De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Grote Verzoendag “Want op deze dag wordt voor u verzoening gedaan om u te reinigen. Van al uw zonden wordt u voor het aangezicht van de HEERE gereinigd.”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Grote Verzoendag “Want op deze dag wordt voor u verzoening gedaan om u te reinigen. Van al uw zonden wordt u voor het aangezicht van de HEERE gereinigd.”"— Transcript van de presentatie:

1 Grote Verzoendag “Want op deze dag wordt voor u verzoening gedaan om u te reinigen. Van al uw zonden wordt u voor het aangezicht van de HEERE gereinigd.” (Leviticus 16:30)

2 Grote Verzoendag “Aäron moet zijn beide handen op de kop van de levende bok leggen en al de ongerechtigheden van de Israëlieten belijden, al hun overtredingen, overeenkomstig al hun zonden. Hij moet die op de kop van de bok leggen en hem door de hand van een man, die daarvoor gereedstaat, de woestijn in sturen. Zo draagt de bok al hun ongerechtigheden op zich naar een onbewoond gebied. Hij moet dan de bok de woestijn in sturen.” (Leviticus 16:21 en 22)

3 Grote Verzoendag

4 Grote verzoendag (Viddoej) Belijdenis (naar blz 310 uit de Sidoer)
Onze Vader, God van onze voorouders, God van Abraham, Izak en Jacob, Moge ons gebed voor U komen en onttrekt U zich niet aan ons smeken, want wij zijn niet zo brutaal en hardnekkig, dat wij U, Eeuwige, onze God zouden zeggen ’Wij zijn braaf en hebben niet gezondigd, integendeel, wij hebben wel gezondigd.

5 Grote verzoendag Wij zijn schuldig en wij zijn ontrouw geweest
Wat hebben wij , nu wij voor U staan, U die hoogverheven zetelt, te zeggen? Wat hebben wij, nu wij voor U staan, U die in de hemel troont te vertellen? U weet immers alles wat geheim is en wat openlijk bekend is. U kent de mysteries van de wereld en de diepste geheimen van al wat leeft. U onderzoekt de meest intieme gedachten en doorziet wat in het geweten en het gevoel omgaat. Geen enkel ding is aan Uw blik onttrokken, niets is ervoor verborgen.

6 Grote verzoendag Schenk JaHWeH onze God en God van onze voorouders ons vergeving voor al onze zonden, Scheldt ons onze overtredingen kwijt om WILLE VAN HET VERZOENINGSOFFER VAN UW GELIEFDE ZOON ONZE HEERE EN HEILAND JESJOEA HAMASJIACH... Voor zonde tegenover U begaan; gedwongen of uit vrije wil in overmoed – uit onwetendheid door onbezonnen uitingen in het openbaar of in het geheim

7 Grote verzoendag door het plegen van ontucht op welke wijze. In kijken, denken en doen door het misbruik van de tong bewust of met bedrog met voorbedachte rade door benadeling van een ander door zondenbelijdenis alleen met de mond door geringschatting (verachting) van ouders, leraren, overheid en politie door gebruik van geweld door ontwijding van Gods Naam of overtreden van Gods dag.

8 Grote verzoendag door dwaze uitingen
door schuine/vunzige taal of moppen door verkeerde neigingen door leugen of bedrog door kwaadspreken en lasteren door spot bij het zaken doen door een uitdagende houding door lonken met de ogen door gepraat met de lippen, maar niet met het hart

9 Grote verzoendag door veelzeggende blikken door brutaliteit
door jaloezie, door een aanmatigend oordeel, door lichtzinnigheid, door hardnekkigheid, door haatgevoelens door achterhouden wat een ander kan gebruiken/toekomt door het niet houden van ons woord door het ‘irriteren’ van een broeder of zuster, bewust of onbewust door slordig te zijn in onze omgang met U door...

10 Grote verzoendag Voor al onze zonden vragen wij vergeving, op grond van het Grote Verzoensoffer, het offer voor ons geslacht en het bloed voor ons gestort door de grote Hogepriester en offer tegelijk onze Heere Jesjoea hamasjiach. Zoon van God, Heilige Hoge en Verhevene. Geprezen zij Uw Naam. Wij danken en loven Uw Heerlijke Naam, want U bent het waard dat U om dit offer geprezen worde in alle eeuwigheid. Onze Vader dank U voor deze verzoening voor eens en altijd geschied. Dank U dat we ons opnieuw mogen stellen onder het bedekkende bloed van Jesjoea. Dank U voor Uw vergeving, op grond van Uw belofte, dat “Indien wij onze zonden belijden, U getrouw en Rechtvaardig bent om onze zonden te vergeven en ons te reinigen van al onze ongerechtigheden.”

11 Grote verzoendag Vervul ons met Uw Heilige Geest meer en meer opdat wij leven tot Uw eer. In Jesjoea’s Naam,

12 Grote verzoendag “Want zo’n Hogepriester hadden wij nodig; heilig, onschuldig, onbesmet, afgescheiden van de zondaars en boven de hemelen verheven. Hij heeft het niet nodig, zoals de hogepriesters, elke dag eerst voor Zijn eigen zonden slachtoffers te brengen en pas daarna voor die van het volk. Want dat heeft Hij eens en voor altijd gedaan, toen Hij Zichzelf offerde.” (Hebreeën 7:26,27)

13 Grote verzoendag Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jesjoea, de Zoon van God, laten wij aan deze belijdenis vasthouden. Want wij hebben geen Hogepriester Die geen medelijden kan hebben met onze zwakheden, maar Een Die in alles op dezelfde wijze als wij is verzocht, maar zonder zonde. Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip. Hebr. 4 : 14-16

14 Grote verzoendag “Juich, heidenen, met Zijn volk!
Want Hij zal het bloed van Zijn dienaren wreken. Hij zal de wraak laten terugkomen op Zijn tegenstanders, en Zijn land en Zijn volk verzoenen.” (Deuternonomium 32: 43)

15 Grote verzoendag “Maar nu is Hij bij de voleinding van de eeuwen eenmaal geopenbaard om de zonde teniet te doen door Zijn offer. En zoals het voor de mensen beschikt is dat zij eenmaal moeten sterven en dat daarna het oordeel volgt, zo zal ook Christus, Die eenmaal geofferd is om de zonden van velen weg te dragen, voor de tweede keer zonder zonde gezien worden door hen die Hem verwachten tot zaligheid.”(Hebreeën 9:26b,27)


Download ppt "Grote Verzoendag “Want op deze dag wordt voor u verzoening gedaan om u te reinigen. Van al uw zonden wordt u voor het aangezicht van de HEERE gereinigd.”"

Verwante presentaties


Ads door Google