Wat is zonde?! Hebr.4:14-16. 14 Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De gevolgen van de zonde
Jezus onze Hogepriester
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
Genade en veroordeling
Deel II verzoening.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Op weg naar Herstel Op Weg naar Herstel 4 januari 2014 ’t Veerlicht
“De andere kant van de medaille”
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Genade schenken 1.
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Zijn we werkelijk anders?!
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Preek Hebreeën 4:
De nieuwe levenswandel Efeze
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
"het woord der verzoening"
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Gemeente zijn we samen Viering samen-gaan Elim en Zout & Licht Hilversum – 13 sept
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
Jij en ik: geschapen naar Gods beeld Met de bedoeling dat we -Zouden liefhebben -Goed zouden spreken over elkaar -Anderen zouden helpen; er voor elkaar.
De Heilige Geest in Hebreeën Hebreeën 3: Daarom, zoals de Heilige Geest zegt: “Heden, indien u Zijn stem hoort, 8 “verhard dan uw hart niet,
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Kerstavond 2015 Het contrast van de twee koningen.
* Christus, het beeld en woord van God
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Grote Verzoendag “Want op deze dag wordt voor u verzoening gedaan om u te reinigen. Van al uw zonden wordt u voor het aangezicht van de HEERE gereinigd.”
In Perspectief.
Opvoeden - 24 juni
De waarheid is massief.
Vrijmoedig bidden.
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Wat is zonde?! Hebr.4:14-16

14 Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan deze belijdenis vasthouden.

Hebr.4: Want wij hebben geen Hogepriester Die geen medelijden kan hebben met onze zwakheden, maar Een Die in alles op dezelfde wijze als wij is verzocht, maar zonder zonde.

Hebr.4: Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip.

Hebr.4:15 15 Want wij hebben geen Hogepriester Die geen medelijden kan hebben met onze zwakheden, maar Een Die in alles op dezelfde wijze als wij is verzocht, maar zonder zonde.

1. Wat is ‘zonde’?

Wat is ‘zonde’? We leven in een ‘sorry-cultuur’ Sorry zeggen versus Vergeving vragen Verwarring

2. Is dit ‘zonde’…?!

Is dit ‘zonde’…?!

Is het ‘zonde’…?! …of (slechts) een “overtreding”…?! ‘verkeerd’ is niet vanzelfsprekend ook ‘zonde’

3. Jezus was zonder zonde Hebr.4:15

Jezus was zonder zonde, Hebr.4:15 “Vos” over Herodes

Jezus was zonder zonde, Hebr.4:15 “Vos” over Herodes “Satan” tegen Petrus

Jezus was zonder zonde, Hebr.4:15 “Vos” over Herodes “Satan” tegen Petrus “Huichelaars” tegen/ over geestelijke leiders

Jezus was zonder zonde, Hebr.4:15 “Vos” over Herodes “Satan” tegen Petrus “Huichelaars” tegen/ over geestelijke leiders Gaf aanstoot (o.a. door te genezen op de Sabbat)

Jezus was zonder zonde, Hebr.4:15 “Vos” over Herodes “Satan” tegen Petrus “Huichelaars” tegen/ over geestelijke leiders Gaf aanstoot (o.a. door te genezen op de Sabbat) Uitte zijn woede (bijv. door geldwisselaars uit de tempel te slaan)

Jezus was zonder zonde, Hebr.4:15 “Vos” over Herodes “Satan” tegen Petrus “Huichelaars” tegen/ over geestelijke leiders Gaf aanstoot (o.a. door te genezen op de Sabbat) Uitte zijn woede (bijv. door geldwisselaars uit de tempel te slaan) Zie ook meningsverschil Paulus en Barnabas (verbittering en uit elkaar gaan), Hand.15:39

4. Wat is zonde? (1)

Wat is zonde? Zonde is veel meer dan een ‘foutje’ of een misser of een tekortkoming…

Wat is zonde? Zonde is veel meer dan een ‘foutje’ of een misser of een tekortkoming…

Wat is zonde? Zonde is veel meer dan een ‘foutje’ of een misser of een tekortkoming…

5. Wat is zonde? (1)

Wat is zonde? 1.Wat de Bijbel zonde noemt is zonde

Wat is zonde? 1.Wat de Bijbel zonde noemt is zonde 2.Zonde is waarvoor Jezus aan het Kruis gestorven is

Wat is zonde? 1.Wat de Bijbel zonde noemt is zonde 2.Zonde is waarvoor Jezus aan het Kruis gestorven is 3.Zonde is dat wat scheiding brengt tussen de mens en God

Wat is zonde? 1.Wat de Bijbel zonde noemt is zonde 2.Zonde is waarvoor Jezus aan het Kruis gestorven is 3.Zonde is dat wat scheiding brengt tussen de mens en God 4.Zonde komt uit ons hart voort, Matt.15:18-20

Wat is zonde? 1.Wat de Bijbel zonde noemt is zonde 2.Zonde is waarvoor Jezus aan het Kruis gestorven is 3.Zonde is dat wat scheiding brengt tussen de mens en God 4.Zonde komt uit ons hart voort, Matt.15: Zonde is een harts-keuze, een opzet; en brengt verantwoordelijkheid met zich mee

Wat is zonde? 6.Zonde verontreinigt ons, Matt.15:18

Wat is zonde? 6.Zonde verontreinigt ons, Matt.15:18 7.Zonde is dat wat de bron is van de ‘dood’, Jak.1:5 (letterlijk, maar ook moreel, relationeel, …)

Wat is zonde? 6.Zonde verontreinigt ons, Matt.15:18 7.Zonde is dat wat de bron is van de ‘dood’, Jak.1:5 (letterlijk, maar ook moreel, relationeel, …) 8.Zonde heeft de bekwaamheid om ‘te groeien’ (als onkruid, kanker)

Wat is zonde? 6.Zonde verontreinigt ons, Matt.15:18 7.Zonde is dat wat de bron is van de ‘dood’, Jak.1:5 (letterlijk, maar ook moreel, relationeel, …) 8.Zonde heeft de bekwaamheid om ‘door te groeien’ (als onkruid, kanker) 9.Zonde is wat je moet belijden en vergeving voor moet vragen, vgl. Hebr.9:22

Wat is zonde? 6.Zonde verontreinigt ons, Matt.15:18 7.Zonde is dat wat de bron is van de ‘dood’, Jak.1:5 (letterlijk, maar ook moreel, relationeel, …) 8.Zonde heeft de bekwaamheid om ‘door te groeien’ (als onkruid, kanker) 9.Zonde is wat je moet belijden en vergeving voor moet vragen, vgl. Hebr.9: Zonde brengt ‘nieuwe’ en andere zonden voort

6. Wat is zonde? (2)

Wat is zonde? (2) Begrijp het verschil: a)Zonde als Macht, Rom.5-8 Rom.5:12 door één mens zonde in de wereld gekomen 6:1-2 je bent aan de zonde gestorven, … er nu niet meer in leven Gal.2:20 …ik leef niet, maar Christus leeft in mij…

Wat is zonde? (2) Begrijp het verschil: a)Zonde als Macht, Rom.5-8 b)Zonde als verkeerde, zondige daden, gewoonten Die veranderd dienen te worden d.m.v. discipelschap, geestelijke groei en deel van gemeente zijn (“Lichaam,” opbouw, toerusting)

Wat is zonde? (2) Begrijp het verschil: 1.1Joh.3:6, 9; 5:18 2.1Joh.1:8

1Joh.3:6 Ieder die in Hem blijft, zondigt niet; ieder die zondigt, heeft Hem niet gezien en heeft Hem niet gekend.

1Joh.3:9 Ieder die uit God geboren is, doet de zonde niet, want Zijn zaad blijft in hem; en hij kan niet zondigen, omdat hij uit God geboren is.

1Joh.5:18 Wij weten dat ieder die uit God geboren is, niet zondigt; maar wie uit God geboren is, bewaart zichzelf en de boze heeft geen vat op hem.

Wat is zonde? (2) Begrijp het verschil: 1.1Joh.3:6, 9; 5:18zonde als macht 2.1Joh.1:8

1Joh.1: Als wij zeggen dat wij geen zonde hebben, misleiden wij onszelf en is de waarheid niet in ons. 9 Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid. 10 Als wij zeggen dat wij niet gezondigd hebben, maken wij Hem tot leugenaar en is Zijn woord niet in ons.

Wat is zonde? (2) Begrijp het verschil: 1.1Joh.3:6, 9; 5:18zonde als macht 2.1Joh.1:8zonde als zondige daden

7. Sorry-Cultuur

Sorry-Cultuur Oppervlakkig Geen morele richtlijn

Sorry-Cultuur Oppervlakkig Geen morele richtlijn “Sorry” – geen verantwoordelijkheid op je nemen

Sorry-Cultuur Oppervlakkig Geen morele richtlijn “Sorry” – geen verantwoordelijkheid op je nemen Een ‘sorry’ uit beleefdheid – geen verandering in houding en levensstijl

Sorry-Cultuur Als het gaat om de Gemeente van Jezus Christus, kunnen we ons niet veroorloven een ‘sorry-cultuur’ te hebben

Sorry-Cultuur Als het gaat om de Gemeente van Jezus Christus, kunnen we ons niet veroorloven een ‘sorry-cultuur’ te hebben Géén gemakzucht…!!

Sorry-Cultuur Als het gaat om de Gemeente van Jezus Christus, kunnen we ons niet veroorloven een ‘sorry-cultuur’ te hebben God, onze Vader, te kort doen

Sorry-Cultuur Als het gaat om de Gemeente van Jezus Christus, kunnen we ons niet veroorloven een ‘sorry-cultuur’ te hebben God, onze Vader, te kort doen Onszelf en elkaar tekort doen

Sorry-Cultuur Als het gaat om de Gemeente van Jezus Christus, kunnen we ons niet veroorloven een ‘sorry-cultuur’ te hebben God, onze Vader, te kort doen Onszelf en elkaar tekort doen De maatschappij (“de wereld”) te kort doen

Ef.4:17-20 Dit zeg ik dan en betuig ik in de Here, dat gij niet langer moogt wandelen zoals ook de heidenen wandelen, in de ijdelheid van hun denken, 18 verduisterd in hun verstand, vervreemd van het leven Gods om de onwetendheid, die in hen heerst, om de verharding van hun hart.

Ef.4: Zij hebben zich immers in hun verdoving overgegeven aan de losbandigheid om gretig winst te slaan uit allerlei onreinheid. 20 Maar gij geheel anders: gij hebt Christus leren kennen.

Sorry-Cultuur Als het gaat om de Gemeente van Jezus Christus, kunnen we ons niet veroorloven een ‘sorry-cultuur’ te hebben God, onze Vader, te kort doen Onszelf en elkaar tekort doen De maatschappij (“de wereld”) te kort doen – “…gij geheel anders, gij hebt Christus leren kennen…” Ef.4:17-20

Hebr.4:15 15 Want wij hebben geen Hogepriester Die geen medelijden kan hebben met onze zwakheden, maar Een Die in alles op dezelfde wijze als wij is verzocht, maar zonder zonde.