4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
In deze dienst zal Ds. G. F. de Kimpe voorgaan. Voor de dienst zingen we Gz. 165 Na de zegen Gz. 121: 1, 3, 7 Schriftlezing: Job. 29: 1, 2, Job.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Discipelschap.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
De allergrootste liefde
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Gevaarlijke spullen in het Koninkrijk
1. 3 Indien iemand een andere leer verkondigt en zich niet voegt naar de gezonde woorden van onze Here Jezus Christus*... * = de woorden die de Here Jezus.
Romeinen 5:17 …veel meer zullen zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen, leven en als koningen heersen door de ene,
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Woord van Leven November 2009.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
De visie is Jezus One for all.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
‘voor de kinderen’.
Kindermoment.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Ik ben de ware wijnstok. Mijn Vader is de landman
"de goede strijd".
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Geest, gaven, vruchten & talenten deel 1 29 maart 2015 R.Rausch © Serie: Geest & gaven (drie delen Q&A) Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De doop in de Heilige Geest
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
1 Timoteüs 6:10: “Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
-Arm of rijk? 1. -Welke rijkdom? 2 -Arm of rijk? -Welke rijkdom? 3 Thema: God wil ons de ware rijkdom leren 1.Christelijke tevredenheid 2.Christelijke.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
22 mei 2016 Rotterdam. Korinthe.... ... een havenstad met in Paulus' dagen rond de inwoners;
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
8. Afgoden van de ziel Matteüs 19: Deel met elkaar de eerste indrukken bij het lezen van dit verhaal (de man, Jezus, de discipelen…).
Durf te kiezen, durf te verliezen – je bent rijk in Christus.
De tweelingbroer van de rijke man. kader: zoektocht naar bronnen van geloof.
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
1.
Transcript van de presentatie:

4G

De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen te gaan.' De leerlingen schrokken van zijn woorden. Maar Jezus zei nog eens uitdrukkelijk: 'Kinderen, wat is het moeilijk om het koninkrijk van God binnen te gaan: het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan.' Nu waren ze nog meer ontzet, en ze zeiden tegen elkaar: 'Wie kan er dan nog gered worden?’ Jezus keek hen aan en zei: 'Bij mensen is dat onmogelijk, maar niet bij God, want bij God is alles mogelijk.’ Marc. 10:23-27

De wortel van alle kwaad … Wij hebben niets in deze wereld meegebracht en kunnen er ook niets uit meenemen. Wij hebben voedsel en kleren, laten we daar tevreden mee zijn. Wie rijk wil worden, staat bloot aan verleiding, raakt in een valstrik en valt ten prooi aan dwaze en schadelijke begeerten die een mens in het verderf storten en ten onder doen gaan. Want de wortel van alle kwaad is geldzucht. Door zich daaraan over te geven, zijn sommigen van het geloof afgedwaald en hebben ze zichzelf veel leed berokkend. 1 Tim. 6:7-10

100 x meer moeite? Petrus nam het woord en zei: 'Maar wij hebben alles achtergelaten om u te volgen!’ Jezus zei: 'Ik verzeker jullie: iedereen die broers of zusters, moeder, vader of kinderen, huis of akkers heeft achtergelaten omwille van mij en het evangelie, zal het honderdvoudige ontvangen: in deze tijd broers en zusters, moeders en kinderen, huizen en akkers, al zal dat gepaard gaan met vervolging, en in de tijd die komt het eeuwige leven. Vele eersten zullen de laatsten zijn en vele laatsten de eersten.’ Marc. 10:28-31

Dodelijk geld Elders spreekt Jezus over hoe je niet twee heren (God en mammon (een persoonlijkheid) kunt dienen. Het is of / of; je zult … – … de ene lief hebben en de ander haten = als je God liefhebt dan haat je wat Hij haat – Of je aan de ene hechten en de ander minachten; = als je mammon omarmt is elke preek over geven wrs. kwelling Jezus antwoord, Ik geef je 100x meer (van dat wat je doden kan) ??? – Haat God geld ? - NEEN – Heeft God een hekel aan jou ? - NEEN

Oefenen met slangen Mozes moest staf voor Farao gooien werd slang. Die oefening moest hij eerst in de wildernis doen: – De Heer zegt, gooi hem op de grond... – Staf wordt een giftige slang … – De Heer zegt, pak hem op... – Mozes vraagt, hoe ? – De Heer zegt, bij de staart (dat is erg fout in de natuur, de slang draait zich dan om en bijt) Mozes heeft een gevaarlijke staf ?!

Mozes houdt staf nu stevig vast… Mozes heeft succes in handen – Bij Fara0; slang eet de staf van Farao’s tovenaars op – Bij dode zee; slaat ermee op water en zee splijt – In woestijn; slaat hij ermee op een rots en er komt veel water MAAR, kan zomaar weer een slang worden ?! – Heeft dan potentie om hem te doden … God geeft ons zaken toe die riskant kunnen zijn – Zoals geld / succes / macht / seks – WEET GOD WAT HIJ DOET ?

Spelen met vuur… Als je het ‘vuur’ vasthoudt zoals God het ‘juist’ noemt, dan is het de sleutel tot je grootste doorbraak. ‘… elke rank die wel vrucht draagt, snoeit Hij, zodat die meer vrucht dragen zal. Gij zijt nu rein om het woord, dat Ik tot u gesproken heb; blijft in Mij, gelijk Ik in u.’ Joh. 15:3

Staf van Mozes met bronzen slang (Num.21:4–9) & het kruis (Joh.3:14) van Giovanni Fantoni op Mt. Nebo.