Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kerstviering kleuterbouw
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Gods verborgen glans.
Kerstmis.
DE 4 KAARSEN.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
HET VERHAAL VAN DE 1 KAARSEN EN.
De lichtstad.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
Het kerstverhaal Met schilderijen van Lewis Lavoie
Thema: "God roept zijn volk (en dat zijn wij ook) op tot bekering".
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
‘voor de kinderen’.
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Mijn verjaardag..
Komt allen tezamen!.
Met foto’s en gedichten.
Kerstfeest 2014 ‘Oog voor elkaar’.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Verslaving.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Paasviering 2015 CBS Op de Zandtange.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Kerstfeest bij de Zeesterren
“de liefde van God”.
Welkom.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
3e Advenszondag 13 december 2015
Hartelijk welkom in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht (verenigd in de PKN) Zondag:13 december 2015 Voorganger:Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. A. de Jager.
Koningin Wilhelmina school
Fijne kerstdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Van groep 1 en 2.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: B. v. d. Velde Organist: H. Snel Schriftlezing: Lucas 2: 1-7.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool in groep 7B
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Kerst 2015 Groep 2b. De herders zijn met hun schapen in het veld.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Jozef en Maria gaan op reis. Heel ver, naar Bethlehem.
Transcript van de presentatie:

Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’

Lied: Wees welkom hier allen op het blijde kerstfeest. Wees welkom hier allen op dit blijde kerstfeest Zing nu tezamen met ons dit lied God stuurt zijn Kindje naar deez’ donk’re aarde Komt laten wij aanbidden, Komt laten wij aanbidden, Komt laten wij aanbidden, die Koning

Opening en gebed

Gedicht Straks gaan wij kerstfeest vieren, Dan klinkt een mooi verhaal Van het kindje in de kribbe, Dat kwam voor ons allemaal.   Dan zingen wij een lied Want Jezus is geboren, De heer vergeet ons niet. Ga jij ook kerstfeest vieren? Nu wordt de stal te klein: Het kleine kindje Jezus Wil er voor allen zijn!

Terugblik thema ‘wie is groot?’ Aansteken eerste kaars

Een Lezing over Zacharias

‘De hoogste tijd’ couplet 1 Wie is groot: een koning in een mooi paleis, ijdel en jaloers en ook nog eigenwijs? Of een engel, die je in de tempel hoort? Luister goed, dan hoor je het : Hij spreekt Gods woord. De tijd van de Koning, de tijd van God De wijzers tikken door en wij wachten tot Het kind zal zijn geboren, en ieder mag het horen: Het is de hoogste tijd.

Terugblik over het verhaal van Zacharias

Gedicht Zacharias zwijgt, Hij is met stomheid geslagen. Een hart vol twijfel en vragen Zacharias zwijgt Hoe zou hij kunnen geloven Hij had toch niets meer te hopen.

Terugblik thema: ‘zo dichtbij’ Aansteken tweede kaars

Lied ‘In dit land’ couplet 1 en 2 In dit land heb je het echt niet slecht Als je doet wat onze keizer zegt. Hij beslist waarheen je gaat; Heeft jou in z’n macht van vroeg tot laat. (2x) Dus ga nu maar gauw op reis, Laat je tellen voor het bewijs Van zijn grootheid en zijn kracht; Hij heeft ieder in zijn macht. (2x)

Sketch De engel Gabriël komt bij Maria.

Lied De lofzang van Maria couplet 1 en 2 Maria was een meisje nog, toen hoorde zij een stem: Je krijgt een prachtig kindje, een zoon, in Bethlehem. Hij zal eens de bevrijder zijn, dus zing een lied van hem. Een lied over alles andersom, andersom. Een lied over alles andersom. Maria zong: Mijn lieve God, Hij zag mij zomaar staan Hoe arm en klein ‘k ook wezen mag, Hij zet mij toch vooraan. Ik zing voor al het grote dat hij Isrel heeft gedaan.

Lied ‘De hoogste tijd’ couplet 2 Keizers zijn ver weg, ze komen niet dichtbij Maar de engel zei eens: Luister Jozef, jij! Jij mag met Maria zorgen voor mijn Zoon. Hij komt bij de mensen, Hij is heel gewoon. Refrein: De tijd van de Koning, de tijd van God De wijzers tikken door en wij wachten tot Het kind zal zijn geboren, en ieder mag het horen: Het is de hoogste tijd.

Terugblik thema: ‘Ieder zijn eigen lied’ Aansteken derde kaars

Gedicht Ik juich en zing van binnen, Want God doet grote dingen. Hij ziet mij zomaar staan, Hij heeft mij goed gedaan. God zorgt voor kleine mensen, Hij hoort arme mensen wensen. Door alle tijden heen, Laat hij ons niet alleen.

Lied ‘De hoogste tijd’ couplet 3 Elke dag hetzelfde liedje, keer op keer; Altijd maar de keizer, hij krijgt zoveel eer. Maar Maria en haar oom, zij zingen luid Van God die bevrijdt, hij roept de vrede uit! De tijd van de Koning, de tijd van God De wijzers tikken door en wij wachten tot Het kind zal zijn geboren, en ieder mag het horen: Het is de hoogste tijd.

Schriftlezing Lucas 2 vers 1 t/m 5

Lied ‘we gaan op reis voor de keizer’ Een naar bericht, het is verplicht,Die man die is niet wijzer. Het hoort bij macht bij praal en pracht Die Augustus is verheven. Het is een plan van een tiran, Die zijn zin heeft door gedreven: ‘Ben ik de grootste leider van mijn tijd? Dus tel het aantal mensen dat ik leid!” Zeg, heb jij wel de achterdeur gesloten, en heb je aan de buren nog gedacht? Hoe staat het met het voedsel voor de dieren en heb je alle spullen voor de nacht? Voor dat keizerlijk idee, Telt mijn leventje niet mee.

We gaan op reis voor de keizer, Op reis voor de keizer. Een naar bericht, het is verplicht,Die man die is niet wijzer. Het hoort bij macht bij praal en pracht Die Augustus is verheven. Het is een plan van een tiran, Die zijn zin heeft door gedreven: ‘Ben ik de grootste leider van mijn tijd? Dus tel het aantal mensen dat ik leid!” Vergat je niet het afval te verbranden En hebben we voldoende eten mee? En in de nachten kan het heel erg koud zijn, Een dikke deken is geen slecht idee. Voor dat keizerlijke plan, Heeft mijn leven geen belang.

Terugblik thema: ‘iedereen hoort erbij’ Aansteken vierde kaars

Sketch Keizer Augustus wil weten hoeveel mensen er in zijn rijk wonen.

Vertelling De geboorte van Jezus Aansteken vijfde kaars

Lied De hoogste tijd’ couplet 4 Herders zaten buiten in het open veld En er kwam een engel die hen heeft verteld: Kom en ga op weg, je vindt een koningskind. Zing het uit omdat een nieuwe tijd begint. De tijd van de Koning, de tijd van God De wijzers tikken door en wij wachten tot Het kind zal zijn geboren, en ieder mag het horen: Het is de hoogste tijd.

Gebed Wij vouwen stil de handen weer We zeggen zachtjes ‘Lieve Heer, Voor ons werd U het Kindje klein En daarom is dit feest zo fijn.’   Wij danken U, o lieve Heer Mag ik Uw kind zin telkens weer. En ben ik blij of heb ik pijn. Laat mij dan heel dicht bij U zijn. Amen

Lied Dank U voor deze mooie Kerstdag Dank U voor heel dit feest zo blij Dank U dat ik het stil mag zeggen: ’t Is ook feest voor mij.   Dank U dat weer de engelen zongen. Dank U voor ’t kindje in de stal Dank U dat het in onze wereld Vrede worden zal.

Afsluiting