De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom ik maak me sterk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom ik maak me sterk."— Transcript van de presentatie:

1 welkom ik maak me sterk

2 ‘Fides werkt met kinderen, ouders en leerkrachten aan zelfvertrouwen en weerbaarheid, zodat zij durven en kunnen vertrouwen op hun eigen mogelijkheden en zich zo beter staande kunnen houden in een steeds veranderende wereld’

3 Wat is ons doel? Kinderen doen alle moeite om begrepen te worden. Als we hen de ruimte, het begrip, de liefde en de grenzen geven die ze nodig hebben, begrijpen we hen en voelen ze zich begrepen! We proberen vanavond inzicht te geven in de methode ‘Ik maak me sterk’ om zo samen te kunnen werken aan zelfvertrouwen &weerbaarheid.

4 We willen kinderen leren hoe ze zelf tot meer zelfvertrouwen kunnen komen.
Van ‘denken in problemen’ naar ‘denken in mogelijkheden’. Geen kant-en-klare-hap! Programma geeft houvast en duidelijkheid waarmee kinderen, samen met de ouders, verder kunnen.

5 Trainen sociale weerbaarheid doen we allemaal…
Werken aan zelfvertrouwen, openheid & weerbaarheid. Proberen een ‘veilige’ school/thuishaven te maken, zonder de realiteit, de buitenwereld uit het oog te verliezen. Dus ook op school, thuis etc. wordt gepest, gescholden en gevochten, kom je moeilijke situaties tegen. De bedoeling is om dit in de hand te houden, om het bespreekbaar te maken zodat kinderen en volwassenen ermee kunnen omgaan!

6 Waarom aandacht voor sociale weerbaarheid?
Waarom aandacht voor sociale weerbaarheid? Veel kinderen hebben het opschool/vereniging/thuis niet naar hun zin. Verhaal niet kwijt willen/kunnen. Niet tevreden met jezelf. Ongewild in de ‘stoere’ / ‘stille’ / ‘verlegen’ rol kruipen. Angst om naar school te gaan.(zogenaamd ziek thuis) Gedragsproblemen/problemen in sociale contacten. Voor veel kinderen is er geen ‘veilige school’/omgeving. Niet jezelf durven/kunnen zijn: Zelfvertrouwen/weerbaarheid

7 Fides 'methode' zelf

8 De ballon De ballon zetten we in om kinderen het belang van een goede houding en uitstraling te laten zien en te leren.

9 Je houding bepaalt mede je positieve of negatieve denken !
Je houding bepaalt mede je positieve of negatieve denken ! Je denken bepaalt mede je houding !

10 De sleutelbos We zouden een probleem kunnen zien als een gesloten deur. Om de deur te openen heb je een passende sleutel nodig. Als je een bos vol sleutels hebt en je weet niet welke de goede is, dan zit er niets anders op dan te proberen, net zo lang tot je de goede hebt.

11 Ik ben Goed zoals ik ben ! 100% doorzetten sportief ongeduldig
organiseren spontaan muzikaal tevreden vrienden maken rekenen eigenwijs Goed zoals ik ben !

12 ‘ojee’ en ‘oké’ gedachte
Ons gedrag wordt erg bepaald door wat we denken. Maar wat denken we en waaróm denken we zo? Denken we wel gezond? Met de ‘ojee’ en ‘oké’ gedachte proberen we duidelijk te maken hoe je een positievere omgang kunt verkrijgen met jezelf en de ander.

13 De rugzak De rugzak zet je in om kinderen duidelijk te maken dat je eigen gedrag en dat van anderen ergens vandaan komt. Je leert ermee naar jezelf te kijken en naar de ander. Anders gezegd: je leert wat je bij jezelf kunt zoeken, wat jouw aandeel is, en wat je bij de ander kunt laten, waar jij geen direct aandeel in hebt.

14 Matroesjka Van pijnlijke momenten en moeilijke situaties kunnen we veel leren. Maar is het nodig om me alles aan te trekken wat me overkomt? Wij denken van niet.Welke dingen moeten me diep van binnen raken, wil ik er iets mee doen, wil ik er iets van leren? Welke dingen moeten me juist niet diep van binnen raken wil ik er iets mee kunnen?

15

16 zullen we de puzzel maken?
Leerling Leerkracht Team Ouder

17 sociale weerbaarheid doen wij niet alleen
‘Werken aan sociale weerbaarheid doen wij niet alleen op dinsdagmiddag van tot uur.’ Basisschool ‘de Schelven’ heeft de Fides-training ‘Ik maak me sterk’ gevolgd. Met kinderen, ouders en leerkrachten werkt de school aan zelfvertrouwen en weerbaarheid, zodat zij durven en kunnen vertrouwen op hun eigen mogelijkheden en zich zo beter staande kunnen houden in een steeds veranderende wereld. mei 2011

18


Download ppt "Welkom ik maak me sterk."

Verwante presentaties


Ads door Google