De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Communicatie Les 3 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Communicatie Les 3 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije."— Transcript van de presentatie:

1 Communicatie Les 3 Jennifer de Vries-Aydogdu vrije@hr.nl med.hro.nl/vrije

2 Huiswerk Opdracht 2 Hoe is het gegaan? Wat viel je op?

3 Kritiek op Rogers - Te optimistisch: - Onder gunstige omstandigheden komt een persoon vanzelf tot ontplooiing - Algemene toepasbaarheid van deze methode - In een omgeving met veel onvoorwaardelijke acceptatie groeit men vanzelf uit tot sociaal voelende en handelende burgers - Te vaag: - Persoon wordt niet betrokken bij het proces van informatieverwerking - Gebrek aan directiviteit - Hoe komt zelfactualisering tot stand?

4 Wexler: beleven Rogers: passief proces Wexler: waarnemen, beleven en interpreteren is een actief process Dit proces is beïnvloedbaar!

5 Wexler: proces van verwerken van informatie Belangrijk om te weten als hulpverlener: 1) taal is essentieel 2) differentiatie en integratie Hoe pas je dit toe in een hulpverleningsgesprek?

6 Vraag Haal een gebeurtenis naar voren waarin je een emotionele reactie gaf. Wat is van invloed geweest dat jouw reactie emotioneel was?

7 Wexler: het verwerken van gevoelen Factoren die van invloed zijn op het verwerken van gevoelens: - betekenis van de informatie voor de persoon - grote verandering - nieuwe kijk op dezelfde feiten

8 Wexler: Gevoelens = signaal Wat moet een hulpverlener doen als de cliënt merkbaar gevoelens toont?

9 De gevoelens onvoorwaardelijk accepteren Datgene dat hij opmerkt verwerken en bedenken wat hij ermee zal doen Empatisch reageren

10 Oefenen Casus: tonen van gevoelens Methode: cliëntgericht aanvullend met Wexler (differentiatie, integratie, stilstaan bij gevoelens)

11 Volgende week Meenemen reflectie: feedback!

12 Huiswerk Lezen hfs. 4 t/m 4.3, Psychologische gespreksvoering. Lezen hfs.4 Reflecteren de basis Maken opdracht 3. Opbrengsten van de les- en huiswerkopdracht reflectieverslag


Download ppt "Communicatie Les 3 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije."

Verwante presentaties


Ads door Google