Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezegend wie op God vertrouwt
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
“Ik kan dit niet oplossen...”
GOD is liefde.
Ik wens je De kracht van god.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
NIET OP DOOIEND IJS !!.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Welkom op TOV!.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
‘voor de kinderen’.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God maakt zijn zegen waar 1.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Hoe luister je naar de wet van God?
Wandelen met de Ontzagwekkende
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Zondag 43 HC Franeker 14 juni 2009
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
“de liefde van God”.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
O Heer, wat ben ik moe!.
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
De Geest en een Heilig Leven
5. Leven voor God 1 Petrus 3:8-12 en 4:1-11.
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met.
Welkom Voorganger: Ds. H. ter Beek Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Transcript van de presentatie:

Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014

Mattëus 3: Toen kwam Jezus vanuit Galilea naar de Jordaan om door Johannes gedoopt te worden. 14 Maar Johannes probeerde Hem tegen te houden met de woorden: ‘Ik zou door U gedoopt moeten worden, en dan komt U naar mij?’ 15 Jezus antwoordde: ‘Laat het nu maar gebeuren, want het is goed dat we op deze manier Gods gerechtigheid vervullen.’ Toen stemde Johannes ermee in. 2

Mattëus 3: Zodra Jezus gedoopt was en uit het water omhoogkwam, opende de hemel zich voor Hem en zag Hij hoe de Geest van God als een duif op Hem neerdaalde. 17 En uit de hemel klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in Hem vind Ik vreugde.’ 3

1 Petrus 3: Tot slot vraag ik u: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. 9 Vergeld geen kwaad met kwaad, en als u wordt uitgescholden, scheld dan niet terug; zegen juist, opdat u ook zelf zegen ontvangt, want daartoe bent u geroepen. 10 Immers: ‘Wie het leven liefheeft en gelukkig wil zijn, moet geen laster of leugens over zijn lippen laten komen, 4

1 Petrus 3: hij moet het kwaad uit de weg gaan en het goede doen, en voortdurend vrede nastreven. 12 Want de Heer verliest de rechtvaardigen niet uit het oog en luistert naar hun gebeden, maar hij keert zich tegen wie kwaad doen.’ 5

Als jij zegt: ‘Het is onmogelijk…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Alle dingen zijn mogelijk!’ (Lees Lucas 18:27) Als jij zegt: ‘Ik kan het niet oplossen…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Ik zal de weg voor je banen!’ (Lees Spreuken 3:5-6) Als jij zegt: ‘Ik ben te moe…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Ik zal je rust geven!’ (Lees Matteüs 11:28-30) Als jij zegt: ‘Er is niemand die echt van me houdt…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Ik houd van jou!’ (Lees Johannes 3:16) Als jij zegt: ‘Ik kan mezelf niet vergeven…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Ik vergeef je!’ (Lees 1 Johannes 1:9 en Romeinen 8:1) 6

Als jij zegt: ‘Ik kom niet rond…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Ik zal in al je behoeften voorzien!’ (Lees Filippenzen 4:19) Als jij zegt: ‘Ik ben bang…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Wees niet bang, want Ik ben je God!’ (Lees 2 Timoteüs 1:7) Als jij zegt: ‘Ik ben niet genoeg geloof…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Ik geef ieder een maat van geloof!’ (Lees Romeinen 12:3) Als jij zegt: ‘Ik ben niet verstandig genoeg…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Ik zal je wijsheid geven!’ (Lees 1 Korintiërs 1:30) Als jij zegt: ‘Ik voel me alleen…’ Dan zegt God tegen jou: ‘Ik zal je nooit in de steek laten!’ (Lees Hebreeën 13:5) 7

‘Dit is mijn geliefde Zoon, in Hem vind Ik vreugde.’ Matteüs 3:17 8

Hem, die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid Gods in Hem. 2 Korintiërs 5:21 (NBG51) Want God nam Christus, Die geen zonde gedaan had, en belastte Hem met onze zonden. In ruil daarvoor rekent God de rechtvaardigheid van Christus aan ons toe. 2 Korintiërs 5:21 (Het Boek) 9

10 De uitwisseling aan het kruis

De vijf G’s Gedachte:Ik weet me niet geliefd Gevoel:Ik voel me niet geliefd Gedrag:Ik gedraag me niet als een geliefd persoon Gewoonte:Ik geloof dat ik ‘t niet waard ben en niet in staat ben om liefde te ontvangen, te beantwoorden en door te geven Gebondenheid:Ik ben verstrikt geraakt in de leugen dat ik niet geliefd ben 11

De vijf B’s Bewustwording:De H Geest opent mijn ogen voor de leugens op de tafel van mijn hart Berouw:Ik heb berouw over ‘t feit dat ik de leugens heb geloofd Belijdenis:Ik herroep en neem afstand van iedere leugen die in mijn hart geschreven staat Bekering:Ik bekeer me van de leugen en laat van nu af aan mijn identiteit bepalen door de waarheid van God Bevrijding:Door de leugens in mijn leven te ontmaskeren ben ik niet langer gebonden aan de leugen en ga ik mij geliefd weten door God de Vader 12

Vergeld geen kwaad met kwaad, en als u wordt uitgescholden, scheld dan niet terug; zegen juist, opdat u ook zelf zegen ontvangt, want daartoe bent u geroepen. 1 Petrus 3:9 De zegenende ziel wordt overvloedig verkwikt, wie laaft, wordt ook zelf gelaafd. Spreuken 11:25 (NBG51) 13

22 De HERE nu sprak tot Mozes: 23 Spreek tot Aäron en zijn zonen: Zo zult gij de Israëlieten zegenen: 24De HERE zegene u en behoede u; 25de HERE doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig; 26de HERE verheffe zijn aangezicht over u en geve u vrede. 27 Zo zullen zij mijn naam op de Israëlieten leggen, en Ik zal hen zegenen. 14 Numeri 6:22-27 (NBG51) שש shem = ‘naam’