggen steeds twee woorden die ik niet begrijp …
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
WAT IS GELOOF? & HOE GELOOF TE OEFENEN.
Sneak preview 1 Welk offer bracht Zacharias toen een engel aan hem verscheen? brandoffer zoenoffer reukoffer.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Leven zoals God het bedoelde?!
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
HC Zondag 3 De leer van de erfzonde verzet instemming het kwaad zit in de wereld en in onszelf Andreas Kinneging: de mens deugt van nature niet (in: Geografie.
Hoe luister je naar de wet van God?
Hartelijk welkom bij deze Bijbelstudieserie. Thema: “Met Christus gekruisigd”
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Het hart van een mens is als een spons
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
Preek Hebreeën 4:
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Jij mag leven onder een open hemel
Ben jij wel eens verwonderd?
Thema: mijn Schepper is mijn Vader
Allebei heb je ELKE DAG nodig.
Zingen Vers 1 Ontferm U God, ontferm U, hoor mijn klacht,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
Gods stem verstaan 1. Geloof je in de bijbel? 2. Heb je de bijbel nodig? 3. Hoe moet je de bijbel lezen? Gods stem verstaan (leerdienst 1/3)
Hartelijk welkom! Thema van deze leerdienst: “Kun je zonden erven?”.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Zonde – veel meer dan jij doet leerdienst ‘wat is zonde’ 1.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Zonde – niet je identiteit, wel een realiteit leerdienst zonde -3 1 Welke plek heeft zonde in je geloofsleven? - Leren van andere christenen - Romeinen.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
´Christus is Heer voor traditionele, moderne en postmoderne mensen´
Het Evangelie naar JOHANNES studie september 2017 Bodegraven.
maar wat willen wij? Genesis 3
19 – Supergoed of totaal bedorven?
als ik voor God kies is dat aan God te danken als ik voor het ongeloof kies is dat mijn schuld.
de brief aan de Romeinen
Godsbeeld en zelfbeeld in Bijbels licht
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom`

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` Waarom zette God die boom daar? Zat ‘zonde als macht’ in de schepping? Komt het van buiten de schepping – maar God schiep toch alles?

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` Waarom zette God die boom daar? Zat ‘zonde als macht’ in de schepping? Komt het van buiten de schepping – maar God schiep toch alles?

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` Waarom zette God die boom daar? Zat ‘zonde als macht’ in de schepping? Komt het van buiten de schepping – maar God schiep toch alles? a.De bijbel stelt die vraag niet Geen verklaring maar bevrijding

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` Waarom zette God die boom daar? Zat ‘zonde als macht’ in de schepping? Komt het van buiten de schepping – maar God schiep toch alles? a.De bijbel stelt die vraag niet b.Zoeken naar ‘waarom’ is snel : schuld afwijzen ‘Als God nou eens niet…` `De duivel doet het in mij…`

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` a. De bijbel stelt die vraag niet b. Zoeken naar ‘waarom’ is snel : schuld afwijzen c. Maak van het kwaad geen tegen-god Manicheeërs : Go(e)d tegenover Kwaad

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` a. De bijbel stelt die vraag niet b. Zoeken naar ‘waarom’ is snel : schuld afwijzen c. Maak van het kwaad geen tegen-god Manicheeërs : Go(e)d tegenover Kwaad ‘al het kwaad (ziekte, ellende) komt van de duivel` ???

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` a. De bijbel stelt die vraag niet b. Zoeken naar ‘waarom’ is snel : schuld afwijzen c. Maak van het kwaad geen tegen-god Manicheeërs : Go(e)d tegenover Kwaad ‘al het kwaad komt van de duivel` ??? De duivel is schepsel. Gód heeft alle macht

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe`

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` a. Zonde in het hart van Eva en Adam

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` a.Zonde in het hart van Eva en Adam b.Doorwerking van de zonde in alle mensen Erfzonde Rom.5:19, door de ongehoorzaamheid van één mens werden alle mensen zondaars

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` a.Zonde in het hart van Eva en Adam b.Doorwerking van de zonde in alle mensen Erfzonde Rom.5:19, door de ongehoorzaamheid van één mens werden alle mensen zondaars - schuldig: erf-schuld

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` a.Zonde in het hart van Eva en Adam b.Doorwerking van de zonde in alle mensen Erfzonde Rom.5:19, door de ongehoorzaamheid van één mens werden alle mensen zondaars - schuldig: erf-schuld - zondig: erf-smet

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` a.Zonde in het hart van Eva en Adam b.Doorwerking van de zonde in alle mensen c.Want `één voor allen, allen door één` Erfzonde: verklaarbaar?

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` a.Zonde in het hart van Eva en Adam b.Doorwerking van de zonde in alle mensen c.Want `één voor allen, allen door één` Erfzonde: verklaarbaar? - in Adam waren wij reëel aanwezig - Adam zondige als hoofd van het verbond

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` a.Zonde in het hart van Eva en Adam b.Doorwerking van de zonde in alle mensen c.Want `één voor allen, allen door één` Gods recht is : `één voor allen, allen door één’

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` 3.Belijd de diepte van je schuld

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` 3.Belijd de diepte van je schuld Psalm 51:7 Ik was al schuldig toen ik werd geboren, al zondig toen mijn moeder mij ontving.

De zonde zit diep in je Leerdienst zonde DE ZONDE ZIT DIEP IN JE 1.Vraag niet naar het `waarom` 2.Geloof het bijbelse antwoord op ‘hoe` 3.Belijd de diepte van je schuld Psalm 51:7 Ik was al schuldig toen ik werd geboren, al zondig toen mijn moeder mij ontving. en toch in Christus aanvaard door God