De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Open-up / over de streep

Verwante presentaties


Presentatie over: "Open-up / over de streep"— Transcript van de presentatie:

1 Open-up / over de streep

2 inhoud Wat houdt open-up in? De verschillende diversiteiten.
Over de streep project. De vragen van over de streep. Het interview. Filmpje over de streep. Foto’s van over de streep. Einde.

3 Wat houdt open-up in? Het open-up project is een project voor 4 mavo waarmee we gaan kijken hoe iedreen tegen homoseksueel en biseksueel aan kijken. veel mensen worden gepest omdat ze op iemand van het zelfde geslacht vallen. daarom vinden veel mensen het moeilijk om er voor uit te komen.

4 De verschillende diversiteiten.
Homoseksueel als je op het zelfde geslacht valt. Biseksueel als je op het andere geslacht valt, maar ook als je op iemand van het zelfde geslacht valt. Heteroseksueel als je op iemand valt van het andere geslacht.

5 Het over de streep project.
Wij waren van plan om met een 3 mavo klas het over de streep programma na te gaan doen, maar dan met het thema homoseksueel. Het idee was om eerst een spel te spelen zodat de groep wat meer aan elkaar gaat wennen. Daarna gingen we vragen stellen: “ga over de streep als je……..” het idee was om de groep een veilig gevoel te geven als je ergens mee zit. We hadden alles voorbereid zodat we dit konden doen, maar de leraar die we hadden g d heeft niet gereageerd, dus hadden we geen tijd meer om naar hem toe te gaan en is deze powerpoint onze oplossing.

6 De vragen. Ga over de streep als je zelf wel eens bent gepest?
Ga over de streep als je zelf wel eens iemand hebt gepest Heb je je wel eens schuldig gevoeld over pesten ga dan over de streep? Durf jij na een sportschool te gaan omdat je misschien bang bent om gepest te worden of onzeker bent ga dan over de streep Ga over de streep als je vind dat homoseksualiteit een ziekte is Ga over de streep als je vind je dat je homoseksueel bent als je met het zelfde geslacht zoent kun je tegelijk homoseksueel en streng gelovig zijn zo ja ga dan over de streep zouden je ouders boos reageren als je ze zou vertellen dat je homoseksueel bent zo ja ga dan over de streep Als je beste vriend of vriendin tegen je zou vertellen dat hij of zei homoseksueel is zou je dan nog met hem of haar om willen gaan, zo ja ga dan over de streep. Heeft iemand jou al een keer homo of lesbie genoemd, zo ja ga dan over de streep. Denk je dat dit project de leerlingen makkelijker maakt om toe te geven dat hij of zei homoseksueel is, zo ja ga dan over de streep

7 Het interview. Wat vond je van het project?
(dit zouden we hebben gevraagd aan de leerlingen na het over de streep project.) Wat vond je van het project? Kijk je nu anders tegen homoseksualiteit aan? Denk je dat dit project geholpen heeft? Hoe zou jij reageren als je vriend of vriendin jou zou vertellen dat hij/zij homoseksueel is? Zou je de vriendschap beëindigen?

8 Filmpje!

9 Foto’s

10 Einde! We vinden het wel jammer dat we het niet hebben kunnen doen, doordat we geen reactie kregen, maar we hebben het zo opgelost. Kelsey Magnel Iris Kleinnibbelink Fleur Rondeel Marleen Kuenen


Download ppt "Open-up / over de streep"

Verwante presentaties


Ads door Google